Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: LIVE εικόνα από την Μητρόπολη – Έως τις 11 το λαϊκό προσκύνημα

Ουρά έχει σχηματιστεί για το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία έφτασε νωρίς το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Μέχρι το Μοναστηράκι η ουρά – Εικόνες και ΒΙΝΤΕΟ από το λαϊκό προσκύνημα

Πολίτες, νέοι αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία, έχουν συγκεντρωθεί στο παρεκκλήσι για να έχουν την ευκαιρία να πουν το τελευταίο “αντίο” στον τέως βασιλιά.

Η ουρά αγγίζει τα 2 χιλιόμετρα, καθώς λίγο νωρίτερα περίπου 1.300 άτομα περίμεναν για να αποτίσουν τον δικό τους φόρο τιμής και υπολογίζεται ότι φτάνει μέχρι την πλατεία Μοναστηρακίου.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Με φωτογραφίες, σημαίες και λουλούδια στο λαϊκό προσκύνημα

λαϊκό προσκύνημα τέως βασιλιά

 

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πέταξαν τρικάκια με τη λέξη «Αθάνατος» – Συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα

Με φωτογραφίες, σημαίες και λουλούδια στο λαϊκό προσκύνημα

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ορισμένοι εκ των οποίων έφτασαν και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, στέκονται για να «αποχαιρετήσουν» τον τέως βασιλιά, το φέρετρο του οποίου τυλιγμένο με την ελληνική σημαία βρίσκεται στο παρεκκλήσι από τις 05:45 το πρωί.

Πολλοί είναι εκείνοι που κρατούν φωτογραφίες του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που έχει ποζάρει μόνος του ή με την σύζυγό του, Άννα Μαρία, σημαίες και λουλούδια.

λαϊκό προσκύνημα τέως βασιλιά

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα ενός ηλικιωμένου κυρίου, ο οποίος συγκινημένος κρατά στο χέρι του φωτογραφία του τέως βασιλιά πάνω σε άλογο. Ορισμένοι δε, πέταξαν και τρικάκια όπου αναγραφόταν: «Αθάνατος, Βασιλεύς Κωνσταντίνος». Παρευρισκόμενοι έψαλαν επίσης κάποια στιγμή και τον Εθνικό Ύμνο.

τέως βασιλιάς - τρικάκια

Αρκετοί πολιτικοί έχουν ήδη περάσει από το παρεκκλήσι, μεταξύ αυτών η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Δημήτρης Καμμένος, ο Νίκος Νικολόπουλος αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς με την σύζυγό του.

Ασημακοπούλου

Δείτε LIVE από την ΕΡΤ:

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι, στην Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα στέκεται στην Ωραία Πύλη, ενώ δεξιά και αριστερά θα βρίσκονται 6 συν 6, αντίστοιχα, Συνοδικοί Μητροπολίτες. Δεξιά και αριστερά πριν από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η Χορωδία του Ναού. Δεξιά από το φέρετρο και μπροστά από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η οικογένεια. Αριστερά της οικογένειας θα βρίσκονται: αρχηγοί Κρατών εν ενεργεία, πρώην βασιλείς, διάδοχοι θρόνων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ