Τέτη Σχοινάκη: Θλίψη στην κηδεία της ηθοποιού

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα (6/3) φίλοι και συγγενείς στην ηθοποιό Τέτη Σχοινάκη, στο Κοιμητήριο του Βύρωνα. Η Τέτη Σχοινάκη έφυγε από την ζωή σε ηλικία 68 ετών το πρωί της Δευτέρας (4/3) στο σπίτι της, έπειτα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Στο νεκροταφείο βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι της ηθοποιού, προκειμένου να την αποχαιρετήσουν. Ανάμεσά τους ήταν: ο αδελφός της, Μιχάλης Σχοινάκης, ο Ζαχαρίας Ρόχας, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Πάντης Κούσης και ο Κώστας Πρέκας.

Η απουσία που συζητήθηκε ήταν αυτή της Άννας Φόνσου.  Η τραγική ειρωνεία είναι ότι την Δευτέρα ταξίδεψε από την Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για να δει την Τέτη Σχοινάκη, αλλά δεν πρόλαβε. Η ηθοποιός έχει παράσταση στη Θεσσαλονίκη σήμερα και έτσι δεν κατάφερε να βρεθεί στην κηδεία της.

Ποια ήταν η Τέτη Σχοινάκη

H Τέτη Σχοινάκη υπήρξε μία από τις πιο όμορφες γυναίκες του ελληνικού θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Γεννήθηκε στις 24 Απριλίου και είναι Ελληνίδα ηθοποιός με πολλές συμμετοχές σε βιντεοταινίες του 1980 αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις έπειτα.

«Και ζω ακόμη. Σας την έφερα τώρα. Κάθε ηλικία έχει τα δικά της. Μεγαλώνοντας, κερδίζεις άλλα πράγματα. Δεν μπορείς στα 50 και στα 60 να έχεις το κορμί που είχες στα 25, αναμφίβολα. Αυτό που θαυμάζω στους ανθρώπους είναι η γοητεία που μπορεί να εκπέμπει ο καθένας. Αυτό δεν αλλάζει με τα χρόνια. Έχω γνωρίσει άτομα που έχουν φτάσει στα 80 και είναι το ίδιο γοητευτικά, με άλλα, βέβαια, μέτρα και σταθμά. Ίσως είναι το μόνο αγέραστο πράγμα στον άνθρωπο, γιατί πηγάζει από μέσα του» είχε πει σε συνέντευξή της.

Παντρεύτηκε όταν ήταν 19 ετών και χώρισε έναν χρόνο αργότερα. Σε παλαιότερη μάλιστα συνέντευξή της είχε εξομολογηθεί ότι ο σύζυγός της ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, αλλά η ίδια ήθελε να αισθάνεται ελεύθερη και δεν της πήγαινε το στιλ της παντρεμένης! Εξαιρετικά τολμηρή ήταν η τότε δήλωσή της ότι το μετάνιωσε την ίδια στιγμή που κατέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας! «Τι έκανα τώρα!» είχε εξομολογηθεί δημόσια και από τότε δεν το επανέλαβε ποτέ.

Μία από τις ωραιότερες συνεργασίες της ήταν η συμμετοχή της –ως πρωταγωνίστρια– στην ταινία «Ο τελευταίος άντρας», με πρωταγωνιστές τον Κώστα Βουτσά, τον Νίκο Δαδινόπουλο, την Καίτη Παπανίκα. Επίσης μία από τις ωραιότερες ταινίες της είναι τα «Αχτύπητα καμάκια», η οποία γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Κύπρο.

Τέτη Σχοινάκη κηδεία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ