Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο οδηγός του φορτηγού για το θανατηφόρο τροχαίο με την ποδηλάτισσα

Το τροχαίο με θύμα την ποδηλάτισσα και μαραθωνοδρόμο, Δήμητρα Ιορδανίδου στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει θλίψη για την άτυχη 42χρονη.

Ο οδηγός του φορτηγού που εμπλέκεται στο τροχαίο και νωρίτερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Άγγελος Βάσσιος που πήρε στα χέρια του τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την τροχαία για το δυστύχημα, ζήτησε σύμφωνα με το thesstoday.gr, να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση και να συμπληρωθεί με τις αιματολογικές εξετάσεις, με την πραγματογνωμοσύνη από το σημείο του δυστυχήματος, αλλά και με την εξέταση καμερών που ενδεχομένως υπάρχουν στο δρόμο και κατέγραψαν την πορεία των δύο οχημάτων.

Δήμητρα Ιορδανίδου

Ο οδηγός του φορτηγού βγαίνοντας από τα δικαστήρια αρνήθηκε να πει οτιδήποτε.

Πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι στις εξηγήσεις που έδωσε στις αστυνομικές Αρχές φέρεται να είπε ότι δεν αντιλήφθηκε την πορεία του ποδηλάτου δίπλα του.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι το ότι η οικογένεια Ιορδανίδου είχε χάσει πριν από λίγο καιρό και τον μοναδικό αδελφό της Δήμητρας.

Η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα τελεστεί στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Κουφάλια, τόπο καταγωγής της 42χρονης, όπου οι κάτοικοι έχουν βυθιστεί στο πένθος.

Η σορός της θα τεθεί σε προσκύνημα από τις 11.30 το πρωί.

Θεσσαλονίκη: Εικόνες από το τροχαίο με θύμα την ποδηλάτισσα

Οι εικόνες από το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το πρωί της Τρίτης, προκαλούν σοκ. Σύμφωνα με το thestival.gr στο σημείο έσπευσε κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, όπως και ασθενοφόρο αλλά οι διασώστες δεν κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή την 42χρονη.

Συγκλονίζει η περιγραφή ενός αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος δήλωσε στη Voria.gr: “Ήταν σοκαριστικό το θέαμα καθώς η κοπέλα δεν είχε τις αισθήσεις μετά την παράσυρση”.

τροχαίο ποδηλάτισσα

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οδηγός του φορτηγού πήγε να στρίψει στα δεξιά του, δεν είδε την κοπέλα και την παρέσυρε.

Η συλλυπητήρια δήλωση του ΣΕΓΑΣ

«Απέραντη θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του στίβου, η είδηση της απώλειας της αθλήτριας του μαραθωνίου δρόμου, Δήμητρας Ιορδανίδου.

Η 42χρονη δρομέας του Αρίωνα Κουφαλίων παρασύρθηκε από φορτηγό, ενώ οδηγούσε το ποδήλατο της στη συμβολή της Αγίου Δημητρίου με την Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη.

Η Ιορδανίδου μετείχε σταθερά στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα μαραθωνίου και ημιμαραθωνίου δρόμου, είχε εκπροσωπήσει στο παρελθόν τη χώρα μας σε διεθνείς μαραθωνίους, ενώ πριν λίγα 24ωρα συμμετείχε στα 8χλμ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στα Τρίκαλα.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της αθλήτριας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ