Τα ζώδια του Δεκεμβρίου

Τα ζώδια του Δεκεμβρίου

Από τη Μαρί-Ντενίζ Διαμαντή  

ΚΡΙΟΣ (21/3-19/4): Ο μήνας αυτός είναι ίσως ιδανικός- στο πρώτο μισό του- για ταξίδια, σπουδές, άνοιγμα οριζόντων σε κάθε σου φιλοδοξία, αλλά και για την αναδιαμόρφωση σχεδίων ζωής, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Εξαιρετικά ευνοημένος είναι ο Κριός της 12/4, ενώ πολλά και τυχερά επιφυλάσσει η αστρολογική συγκυρία και για εσένα που γεννήθηκες μέσα στο β’ δεκαήμερο. Βεβαίως, οι έννοιες της ριζικής αλλαγής / ανατροπής και της υπερπροσπάθειας είναι πάντα στο πρόγραμμα, αν έχεις γενέθλια στις 2-3/4. Σε γενικές γραμμές, μπορείς να θεωρείς εαυτόν περισσότερο τυχερό κι αισιόδοξο κυρίως στο πρώτο μισό του Δεκεμβρίου, καθώς η συνέχεια δείχνει ενασχόληση κυρίως με κοινωνικές / επαγγελματικές / οικογενειακές υποχρεώσεις.

 

ΤΑΥΡΟΣ (20/4-20/5): Ο Δεκέμβριος εντείνει την αγωνιστικότητα για το δικό σου ζώδιο. Το πρώτο μισό του μήνα απασχολεί με έννοιες περί το κοινό ταμείο και τα οικονομικά αποθέματα, ενώ δεν αποκλείεται να στερείται συναισθηματικής ικανοποίησης είτε ηρεμίας, καθώς οι ανασφάλειες είναι αρκετά τονισμένες. Σιγά σιγά, ωστόσο, από τις 11/12 και εξής, μπορείς να θεωρείς ότι η διάθεση βελτιώνεται και οι προοπτικές αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μπορείς να ταξιδέψεις, αλλά εξ’ ίσου δύνασαι και να προωθήσεις ζητήματα σπουδών, καθώς και επαγγελματικά ή προσωπικά σου όνειρα. Στην ομάδα των πιεσμένων του μήνα ανήκεις εφόσον γεννήθηκες γύρω στις 18-19/5.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ (21/5-21/6): Ο Δεκέμβριος φαντάζει όαση (κυρίως στο πρώτο του κομμάτι), καθώς δίνει πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης / ανασύνταξης σ’ επίπεδο προσωπικών σχέσεων κι επαγγελματικών συνεργασιών. Εξαίρεση στον κανόνα αυτής της ιδιαίτερης εύνοιας αποτελείς εσύ που γεννήθηκες στις 26/5 και στην 21η/5, κυρίως γιατί κάποιες στιγμές σύγχυσης / διλημμάτων σε φέρνουν σε δύσκολη θέση. Από τις 11/12 και εξής η προσοχή στρέφεται σταδιακά σε θέματα κληρονομικών, κοινών οικονομικών και στη σχετική διαχείριση, ενώ η ανασφάλεια κρίνεται φυσιολογική συνέπεια των εξελίξεων της εποχής. Η εύνοια αφορά κυρίως εσένα της 2-3/6, ενώ η προστασία σε συντροφεύει, αν γεννήθηκες στις 12-13/6.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6-22/7): Ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας με δυο όψεις για το δικό σου ζώδιο. Το πρώτο μισό του μήνα φαίνεται να σπαταλάται στη διεκπεραίωση υποχρεώσεων ρουτίνας, τόσο στην εργασία, όσο και στο σπίτι. Μέσα από τις διαδικασίες, βεβαίως, θα μπορέσεις να τακτοποιήσεις και κάποια θέματα οικονομικών, κάτι που θα βάλεις σε προτεραιότητα, καθώς τα έξοδα πληθαίνουν. Σιγά σιγά, από τις 11/12 και εξής, η προσοχή στρέφεται σε ζητήματα σχέσεων / συνεργασιών. Η εύνοια σε ακολουθεί, καθώς η Αφροδίτη απέναντί σου δείχνει τύχη και ευκαιρίες, τόσο στα συναισθηματικά, όσο και στα επαγγελματικά σου όνειρα. Ωστόσο, αν γεννήθηκες στις 4-5/7, θα πρέπει να βρίσκεσαι σε ετοιμότητα: πιέσεις, ριζικές αλλαγές και υπερπροσπάθεια είναι έν��οιες συνυφασμένες με τις εξελίξεις της εποχής.

 

ΛΕΩΝ (23/7-22/8): Ο μήνας αυτός φέρεται απλόχερα στο Λέοντα, ιδιαίτερα στο πρώτο του κομμάτι. Η τύχη του μήνα σε αγκαλιάζει περισσότερο, αν έχεις γεννηθεί στις 4/8 και στις 14/8. Εποικοδομητικά ξεκαθαρίσματα που συνοδεύονται από ευκαιρίες, τόσο σε προσωπικές σχέσεις κι ερωτικές υποθέσεις, όσο και σε επαγγελματικές / επιχειρηματικές / καλλιτεχνικές συνεργασίες επιφυλάσσουν οι μέρες, τουλάχιστον έως τις 17/12. Πιέσεις και ριζικές αλλαγές, ωστόσο, αφορούν εσένα που έχεις γενέθλια κοντά στις 21/8. Το δεύτερο μέρος του Δεκεμβρίου φέρνει στο προσκήνιο υποχρεώσεις ρουτίνας στη δουλειά και στο σπίτι και γίνεται ίσως λίγο πιο «πεζό» στο αποτέλεσμά του.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23/8-22/9): Με εξαίρεση εσένα που γεννήθηκες στις 28/8 και ενδεχομένως θ’ αντιμετωπίσεις ορισμένες στιγμές διλήμματος, σύγχυσης και πίεσης, ο Δεκέμβριος μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιρετικά βατός στο πρώτο του μισό και ξεκάθαρα ευνοϊκός στο δεύτερο κομμάτι του για το ζώδιο της Παρθένου. Θέματα οικογένειας / σταθερών προσωπικών σχέσεων / σπιτιού (ακινήτου) φαίνονται κυρίαρχα τουλάχιστον κατά τις δεκαπέντε πρώτες ημέρες του μήνα. Στη συνέχεια, ωστόσο, το κλίμα γίνεται πολύ πιο ανάλαφρο, καθώς η διάθεση και το βλέμμα είναι στραμμένα στον έρωτα, στα παιδιά, στις επιθυμίες, αλλά και σε κάθε δημιουργική ή επιχειρηματική δραστηριότητα. Η δουλειά και οι υποχρεώσεις δεν απουσιάζουν από το πρόγραμμα, φυσικά. Η είσοδος του Κρόνου στον Τοξότη φέρνει περισσότερες πιέσεις σ’ εσένα της 23/8. Παράλληλα, ο Πλούτωνας συνεχίζει να σ’ ενδυναμώνει και να προσφέρει αμέριστη στήριξη στα σχέδιά σου, αν γεννήθηκες στις 4-5/9.

 

ΖΥΓΟΣ (23/9-23/10): Ο μισός μήνας δείχνει έντονη επικοινωνιακή δραστηριότητα και κινητικότητα για το δικό σου ζώδιο. Δημόσιες σχέσεις, επιμόρφωση, σεμινάρια, προτάσεις δουλειάς, εμπορικές συνδιαλλαγές, μικρές μετακινήσεις, αλλά και ενασχόληση με το μεταφορικό σου μέσον ή με θέματα που άπτονται των αδελφικών προσώπων και του κοντινού περιβάλλοντος βρίσκονται στο προσκήνιο τουλάχιστον έως τις 15/12. Ο Άρης διελαύνει στον 5ο φυσικό σου οίκο, κάτι που είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον, καθώς προωθεί την επιτυχία στην κατάκτηση τόσο στον τομέα του έρωτα, όσο και σε οτιδήποτε νιώθεις σαν έντονη επιθυμία! Δημιουργικότητα κι αισιοδοξία είναι κυρίαρχα όπλα σου κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Το δεύτερο μισό του μηνός στρέφει την προσοχή κυρίως σε θέματα σπιτιού (ακινήτου), οικογένειας και σταθερών προσωπικών σχέσεων. Προκλήσεις / αλλαγές και πιέσεις σε αφορούν, εφόσον γεννήθηκες στις 5-6/10. Ο Δίας σε προστατεύει κι επιφυλάσσει πολύτιμες ευκαιρίες σ’ εσένα της 15/10.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (24/10-21/11): Ενδιαφέρων σε πολλά επίπεδα χαρακτηρίζεται ο Δεκέμβριος για το ζώδιό σου. Έως τις 11/12  η τύχη σε συντροφεύει όσον αφορά στα έσοδα, ενώ και τα επίπεδα της διάθεσής σου μάλλον είναι αρκετά ικανοποιητικά. Βεβαίως, σημαντικό ρόλο στις διαδικασίες της εξομάλυνσης των οικονομικών θα διαδραματίσουν πιθανότατα κάποιες εξελίξεις που σχετίζονται με το σπίτι (ακίνητο / έδρα) ή με διακανονισμούς, όπου μερίδιο έχουν πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος. Όσο προχωρούν οι μέρες από το μέσον του μηνός και μετά, φαίνεται πως οι δημόσιες σχέσεις, οι μετακινήσεις, οι εμπορικές συνδιαλλαγές, οι εργασιακές συζητήσεις / προτάσεις, αλλά και κάποιες εκδρομές είναι έννοιες που παίρνουν τη σκυτάλη όσον αφορά στη δραστηριότητά σου. Επίσης,  ενδεχομένως θα κληθείς ν’ ασχοληθείς με το μεταφορικό σου μέσον ή με οικείους (αδέλφια / ξαδέλφια κ.ο.κ.) ή με γείτονες για να βάλεις μια τάξη σε κάποια θέματα που έχεις κατά νου. Αν γεννήθηκες γύρω στις 20/11, θεώρησε ότι οι προκλήσεις / αλλαγές / πιέσεις είναι στο πρόγραμμα.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ (22/11-21/12): Ο Δεκέμβριος αποτελεί μήνα ευκαιρίας για εσένα, πολύ περισσότερο αν γεννήθηκες στο β’ και στο γ’ δεκαήμερο και πιο συγκεκριμένα κοντά στις 3/12 ή κοντά στις 13/12. Αυτό που πρέπει να έχεις σαν κύριο γνώμονα τώρα είναι οι βασικές προσωπικές σου προτεραιότητες, καθώς έχεις  τον τρόπο να βάλεις σ’ εφαρμογή τα σχέδιά σου. Ο Δίας από το Λέοντα σ’ εξωθεί να ταξιδέψεις και να επεκταθείς σε όποιον τομέα εσύ αποφασίσεις. Ο Άρης από τον Υδροχόο επιφυλάσσει στιγμές νευρικότητας, απροσεξίας και βιασύνης (που μπορούν να φέρουν ζημιές και στην οδήγηση ή προβλήματα με το μεταφορικό μέσον) ή παρεξήγησης, αν δεν προσέξεις στη διαχείρισή σου. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο ίδιος πλανήτης σε κάνει να έχεις σημαντική δυναμική στη διεκδίκηση και διάθεση για έντονη δράση. Πρόσεξε να μην αναλωθείς σε πολλά και διάφορα, γιατί κινδυνεύεις ν’ αφήσεις στη μέση τα περισσότερα απ’ αυτά που θα ξεκινήσεις. Είναι πολύ καλύτερο να εστιάσεις σ’ ένα – δυο καίρια σχέδια που θεωρείς ότι αξίζει να θέσεις σε εφαρμογή, ώστε να επιδείξεις αποτελεσματικότητα κι επάρκεια. Το δεύτερο μισό του μηνός στρέφει την προσοχή στα οικονομικά και φέρνει περισσότερα κέρδη. Αν γεννήθηκες γύρω στις 27/11 έχε υπόψη σου ότι η σύγχυση / το δίλημμα / η διάψευση αποτελούν έννοιες συνυφασμένες με τις εξελίξεις, άρα θα πρέπει να κρατάς μικρό καλάθι. Αν πάλι έχεις γενέθλια στις 22/11, φρόντισε να προετοιμαστείς για μια εποχή με περισσότερες ευθύνες!

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22/12-19/1): Ο τελευταίος μήνας της χρονιάς χρήζει ειδικής διαχείρισης, όχι τόσο λόγω των πραγματικών εξελίξεων, όσο εξ’ αιτίας της διάθεσης που δεν θα είναι πάντα η καλύτερη (τουλάχιστον κατά το πρώτο μισό του μήνα). Μέχρι τις 16/12 καλό θα είναι να κινηθείς παρασκηνιακά ή αν μη τι άλλο αθόρυβα, έτσι ώστε να έχεις λαμβάνειν τα μέγιστα, τόσο στις οικονομικές, όσο και στις λοιπές σου διεκδικήσεις. Η συναισθηματική σου ζωή, αλλά και η διάθεσή σου αποκτούν πιο φωτεινό χρώμα μετά τις  10/12. Τα έξοδα πληθαίνουν με τον Άρη στον Υδροχόο, άλλο τόσο όμως ισχυροποιείται σταδιακά και η δική σου επιμονή να φέρεις αποτελέσματα. Το δεύτερο μισό του μήνα είναι γενικά πιο αποδοτικό, αλλά και τυχερό σε κάθε επίπεδο, ενώ κι εσύ μπορείς και νιώθεις την απαραίτητη ετοιμότητα να ελιχθείς πιο άνετα επικοινωνιακά, τόσο στα προσωπικά, όσο και στα επαγγελματικά σου ζητήματα.  Προσοχή στη διαχείριση κι ετοιμότητα για πιέσεις / προκλήσεις / αλλαγές θα χρειαστεί να επιδείξεις εσύ που γεννήθηκες στις 2-3/1.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1-18/2):  Με εξαίρεση εσένα που έχεις γενέθλια μετά τις 15/2 και μάλλον θα πιεστείς αρκετά εν μέσω προκλήσεων / αλλαγών, κάθε άλλος Υδροχόος μπορεί να ελπίζει σ’ έναν ενδιαφέροντα μήνα με θετικές προδιαγραφές! Το πρώτο μισό του μήνα επιφυλάσσει χαρές, επιτυχίες κι ευκαιρίες μέσ’ από την συλλογική δράση, τη συμμετοχή σε εταιρίες, αλλά και την κοινωνικότητα / εξωστρέφεια, αφού φιλίες και γνωριμίες στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα τους στόχους σου. Ο Δίας προσφέρει απλόχερα την ευεργεσία του όσον αφορά σε μια προσωπική σχέση είτε μια επαγγελματική συνεργασία, πολύ περισσότερο αν γεννήθηκες στις 10-11/2. Ο Ουρανός από την άλλη πλευρά φέρνει μια πρόταση ή μια απροσδόκητη σύμπτωση που δίνει χαρά και διέξοδο σ’ εσένα της 1-2/2. Σταδιακά, από τις 16/12 και μετά, φαίνεται πως τα επίπεδα της διάθεσης γενικώς δεν θα είναι τόσο ανεβασμένα ή πως θα έχεις λόγους να προβληματίζεσαι, να μην κοινοποιείς τα πάντα για τη ζωή/ τη δράση σου ή να προετοιμάζεις τα περαιτέρω βήματα στη στρατηγική σου. Βασικό «χαρτί» στα χέρια σου σε κάθε περίπτωση γι’ αυτό το μήνα αποτελεί η αίσθηση δύναμης, αποφασιστικότητας και η ορμή με την οποία μπορείς να τρέξεις μπροστά, αρκεί να μη βιαστείς και να τιθασεύσεις τον ενθουσιασμό που ενίοτε θα μπορούσε ν’ αποβεί ζημιογόνος.  

 

ΙΧΘΥΕΣ (19/2-20/3):  Ο Δεκέμβριος μπορεί να χαρακτηριστεί αινιγματικός για το δικό σου ζώδιο. Με τον Άρη στον Υδροχόο, δεν μπορεί κανείς παρά να μιλήσει για άγχη κι ανησυχίες που σχετίζονται βεβαίως κυρίως με τις ανασφάλειες (οικονομικές και άλλες). Ωστόσο, φαίνεται πως ακόμα κι εν μέσω παρασκηνιακών διαδικασιών / προσπαθειών, οι εξελίξεις μπορούν να σε δικαιώσουν, κυρίως εφόσον γεννήθηκες στις 2-3/3. Πιο δύσκολα φαίνονται τα δεδομένα για εσένα της 24/2, καθώς οι έννοιες της σύγχυσης, του διλήμματος, της διάψευσης ή της ασθενικότητας θα μπορούσαν σε κάποιες στιγμές να σε ενοχλήσουν. Αν έχεις γενέθλια στις 19/2, τότε θα πρέπει να προετοιμαστείς για μια εποχή ευθυνών κι εποικοδομητικών πιέσεων, που θ’ απαιτεί περισσότερη οργάνωση, συνέπεια κι εργατικότητα. Από τις 11/12 σταδιακά, αλλά πολύ περισσότερο από τις 16/12 και μετά, μπορείς να ελπίζεις σ’ ένα ποιοτικότερο κλίμα σε κάθε τομέα δράσης, αλλά και σε πιο ανεβασμένη διάθεση. Είναι τότε όπου εσύ θα επιδείξεις περισσότερη εξωστρέφεια και παράλληλα οι φίλοι και οι γνωστοί σου είτε μια ομάδα / εταιρία όπου συμμετέχεις θα στηρίξουν τους στόχους σου. 

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

Από τη Μαρί-Ντενίζ Διαμαντή (antaresmdd.blogspot.gr)

Συμβουλευτική ισορροπίας, αυτογνωσίας & διαχείρισης

Αστρολογική ανάλυση & διαχείριση πλανητικών δεδομένων

– Υπηρεσία προσωπικής συνεδρίας με ρύθμιση συνάντησης (ή τηλεφωνικής συνάντησης) στην Ελλάδα & στο Εξωτερικό: Σταθερή τηλ. γραμμή: (+30)  213 0377165

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.