Θεσσαλία: Συγχαρητήρια από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στον πεζοναύτη που ξάπλωσε στις λάσπες για να περάσουν από πάνω του πλημμυροπαθείς

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο δέχθηκε ο πεζονάυτης Στάθης Κοτρέτσος, ο οποίος με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, ξάπλωσε στις λάσπες για να περάσουν από πάνω του ανήμποροι ηλικιωμένοι, προκειμένου να μην πατήσουν στα λασπόνερα που άφησε η σαρωτική κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία και κινδυνεύσουν.

Της Αναστασίας Αγγελάκη

Στην συγκλονιστική φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από εχθές Τρίτη (12/09), και την δημοσίευσε ο κ. Φλώρος στον λογαριασμό του στο Twitter, φαίνεται ο πεζοναύτης να έχει ξαπλώσει στο λασπομένο έδαφος για να περάσει από πάνω του η ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία εκείνη την στιγμή αποβιβαζόταν από την λέμβο που την είχε παραλάβει από το σπίτι της, το οποίο βρίσκεται στο χωριό Κεραμίδι, στον Θεσσαλικό κάμπο.

Μάλιστα, πριν από την ηλικιωμένη που φαίνεται στην φωτογραφία να αποβιβάζεται από την λέμβο, ιδιαίτερη θετική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από πάνω του είχαν περάσει ακόμη τρεις ηλικιωμένοι άνθρωποι, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους στο χωριό Κεραμίδι.

Ο πεζοναύτης Στάθης Κοτρέτσος, κατά την διάρκεια των απεγκλωβισμών-διασώσεων που πραγματοποίησε έπειτα από την επέλαση της κακοκαιρίας στην περιοχή, με μεγαλείο ψυχής δεν δίστασε ακόμη και να ξαπλώσει ο ίδιος στις λάσπες για να περάσουν με ασφάλεια οι ηλικιωμένοι πλημμυροπαθείς, μη λογαριάζοντας την ταλαιπωρία της στιγμής, αλλά δίνοντας βαρύτητα μόνο στο να βοηθήσει με κάθε τρόπο τους συνανθρώπους του. Ο ίδιος, είναι πατέρας τριών παιδιών, μόνιμο στέλεχος των Ένοπλων Δυνάμεων και υπηρετεί ως αξιωματικός στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών (32 ΤΑΞ ΠΖ «Μοράβας») στον Βόλο, όπως και έχει τελειώσει ειδικά σχολεία που περνούν οι καταδρομείς.

πεζοναύτης Στάθης Κοτρέτσος

πεζοναύτης Στάθης Κοτρέτσος

πεζοναύτης Στάθης Κοτρέτσος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ