Ο Μάνος Δασκαλάκης στη θέση του κατηγόρου

Ο εν διαστάσει σύζυγος της 34χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης, θα είναι ο πρώτος που θα καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πώς περιέγραψε τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας – «Μου έφερε ένα παιδί μπλε»

Της ΑΝΝΑΣ ΚΑΝΔΥΛΗ

Μετά τις κατηγορίες της Δικαιοσύνης, που στο πρόσωπό της «βλέπει» τον δολοφόνο τριών παιδιών, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα ακούσει και το «κατηγορώ» του Μάνου Δασκαλάκη. Ο εν διαστάσει σύζυγός της καταθέτει ως πρώτος μάρτυρας στις 31 Ιανουαρίου, στη δίκη για τον θάνατο της εννιάχρονης Τζωρτζίνας. Ο 32χρονος μετά την προφυλάκιση της Πισπιρίγκου ζει απομονωμένος και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το άλλοτε «δεμένο» ζευγάρι βρίσκεται πλέον σε αντίπαλα στρατόπεδα και με ενδιαφέρον αναμένεται πώς θα εξηγήσει τη στροφή στη στάση του. Ο Μ. Δασκαλάκης, ακόμη και όταν η 34χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα τον περασμένο Απρίλιο, μετά την απολογία της για τη μικρή Τζωρτζίνα, τη χαρακτήριζε «καλή μητέρα».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Η ανακοίνωση Κούγια

Ωστόσο, όταν κατηγορήθηκε και για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών τους, της τριάμισι ετών Μαλένας και της έξι μηνών Ιριδας, άλλαξε άρδην συμπεριφορά απέναντί της. Το μόνο που, όπως λέει, τον απασχολεί τώρα είναι η δικαίωση της μνήμης των παιδιών του, εκφράζοντας, μέσω και του δικηγόρου του Δημήτρη Καράμπελα, την πεποίθηση ότι η εν διαστάσει σύζυγός του ευθύνεται για τους θανάτους και των τριών παιδιών τους.

Μία ακόμη προφυλάκιση

Η Ρ. Πισπιρίγκου, πάντως, συνεχίζει να υποστηρίζει πως είναι αθώα. Και για τούτο προσπάθησε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα κατά την πολύωρη απολογία της, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη και αφορούσε αυτή τη φορά τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας. Χωρίς, ωστόσο, να το καταφέρει, παρότι, σε αντίθεση με την απολογία της για την Τζωρτζίνα, στη συγκεκριμένη υπόθεση είχε και ένα υπόμνημα 125 σελίδων, στο οποίο εμπεριέχονταν γνωμοδοτήσεις ειδικών επιστημόνων που στήριζαν τη δική της εκδοχή. Οτι, δηλαδή, ο θάνατος των δύο παιδιών δεν προήλθε από ασφυξία, όπως διαπίστωσαν με το πόρισμά τους οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλόγρηας, αλλά οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προφυλακιστέα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας – Ξέσπασε σε κλάματα

Για «τουλάχιστον ανορθόδοξη θεμελίωση» κάνει λόγο ο ιατρός, ειδικός ιατροδικαστής, Χρήστος Κραβαρίτης, αναφερόμενος στη γνωμοδότηση των δύο ιατροδικαστών, ενώ ως προς την αιτία θανάτου των παιδιών καταλήγει στο ότι «με όλα αυτά που έχουν γίνει και βγήκαν στο φως, χωρίς τον δεοντολογικό τρόπο θεμελίωσής τους, φρονώ το παθολογικό υπόβαθρο ως το επικρατέστερο…». Παρόμοια είναι και η άποψη του ιατροδικαστή Συμεών Μεσογίτη, σύμφωνα με τον οποίον «τα ευρήματα δεν συνάδουν με θάνατο, που ο τρόπος τέλεσής του είναι η απόφραξη ανωτέρω αεροφόρων οδών».

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος ως πραγματογνώμονας συνέταξε στις 14 Απριλίου του 2021 την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη για τη Μαλένα, κατέθεσε πως «από το υλικό που είχα λάβει υπ’ όψιν μου, δεν μου είχε προκύψει εικόνα εγκληματικής ενέργειας. Αυτός είναι ο λόγος που είχα χαρακτηρίσει τον θάνατο αδιευκρίνιστο και είχα ζητήσει περαιτέρω ενέργειες… Η αιτία θανάτου για εμένα παραμένει αδιευκρίνιστη, αλλά θα πρέπει να συνδυαστεί με τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών. Τρεις θάνατοι στην ίδια οικογένεια, χωρίς ιστορικό, είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να συμβούν. Η συνδυαστική γνώση των τριών θανατηφόρων συμβάντων με προβληματίζει…».

Δείτε το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ