Θεσσαλονίκη: Οχιά σε σπίτι στο Πανόραμα σκόρπισε τρόμο

Άλλη μία οχιά εμφανίστηκε σε κατοικημένη περιοχή, αυτή τη φορά στο Πανόραμα στην Θεσσαλονίκη και προκάλεσε τρόμο.

Το φίδι κατάφερε να τρυπώσει σε διαμέρισμα και αμέσως ενημερώθηκαν εθελοντές της Ομάδας Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων, η κυρία Ελευθερία Βεκίλογλου και Στέλιος Γερωνυμάκης.

Οι διασώστες που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο, κατάφεραν να εγκλωβίσουν το ερπετό. Αργότερα μέσα στη μέρα αναμένεται να το απελευθερώσουν στο φυσικό του περιβάλλον.

«Η οχιά είναι ένα φίδι επικίνδυνο, γι’ αυτό λέμε τόσες ημέρες ότι εάν πηγαίνεις κατάλληλα εξοπλισμένος με τα γάντια σου τα διπλά, τη λαβίδα σου και την εμπειρία που έχεις ως εθελοντής μπορείς να την αντιμετωπίσεις, αλλά μόνο έτσι», ανέφερε αρχικά η κυρία Βεκιλόγλου.

Ο κ. Γερωνυμάκης με τη σειρά του αναφέρθηκε στα φίδια που έχουν κατακλύσει τον τελευταίο καιρό, τον αστικό ιστό.

«Έχουμε κάθε χρόνο 40-80 περιστατικά οπότε είναι θέμα ότι πλέον έχουμε τα media και ενημερωνόμαστε. Πάντα υπήρχαν αυτά απλά τώρα υπάρχει και ενημέρωση», είπε χαρακτηριστικά.

«Ιδιότητα, με την έννοια να έχω σπουδάσει (σ.σ. την ερπετολογία) όχι, είμαι εθελόντρια σχετικά με τα ζώα και την άγρια ζωή τα τελευταία 20 χρόνια οπότε έχω μία σχετική εμπειρία στους απεγκλωβισμούς και στις διασώσεις. Όλο αυτό το αποκτάμε συνήθως οι εθελοντές από την εμπειρία και την ενασχόληση. Κάποιος πρέπει να ασχολείται χρόνια για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Το φίδι ήταν κολλημένο σε ένα δύσκολο σημείο στον τοίχο και ήταν στριμωγμένος κάπως», συμπλήρωσε η κυρία Βεκιλόγλου.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ