Θεσσαλονίκη: Η πρώτη αντίδραση της πλευράς της 24χρονης μετά τις τοξικολογικές εξετάσεις

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης, που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της στη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται πλέον στα χέρια της 5ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση. Το πόρισμα παρέδωσε καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ που ορίστηκε από τις διωκτικές αρχές ως πραγματογνώμονας για την υπόθεση και ενημέρωσε την ανακρίτρια για το περιεχόμενό του.

Από το περιβάλλον του κατηγορουμένου, υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων είναι “αρνητικά”, δηλαδή ότι δεν έδειξαν χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει η κοπέλα ήταν ελάχιστη και μη ικανή ώστε να χάσει τις αισθήσεις της.

Η πρώτη αντίδραση από την πλευρά της 24χρονης

Ωστόσο, ο δικηγόρος της 24χρονης αναμένει την επίσημη μετάφραση των εξετάσεων. Την ίδια στιγμή, ο τεχνικός σύμβουλος που έχει οριστεί θα ζητήσει αντιδείγμα για τη διενέργεια νέων εξετάσεων, καθώς, όπως είπε, το δείγμα ελήφθη μετά το 12ωρο και οι φαρμακευτικές ουσίες μπορεί να μην ήταν ανιχνεύσιμες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας, Δημήτρης Γαλεντέρης, μίλησε στην εκπομπή “Tlive”, σημειώνοντας ότι δεν έχει πάρει ακόμα τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα χέρια του. “Τα ούρα δεν μπορούν να μας δώσουν ποσοτικό προσδιορισμό κατανάλωσης αλκοόλ. Μόνο η εξέταση αίματος μπορεί να μας δώσει μία εικόνα πόση ποσότητα καταναλώθηκε και σε τι κατάσταση βρισκόταν τη δεδομένη στιγμή”.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες δεν έχει βρεθεί κάποια φαρμακευτική ουσία στον οργανισμό της 24χρονης, ο τεχνικός σύμβουλος τόνισε ότι η ουσία που περιέχει το αποκαλούμενο “χάπι του βιασμού”: “απεκρίνεται και εξαφανίζεται από τα ούρα μέσα στο πρώτο 12ωρο. Τα ούρα δόθηκαν μετά το 12ωρο”.

“Θα ζητήσουμε να γίνουν επιπλέον εξετάσεις”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις θεωρείται πως αποτελούν σημείο “κλειδί” στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού. Σε περίπτωση που ο ισχυρισμός της πλευράς του κατηγορουμένου επιβεβαιωθεί -ότι δηλαδή δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες στον οργανισμό της 24χρονης- θα πρόκειται για ανατροπή στην υπόθεση, αφού αυτός είναι ένας από τους βασικούς ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, thesstoday.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.