Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 32χρονου αστυνομικού – Με μαχαίρι «push dagger» το μοιραίο χτύπημα

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος του 32χρονου αστυνομικού, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι παλάμης από τον 44χρονο Νορβηγό, τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/12) μέσα σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, αιτία θανάτου του 32χρονου αστυνομικού ήταν η «εκτεταμένη αιμορραγία από τρώση αγγείου». Από τα ευρήματα του ιατροδικαστή, η τρώση αγγείου συνδέεται με το χτύπημα στην αριστερή τραχηλική χώρα του θύματος.

Σε βάρος του 44χρονου Νορβηγού σχηματίζεται δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής Θεσσαλονίκης. Το φονικό μαχαίρι έχει κατασχεθεί και είναι τύπου «push dagger», όπως προκύπτει από τη δικογραφία. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο μαχαίρι χαρακτηρίζεται ως «κρυφό όπλο», καθώς έχει σχεδιαστεί για να κρατιέται στο χέρι με κλειστή παλάμη.

Αστυνομικός Θεσσαλονίκη
O 32χρονος αστυνομικός έχασε ακαριαία τη ζωή του

Με το ίδιο μαχαίρι ο δράστης τραυμάτισε στα κάτω άκρα και τον κουμπάρο του αστυνομικού, με τον οποίο λογομάχησε για ασήμαντη αιτία. Στη συνέχεια, ο δράστης επιτέθηκε στον 32χρονο αστυνομικό, ο οποίος έσπευσε να μεσολαβήσει και να χωρίσει τους δύο άνδρες.

Ο δράστης, που διαμένει τα τελευταία 9 χρόνια στην Ελλάδα ζώντας από επίδομα που λαμβάνει από το νορβηγικό κράτος, κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης. Όπως μετέδωσε το Mega, ο 44χρονος Νορβηγός υποστήριξε πως λαμβάνει επίδομα από το Νορβηγία, καθώς στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί λόγω ψυχιατρικού προβλήματος.

Ο 44χρονος Νορβηγός που δολοφόνησε τον αστυνομικό

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της δολοφονίας βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και γι’ αυτό το λόγο υποβλήθηκε στις σχετικές αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

Την ίδια ώρα, ο 32χρονος κουμπάρος του αστυνομικού νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ