Θεσσαλονίκη: «Δεν θυμάμαι τι έγινε, προσπαθούσα να προστατέψω τον εαυτό μου» λέει ο Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό

Τα ψυχιατρικά προβλήματα και την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ επικαλείται ο 44χρονος Νορβηγός ως αιτίες της δολοφονικής επίθεσης που κατηγορείται ότι διέπραξε με συνέπεια να χάσει τη ζωή του 32χρονος αστυνομικός και να τραυματιστεί στα πόδια ο κουμπάρος του, σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη.

Έγκυρες πληροφορίες της voria.gr ανέφεραν ότι στις εξηγήσεις που έδωσε ανέφερε ότι δεν θυμόταν τι ακριβώς έγινε στο αιματηρό επεισόδιο τα ξημερώματα στο μπαρ της Κατσιμίδη. Φέρεται να είπε ότι λόγω της κατάστασης της ψυχικής του υγείας και της κατανάλωσης αλκοόλ δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι συνέβη, αν και ισχυρίστηκε πως «προσπαθούσα να προστατέψω τον εαυτό μου».

Ο 44χρονος Νορβηγός αναμένεται αύριο το πρωί να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης. «Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, δεν γνώριζε καν τον θάνατο του θύματος μέχρι που ενημερώθηκε για την κατηγορία σήμερα το απόγευμα, όλα έγιναν στα πλαίσια ενός καβγά όπου μάλιστα το θύμα του επιτέθηκε», είπε από την πλευρά του στη voria.gr ο συνήγορος του 44χρονου Θοδωρής Καραγιάννης, ο οποίος συναντήθηκε το βράδυ με τον εντολέα του.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται η έκθεση του ιατροδικαστή Θεσσαλονίκης που κατέγραψε το θανατηφόρο τραύμα που έφερε το θύμα στον λαιμό. Ακόμη περιλαμβάνονται μαρτυρίες για το τί ακριβώς συνέβη και ο 44χρονος συνεπλάκη με τον 32χρονο που τραυμάτισε πρώτα, κίνηση που οδήγησε στην επέμβαση του αστυνομικού, η οποία ήταν μοιραία. Ακόμη περιλαμβάνονται μαρτυρίες σχετικά με τη συμπεριφορά του 44χρονου στην περιοχή το προηγούμενο διάστημα.

Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 32χρονου αστυνομικού – Με μαχαίρι «push dagger» το μοιραίο χτύπημα

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος του 32χρονου αστυνομικού, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι παλάμης από τον 44χρονο Νορβηγό.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, αιτία θανάτου του 32χρονου αστυνομικού ήταν η «εκτεταμένη αιμορραγία από τρώση αγγείου». Από τα ευρήματα του ιατροδικαστή, η τρώση αγγείου συνδέεται με το χτύπημα στην αριστερή τραχηλική χώρα του θύματος.

Σε βάρος του 44χρονου Νορβηγού σχηματίζεται δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής Θεσσαλονίκης. Το φονικό μαχαίρι έχει κατασχεθεί και είναι τύπου «push dagger», όπως προκύπτει από τη δικογραφία. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο μαχαίρι χαρακτηρίζεται ως «κρυφό όπλο», καθώς έχει σχεδιαστεί για να κρατιέται στο χέρι με κλειστή παλάμη.

Με το ίδιο μαχαίρι ο δράστης τραυμάτισε στα κάτω άκρα και τον κουμπάρο του αστυνομικού, με τον οποίο λογομάχησε για ασήμαντη αιτία. Στη συνέχεια, ο δράστης επιτέθηκε στον 32χρονο αστυνομικό, ο οποίος έσπευσε να μεσολαβήσει και να χωρίσει τους δύο άνδρες.

Αστυνομικός Θεσσαλονίκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ