Θεσσαλονίκη: Νέες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από καθηγητή μαιευτικής

Οι καταγγελίες για την δράση του καθηγητή γυναικολογίας του ΤΕΙ Μαιευτικής δεν έχουν τέλος με ακόμη φοιτήτρια να μιλά στο MEGA και η μαρτυρία της να κόβει την ανάσα.

«Μου είπε να καθίσω στη γυναικολογική καρέκλα και άρχισε να κάνει, υποτίθεται, αμφίχειρη γυναικολογική εξέταση, αλλά έτριβε την κ… μου», είπε η φοιτήτρια και πρόσθεσε: «Τότε του ζήτησα να σταματήσει γιατί καταλάβαινα ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Τον ρώτησα γιατί κάνουμε αυτή την εξέταση και μου είπε ότι έτσι κάνουμε αυτή την εξέταση. Και λέω σας παρακαλώ θέλω να σταματήσετε. Το είπα μία, δύο φορές, δεν σταματούσε και τραβήχτηκα. Σηκώθηκα, ήμουν πολύθ ταραγμένη. Με τράβηξε πάνω του, με πήρε αγκαλιά και με φίλησε στο στόμα χωρίς τη θέλησή μου».

Ο καθηγητής καλούσε τις φοιτήτριες στο ιδιωτικό του ιατρείο για δωρεάν εξέταση και παράλληλη «εκπαίδευση», όμως η αλήθεια ήταν διαφορετική. Ο καθηγητής έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της «κατάχρησης σε γενετήσια πράξη κατά συρροή». Παρότι η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης εδώ και 5 χρόνια, πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή. Πλέον, 11 γυναίκες έχουν κινηθεί κατά του καθηγητή.

«Βροχή» καταγγελιών

Την αρχή έκανε μία φοιτήτρια της γεωλογίας που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την σχολή της για να μην υποκύψει στις ορέξεις του καθηγητή, ο ίδιος ωστόσο, με συνέντευξή του στο MEGA, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ο πρόεδρος των φοιτητών του τμήματος το 2004, 20 χρόνια μετά την πρώτη καταγγελία, αποκαλύπτει πως ο συνταξιούχος καθηγητής είχε παρενοχλήσει και την τότε κοπέλα του.

Ανοίγουν τα στόματα

Δεκάδες νέες καταγγελίες και από φοιτήτριες φιλοσοφικής στο Ιστορικό Αρχαιολογικό και πάλι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Οι υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και οι φοιτήτριες θα κληθούν να καταθέσουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ