Θεσσαλονίκη: Ανείπωτος θρήνος στην κηδεία του 2,5 ετών κοριτσιού – Ξέσπασε σε λυγμούς η μητέρα: «Άννα σ’ αγαπώ, ξύπνα»

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 2,5 ετών κοριτσιού από τη Νιγηρία που κατέληξε την περασμένη Παρασκευή στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» της Θεσσαλονίκης.

Νεκρό κοριτσάκι 2,5 ετών στη Θεσσαλονίκη: «Την άφησαν να πεθάνει γιατί ήταν μαύρη» – Το ξέσπασμα της μητέρας του

Η Τζένιφερ Ομόντια, μητέρα του άτυχου κοριτσιού,  έφτασε στα κοιμητήρια κρατώντας στα χέρια λουλούδια, μία φωτογραφία της κόρης της και τη δικαστική απόφαση που θα της επέτρεπε να πάρει το κοριτσάκι της στο σπίτι.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της, η τραγική ειρωνεία είναι ότι η μικρή θα επέστρεφε στη μητέρα της το μεσημέρι της ημέρας που πέθανε.

Θεσσαλονίκη: Τεχνικό σύμβουλο θα διορίσει η μητέρα του 2,5 ετών κοριτσιού

«Θέλω να μάθω τι συνέβη στην κόρη μου»

Η μητέρα του κοριτσιού ξεσπώντας σε λυγμούς ανέφερε ότι «θέλω να μάθω τι συνέβη στην κόρη μου».

Το λευκό φέρετρο συνόδευσε στην εκκλησία η μητέρα μαζί με στενούς φίλους που της συμπαραστέκονται και τον εκπρόσωπο της κοινότητας των Νιγηριανών στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε η νεκροψία για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού

«Άννα ξύπνα, Άννα σ’αγαπώ ξύπνα», έλεγε διαρκώς η μητέρα μέσα στην εκκλησία, μη μπορώντας να πιστέψει ότι δε θα ξανά δει την κόρη της.

«Θα το έπαιρνα στο σπίτι μου, αγαπάω το παιδί μου”, κατάφερε να πει στους δημοσιογράφους.

Όπως ανέφερε η δικηγόρος της Τζένιφερ Ομόντια, Έφη Ορφανίδου, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάνεις τον πόνο της μητέρας που έχασε το παιδάκι της. «Είναι ο δραματικός επίλογος όλης αυτής της τραγωδίας που κατέληξε στην αιφνίδια απώλεια του παιδιού. Θέλει μεγάλη δύναμη από την μητέρα, είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από αυτήν την εξέλιξη. Έχει στην αγκαλιά της φωτογραφίες της κόρης της και τη δικαστική απόφαση με την οποία θα έπαιρνε το παιδάκι της στις 14.00 την ημέρα του θανάτου της».

Τι είπε η δικηγόρος της μητέρας

Η δικηγόρος της μητέρας σχολιάζοντας την εξέλιξη της υπόθεσης, που βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, ανέφερε ότι ζήτησαν τα απαραίτητα έγραφα από τον «Άγιο Στυλιανό» και από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί μια ημέρα πριν καταλήξει η 2,5χρονη.

«Γίνεται προκαταρκτική εξέταση για τη διενέργεια κακουργηματων. Πρόκειται για βαριά αδικήματα, τα οποία διερευνονται. Αναμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων για να δώσουν το “φως” στις αιτίες θανάτου του παιδιού», υπογράμμισε η κυρία Ορφανίδου.

Υπενθυμίζεται ότι από την ιατροδικαστή εξέταση στη σορό της 2,5χρονης, δεν προέκυψε αίτια θανάτου, μόνο ότι το παιδάκι δεν έφερε σημάδια κακοποίησης και πως ήταν προσεγμένο. Απαντήσεις αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που θα βγουν τους επόμενους μήνες.

Ο εκπρόσωπος της κοινότητας των Νιγηριανών στη Θεσσαλονίκη, Φέμι Μπάμπο, τόνισε ότι «σήμερα είναι μια μαύρη ημέρα. Εμείς δεν έχουμε περιθώριο, ούτε άλλη επιλογή, παρά να περιμένουμε τα αποτελέσματα. Μέχρι τότε οι Νιγηριανοι θα είμαστε ήρεμοι και ενωμένοι και θα στηρίξουμε τη μητέρα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ