Θεσσαλονίκη: «Είναι αδίστακτοι» – Οι σύντροφοι των δύο δολοφόνων της 41χρονης αποκαλύπτουν το βίαιο παρελθόν τους

Το σκληρό και βίαιο παρελθόν των δύο κατηγορουμένων για την άγρια δολοφονία της 41χρονης εγκύου Γεωργίας Μουράτη στην Θεσσαλονίκη έρχεται στην επιφάνεια μέσα από τις αποκαλυπτικές μαρτυρίες και περιγραφές της πρώην συζύγου του 39χρονου Άκη και της μέχρι πρότινος αρραβωνιαστικιάς του 34χρονου συνεργού του.

Θεσσαλονίκη: «Τα είχε προσχεδιάσει όλα ο 39χρονος, μου είπε ότι την σκότωσε» λέει ο συνεργός στη δολοφονία της Γεωργίας

Του ΑΡΗ ΣΚΑΛΑΙΟΥ – ΠΗΓΗ: Realnews

«Δοξάζω τον Θεό που γλίτωσα, θα μπορούσα να ήμουν εγώ στη θέση της Γεωργίας. Στο μυαλό σαν εφιάλτης τριγυρνά η πιθανότητα να ήμουν εγώ το θύμα, για να μου αρπάξουν χρήματα. Έζησα στιγμές που η κατάσταση είχε φτάσει στα άκρα. Ο, τι χρήματα είχα, μου τα είχε φάει. Ήταν εθισμένος στον τζόγο και στις ουσίες. Τού είχα πει να ξεκόψει από τον Άκη, ήταν άγρια μπλεγμένος παντού, αλλά δεν με άκουσε», εξομολογείται στη Realnews η πρώην αρραβωνιαστικιά του 34χρονου συνεργού της δολοφονίας της Γεωργίας.

Θεσσαλονίκη: «Δεν παύει να είμαι η μάνα του φονιά» – Συγκλονίζει η μητέρα του 39χρονου συντρόφου της Γεωργίας

Όπως μας εξήγησε η ίδια, οι δυο τους ήταν μαζί από το 2017, είχαν αποφασίσει πέρυσι να συγκατοικήσουν, αλλά το καλοκαίρι χώρισαν οριστικά. Αποκαλυπτική, όμως, είναι και η μαρτυρία της πρώην συζύγου του συντρόφου της Γεωργίας, του 39χρονου Άκη: «Είναι ένα πρόσωπο που δεν υπολογίζει τίποτα. Κατάλαβα αμέσως ότι αυτός τής στέρησε τη ζωή. Υποκρινόταν ότι την έψαχνε, τα είχε σχεδιάσει όλα με λεπτομέρειες. Τον έχω ζήσει, επτά χρόνια ήμασταν μαζί, αποκτήσαμε δύο παιδιά. Με έδερνε συνέχεια και τον έχω καταγγείλει, όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Έκλεβε χρήματα από το σπίτι μας, μέχρι και τον χρυσό σταυρό του παιδιού μας είχε αρπάξει».

Σύμφωνα με την ίδια, «και άλλες γυναίκες είχαν πέσει στα δίχτυα του. Τους άρπαζε χρυσαφικά και έστελνε τον 34χρονο στο ενεχυροδανειστήριο. Τις συντρόφους του τις κακοποιούσε, τα μάθαινα όλα. Κρίμα στη Γεωργία που τον εμπιστεύτηκε». Οι ανακριτικές και αστυνομικές Αρχές που ερεύνησαν το παρελθόν του 39χρονου Άκη διαπίστωσαν ότι είχε καταδικαστεί τρεις φορές για τον ξυλοδαρμό της αδελφής του. Πιο πρόσφατα, το καλοκαίρι του 2022, είχε ασκηθεί εναντίον του και ποινική δίωξη για βιασμό και γενετήσιες πράξεις σε βάρος της αδελφής του, μετά από καταγγελία της ίδιας στο Τμήμα Ασφάλειας Πυλαίας – Χορτιάτη, με τη δικογραφία της υπόθεσης να βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή.

Θεσσαλονίκη: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον ανακριτή ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας και ο συνεργός του – ΒΙΝΤΕΟ

Παράλληλα, ακόμη και η μητέρα του 39χρονου ξέσπασε εναντίον του, λέγοντας πως «αρχικά είπα πως αποκλείεται το παιδί μου να το έχει κάνει. Αλλά τώρα θα με βρει απέναντί του. Να ομολογήσει όλη την αλήθεια. Θέλω κι εγώ να μάθω γιατί το έκανε. Έχω καταρρεύσει…». Μετά την ανακάλυψη της σορού της 41χρονης Γεωργίας σε δασώδη περιοχή κοντά στα Βασιλικά και συγκεκριμένα στο Μονοπήγαδο, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος των δύο ανδρών ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης και ληστεία (όλες κατά συναυτουργία), όπως επίσης και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Να σημειωθεί πως η άτυχη Γεωργία είχε μια 13χρονη κόρη, ενώ η ίδια βρισκόταν στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Το σχέδιο

Τα ίχνη της Γεωργίας χάθηκαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Νωρίτερα, σε βίντεο φαινόταν ο 39χρονος μαζί με τη Γεωργία, κρατώντας της το χέρι να περπατούν προς το διαμέρισμά τους. Από την επομένη ημέρα ισχυριζόταν ότι η σύντροφός του τού άφησε μήνυμα και εξαφανίστηκε, ενώ ο ίδιος κοιμόταν λόγω ενός ισχυρού υπνωτικού χαπιού που είχε πάρει, ενώ προσπαθούσε να συνδράμει τις έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό της 41χρονης. Ωστόσο, υλικό από πολλά βίντεο που συνέλεξαν οι αστυνομικοί καθώς και μια μαρτυρία ενός γείτονα που είδε τον 39χρονο Άκη και τον 34χρονο συνεργό του να κατεβάζουν ένα μπαούλο από το διαμέρισμα και να ισχυρίζονται ότι «κουβαλάμε κάτι βιβλία» έδωσαν άλλη τροπή στις έρευνες.

Μετά την οκτάωρη ανάκρισή του από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο 34χρονος παραδέχθηκε ότι ήθελαν να σκηνοθετήσουν μια ληστεία εις βάρος της 41χρονης με στόχο να της αποσπάσουν τα κλειδιά του πατρικού της σπιτιού και την επόμενη ημέρα να μπουν στο σπίτι προκειμένου να πάρουν ένα ποσό, επτά με οκτώ χιλιάδες ευρώ, που πίστευαν ότι έκρυβε η άτυχη Γεωργία εκεί.

Ο 34χρονος τους περίμενε κρυμμένος στο σκοτάδι του δωματίου, φορώντας κουκούλα. Όταν το ζευγάρι έφθασε στο σπίτι, επιτέθηκε στη 41χρονη, τη φίμωσε, της έδεσε τα χέρια και την οδήγησε στην κρεβατοκάμαρα, ενώ τον ρόλο του ληστή άρχισε να παίζει και ο 39χρονος, προσπαθώντας να αλλοιώσει τη φωνή του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι κατέβηκε στο αυτοκίνητό του και μετά από λίγο έφθασε εκεί και ο 39χρονος λέγοντάς του ότι σκότωσε τη 41χρονη και να πάει να τον βοηθήσει. Φαίνεται ότι η άτυχη γυναίκα αντιλήφθηκε ότι οι «ληστές» ήταν ο ίδιος ο σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του, τον οποίο και γνώριζε. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ήταν τότε που ο 39χρονος φέρεται ότι αποτελείωσε την άτυχη γυναίκα χτυπώντας την με το μαχαίρι στον λαιμό. Στη συνέχεια οι δράστες, όπως αποκάλυψαν τα βίντεο, πέταξαν σε διαφορετικούς κάδους τα ρούχα της 41χρονης, ενώ στη συνέχεια κατέβασαν το πτώμα της στο μπαούλο και το μετέφεραν στην ερημική περιοχή κοντά στα Βασιλικά, έξω από την Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ