Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Αποκαλυπτικός ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης

Ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης μιλά για την Τζωρτζίνα και για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου, κατά τη διάρκεια νοσηλείας της 9χρονης. Πριν από μερικές ημέρες, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Πατρών κατέθεσε στην ανακρίτρια Αθηνών για την υπόθεση της Πάτρας, που συγκλονίζει την κοινή γνώμη από τα τέλη Ιανουαρίου. “Να είναι το τελευταίο παιδί”, είχε πει, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του, εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου.  

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Ανδρέας Ηλιάδης υπογράμμισε:

“Με δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι οποίες τον Απρίλη είχαν αιτία θανάτου και με ένα παιδί το οποίο δεν το είχε ελέγξει κανένας γονιδιακά, φανταστείτε λοιπόν εγώ να έκανα καταγγελία για ανθρωποκτονία, γιατί αυτό είναι, τι άλλο θα έλεγα στην αστυνομία. Το φαντάζεστε; Το φαντάζεστε τι θα γινόταν;”, είπε αρχικά ο εντατικολόγος.

“Δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να σωθούν ή όχι και αν έχει να κάνει με τη διάσωση, αλλά σίγουρα έπρεπε να αναγνωρίσει το σύστημα ότι ήταν μία οικογένεια η οποία θα έπρεπε να δεχτεί τη φροντίδα ειδικών υπηρεσιών του συστήματός μας, της πολιτείας μας. Είναι ότι εγώ έπρεπε να πω σε μία μάνα, η οποία έχει υποστεί το παιδί της καρδιακή ανακοπή και έχει και δύο διαγνώσεις από την ίδια την πολιτεία, όχι από εμένα, θα την έλεγα εγώ φονιά; Για σκεφτείτε το λίγο. Για σκεφτείτε αν αυτό το πράγμα έχει λογική. Και οποιοσδήποτε θα έλεγε, καλά αυτός ο Ηλιάδης τι είναι; Είναι εισαγγελέας;”, πρόσθεσε ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια, ζήτησε, μεταξύ άλλων, να διερευνηθεί από εξειδικευμένους επιστήμονες το στοιχείο της τροπονίνης, του ενζύμου της καρδιάς που οι δείκτες του ήταν ιδιαίτερα αυξημένοι στην 9χρονη.

“Αν αυτοί καταλήξουν πως το εύρημα προήλθε από ‘χέρι’, το οποίο και προκάλεσε την απώλεια οξυγόνου τότε αυτό θα αφορά πράξη που θα έχει γίνει στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας”, είπε στην κατάθεσή του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Πελοπόννησος”.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ