Θεσσαλονίκη: Αύριο η δίκη για την φονική παράσυρση της 21χρονης Έμμας – Τι λέει η μητέρα της για το πόρισμα της Τροχαίας

Αύριο θα ξεκινήσει τελικά η δίκη για τον θάνατο της 21χρονης Έμμας, η οποία παρασύρθηκε πέρυσι τον Νοέμβριο από διερχόμενο αυτοκίνητο, στην προσπάθειά της να διασχίσει την οδό Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη.

Ο οδηγός είχε εγκαταλείψει αιμόφυρτη στο οδόστρωμα την άτυχη Έμμα, η οποία τελικά έχασε την ζωή της. Δύο ημέρες μετά, ο 27χρονος οδηγός παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές.

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, αλλά η πλευρά του 27χρονου υπέβαλε αίτημα αναβολής, λόγω υποχρεώσεων του συνηγόρου υπεράσπισής του σε ανώτερα δικαστήρια. Το αίτημα απορρίφθηκε, με ανάλογη εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας.

Το κατηγορητήριο, το οποίο περιλαμβάνει 12 μάρτυρες και μεταξύ αυτών ειδικούς πραγματογνώμονες, καταλογίζει στον οδηγό την κακουργηματική πράξη της επικίνδυνης οδήγησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, όπως επίσης τα αδικήματα της εγκατάλειψης τροχαίου ατυχήματος και της οδήγησης χωρίς άδεια.

Ο 27χρονος παραμένει προσωρινά κρατούμενος και με πρόσφατο βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου παρατάθηκε η προφυλάκισή του έως τον Απρίλιο του 2024, οπότε λήγει το σχετικό 18μηνο, σύμφωνα με το Mega.

Τι δηλώνει η μητέρα της Έμμας

Η Κέλλυ Καμπάκη, μητέρα της Έμμας, μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS για την δίκη.

«Χθες φτάσαμε από Χανιά και ενημερωθήκαμε πως έχει αλλάξει δικηγόρο και θα ζητηθεί μάλλον διακοπή της δίκης ή αναβολή… Ήμασταν προετοιμασμένοι σήμερα πως δεν θα γίνει τίποτα και ότι θα φύγουμε με άδεια χέρια και ότι θα αναγκαστούμε να ξαναέρθουμε. Ήταν ευχάριστη έκπληξη η απόφαση του δικαστηρίου και δεν την περιμέναμε. Οπότε η δίκη θα γίνει αύριο», είπε η μητέρα της άτυχης 21χρονης.

Εξήγησε στη συνέχεια ότι με βάση «το πόρισμα της Τροχαίας και του πραγματογνώμονα που όρισε το κράτος, ο οδηγός έτρεχε με 104 χλμ. Με βάση τον δικό του πραγματογνώμονα έτρεχε με 54 χλμ.».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ