Τέμπη: «Δεν υπέγραψε τίποτα – Τουλάχιστον άκυρη η ΕΔΕ» – Τι απαντά ο δικηγόρος του διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής

Στην αντεπίθεση φαίνεται να περνάει ο διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, ο οποίος μετά το πόρισμα της ΕΔΕ τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων. Από την ΕΔΕ που έγινε, προέκυψε ότι ο επιθεωρητής Λάρισας του ΟΣΕ έλαβε αναρρωτική άδεια, ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση. Οι εξελίξεις γύρω από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη είναι ραγδαίες.

Τέμπη: Αυτό είναι το παραπεμπτικό για την αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή που «καίει» τους γιατρούς

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής, Νίκο Καραγκιόζο ο διευθυντής δεν υπέγραψε ποτέ το χαρτί για την αναρρωτική άδεια ενός μήνα του επιθεωρητή, χαρακτηρίζοντας την Ένορκη Διοικητική Εξέταση ως «τουλάχιστον άκυρη».

«Τουλάχιστον άκυρη η ΕΔΕ»

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Thesstoday, ο δικηγόρος δήλωσε: «Είδαμε να έχει βγει το πόρισμα μιας ΕΔΕ, η οποία είναι τουλάχιστον άκυρη, πριν καν στεγνώσει το μελάνι της δίωρης κατάθεσης του διοικητή του νοσοκομείου  ως μάρτυρας -ο οποίος δεν έχει δώσει ουδεμία άδεια αναρρωτική».

ΠΑΣΟΚ: Εκτός ψηφοδελτίων ο γιατρός που εμπλέκεται στη χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή

Ο ίδιος υπογράμμισε σχολιάζοντας την ΕΔΕ ότι: «Μιλάει δήθεν για λόγους δημοσίου συμφέροντος και εν πάση περιπτώσει για αναστολή καθηκόντων. Για να έχει λόγο και να είναι βάσιμη η ΕΔΕ, πρέπει να κινδυνεύει επιτακτικό δημόσιο συμφέρον.

«Από τον διευθυντή της κλινικής -που ούτε υπέγραψε άδεια αναρρωτική άδεια, ούτε συμμετείχε σε κάποια άλλη ενέργεια ή δια παραλείψεως ακόμη-, ποιο είναι το δημόσιο συμφέρον το οποίο πλήττεται;» διερωτήθηκε ο δικηγόρος και πρόσθεσε: «Απεναντίας, θεωρώ ότι με αυτή την απόφαση του συγκεκριμένου -μη νόμιμου για εμάς οργάνου- θέτοντας σε αναστολή καθηκόντων τους δύο της νευροχειρουργικής του Βόλου, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και ας βάλει το πρόγραμμα για τα χειρουργεία των επόμενων ημερών, να δούμε ποιος θα χειρουργήσει».

Τέμπη: Σε αναστολή γιατροί που εμπλέκονται στην αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή – Το πόρισμα της ΕΔΕ

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκιόζο, ο διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής «Συνεχίζει τον αγώνα για να αποκαταστήσει την προσωπικότητα του και την υπόληψή του, τόσο την κοινωνική όσο και την επαγγελματική», ανέφερε.

«Θα ήταν ανέντιμος ο διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής εάν εξέταζε τον συγκεκριμένο ασθενή και δεν το κατέγραφε», υπογράμμισε.

Απαντώντας για την ύπαρξη του εν λόγω παραπεμπτικού, ο δικηγόρος δήλωσε ότι ο διευθυντής «Υπέγραψε ότι ο συγκεκριμένος ασθενής πέρασε από το νοσοκομείο. Αυτό, όμως, σίγουρα δεν είναι παραπεμπτικό», σημείωσε ο κ. Καραγκιόζος.

Και συνέχισε: «είδε τον επιθεωρητή σε πρώτη φάση και επειδή δεν ήταν στα εξωτερικά ιατρεία, του είπε και εν ευρεία έννοια τον παρέπεμψε – όχι με παραπεμπτικό- στον αρμόδιο συνάδελφό του που είχε εφημερία . Δεν έχει να κάνει με εντολή από τον κ. Χαυτούρα, δεν υπάρχει εντολή».

Όπως δήλωσε μέσω του δικηγόρου του ο γιατρός, προτίθεται να προσβάλλει το πόρισμα της ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Υγείας, ως μή νόμιμο και άκυρο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ