Τέμπη: Εγκατέστησαν ραδιοεπικοινωνία μεταξύ συρμών και σταθμών, αλλά δεν λειτουργεί – To αποκαλυπτικό έγγραφο

Πληθαίνουν οι αποκαλύψεις τις τελευταίες ώρες, έπειτα από την τραγωδία στα Τέμπη, για το ζήτημα της ασφάλειας των τρένων στη χώρα με τις παραλείψεις και τα κενά που υπάρχουν στον ελληνικό σιδηρόδρομο να προκαλούν έντονη ανησυχία.

Χαρακτηριστικό είναι το έγγραφο που φέρνει στο «φως» το OPEN, το οποίο αποκαλύπτει ότι δεν λειτουργεί ούτε το σύστημα ραδιοεπικοινωνίας στα τρένα.

Πρόκειται για το σύστημα φωνητικής ραδιοεπικοινωνίας GSMR, το οποίο θα αντικαθιστούσε το απαρχαιωμένο σύστημα που λειτουργεί μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα και με το οποίο επικοινωνούν μεταξύ τους συρμοί και σταθμοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σύγχρονο σύστημα επικοινωνίας GSMR έχει εγκατασταθεί, όμως,  δεν λειτουργεί.

Το έγγραφο που παρουσίασε το OPEN, έχει χαρακτηριστεί ως «εξαιρετικά επείγον», έχει ημερομηνία 18 Αυγούστου 2022 και το έχει αποστείλει στην Hellenic Train ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ .

Στο έγγραφο αυτό, ο ΟΣΕ ζητάει από την εταιρεία να τεθεί σε εφαρμογή το σύγχρονο σύστημα ραδιοεπικοινωνίας που καλύπτει όλη τη διαδρομή από την Πάτρα στην Αθήνα, από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και από εκεί μέχρι τον Προμαχώνα.

Η Hellenic Train έχει προβάλει αντιρρήσεις, υποστηρίζοντας πως το προσωπικό της δεν έχει εκπαιδευτεί. Αντίθετα, ο ΟΣΕ, στο ίδιο έγγραφο, υποστηρίζει πως το προσωπικό του έχει εκπαιδευτεί και δίνει ως ημερομηνία παράτασης εφαρμογής του συστήματος την 30η Νοεμβρίου του 2022.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ