Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Τρία πρόσωπα στο «κάδρο» των ερευνών

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες και μαρτυρίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Όπως διαρρέεται οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει μια εικόνα για όλα όσα συνέβησαν και τώρα περιμένουν τα αποτελέσματα από τους ιατροδικαστές. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί εξετάζουν τις ημερομηνίες που τα παιδιά εξέπνευσαν και τη σχέση της μητέρας με τον πατέρα, χωρίς να έχουν όμως κάποιο τρανταχτό στοιχείο.

Για την υπόθεση φαίνεται να έχουν μπει στο «κάδρο» των ερευνών τρία άτομα, όχι για σύλληψη αλλά για κατάθεση και κλήση προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων που έχουν προκύψει από την έρευνα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα pelop.gr.

 Καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές

Για την υπόθεση έχουν αρχίσει να καταθέτουν γιατροί και νοσηλευτές, αλλά μόνο από την Αθήνα, που φαίνεται να επέμειναν στο ότι, η δεύτερη ανακοπή που ήταν και η τελευταία για την 9χρονη στις 29 Ιανουαρίου 2022 δεν δικαιολογείται, αφού μία ώρα πριν αφήσει την τελευταία της πνοή είχε εξεταστεί ενδελεχώς.

Όπως ανέφεραν οι γιατροί, το παιδί βάσει των εξετάσεων θα μπορούσε να παρουσιάσει μία μικρή κρίση λόγω εγκεφαλοπάθειας, αλλά δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η ανακοπή.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Άγκυ Ξενάκου, οι γιατροί από το Νοσοκομείο Ρίου είχαν ενημερώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» μετά την πρώτη ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα. Ουσιαστικά οι γιατροί είχαν υποψίες για την υπόθεση. Άγνωστο παραμένει για ποιο λόγο το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν παρενέβη….

Τι λένε ποινικολόγοι για πιθανό ένταλμα σύλληψης

Για να γίνει κάποια σύλληψη θα πρέπει να εκδοθεί ένταλμα. Και το απαραίτητο ένταλμα εκδίδεται μόνο από εισαγγελική αρχή.

Σύμφωνα με έμπειρους ποινικολόγους, επειδή η Τζωρτζίνα απεβίωσε στην Αθήνα, μπορεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών να διαβιβάσει τον φάκελο στην Εισαγγελία Αθηνών  και να ζητήσει από εκεί ένταλμα σύλληψης.

Πάτρα- παιδιά

Νομικοί θεωρούν ότι αυτό είναι πιο πιθανό σενάριο, αφού η πλειοψηφία των μαρτύρων αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας, έγινε στην πρωτεύουσα.

Αυτό επιβεβαίωσε στην «Π» και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Από την πλευρά του ο Απόστολος Λύτρας, ως δικηγόρος της οικογένειας Δασκαλάκη, δηλώνει πως ο φάκελος θα σταλεί στην Πάτρα, αφού η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών έδωσε την «παραγγελία» για προκαταρκτική έρευνα και μετά μπορεί όντως να αποσταλεί στην Αθήνα.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.