Τα ζώδια της εβδομάδας

Τα ζώδια της εβδομάδας

Της Μαρί-Ντενίζ Διαμαντή (antares-mdd.blogspot.gr)

Η εβδομάδα που ακολουθεί δείχνει ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις. Ο Ήλιος ολοκληρώνει τη διέλευσή του από το ζώδιο του Τοξότη (23η έως 29η μοίρα) , ενώ ο Ερμής προχωρά με μεγαλύτερη ταχύτητα (από την 27η του Τοξότη) και εισέρχεται στο ζώδιο του Αιγόκερω για να φθάσει στην 7η μοίρα του ζωδίου. Η Αφροδίτη, ήδη στον Αιγόκερω, αγγίζει τα σημεία από την 6η έως την 14η μοίρα του παρορμητικού γήινου χώρου. Ο Άρης στον Υδροχόο, διελαύνει από την 8η έως την 13η μοίρα. Ο Δίας σταθερός στην 22η του Λέοντα, ο Κρόνος στην 29η του Σκορπιού, Ουρανός και Πλούτωνας στην 12η του Κριού και 12η του Αιγόκερω αντίστοιχα, ενώ, τέλος, ο Ποσειδώνας βρίσκεται στην 5η των Ιχθύων.

Η δυναμική δείχνει αρκετά περίεργη, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, καθώς παρατηρούμε μια σταδιακή συγκέντρωση σε κρόνια- ουράνια και πλουτώνια στοιχεία, που ίσως συμβολίζει ακόμα περισσότερο την ανάγκη για προσεκτικές κινήσεις / επιλογές / αποφάσεις με έναν ιδιότυπο συνδυασμό λογικής-ρεαλισμού, πρωτοτυπίας και στρατηγικής εκτόνωσης / έκφρασης της κυριαρχίας.

Ας δούμε όμως τη δυναμική ανά ζώδιο ξεχωριστά:

 

ΚΡΙΟΣ

Σε γενικό πλαίσιο, η οπτική (σκέψη / τακτική επιλογής) αρχίζει ν’ αποκτά ένα χρώμα ρεαλισμού με κίνητρο τη χρησιμότητα ή την αναγκαιότητα. Επίκεντρο της εποχής γίνονται σιγά σιγά οι επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις, αλλά και το κοινωνικό προφίλ που επιθυμείς να περνάς προς τα έξω. Σταθερά προστατευμένος/ η ή κι ευεργετημένος στις εξελίξεις παραμένεις εσύ της 12/4. Οι μέρες κυλούν θετικά για εσένα  του γ’ δεκαημέρου, με προοπτική επέκτασης κι αισιόδοξης εξέλιξης στους τομείς που έχεις θέσει σε προτεραιότητα. Την ίδια στιγμή, η δραστηριότητα του μέσου Κριού χαρακτηρίζεται από διάθεση πρωτοτυπίας, ανανέωσης, αλλά και επαναστατικής διεκδίκησης σ’ ένα πλαίσιο συνεργασίας με όσους / ες παραδέχεται σαν αξίες. Αν γεννήθηκες στις 2/4, τότε μπορείς να θεωρείς φυσιολογικό ένα ερωτικό πάθος που ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα ανοίγοντας μια νέα προοπτική είτε μια απροσδόκητη συγκυρία στα οικονομικά / επαγγελματικά που σε βάζει σε διαδικασίες αλλαγής πλεύσης κι αναθεώρησης. Κριέ της 4/4 θυμήσου ότι η εποχή απαιτεί προσπάθεια, αυτοσυγκράτηση και ωριμότητα μπροστά σε δυσκολίες ή διλήμματα.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Η εποχή κρίνεται σε γενικό πλαίσιο θετική ως προς την προοπτική κι αισιόδοξη ως προς τη διάθεση. Προώθηση ονείρων, απόκτηση γνώσης / έμπνευσης, εύνοια, αλλά και ταξίδια μεταφορικά ή κυριολεκτικά είναι στο πρόγραμμα. Ιδιαίτερη ευεργεσία σε κάθε τομέα μπορείς ν’ αναμένεις εσύ που γεννήθηκες από τις 26/4 έως τις 4/5 (και πιο πολύ εσύ της 2/5). Την ίδια στιγμή, βεβαίως, οφείλεις να αγωνιστείς με έξυπνο και στρατηγικό τρόπο στην επαγγελματική αρένα ή σε οτιδήποτε κρίνεις σημαντικό για το μέλλον σου. Επικοινωνιακά και διαπραγματευτικά κρατάς τη σκυτάλη και προχωράς με ευστοχία, εφόσον έχεις γενέθλια από τις 20/4 έως τις 27/4. Ειδικότερα, εσύ της 25/4, ενδεχομένως θα επωφεληθείς από μια γνωριμία, μια ιδέα είτε μια σύμπτωση. Ένα επικίνδυνο / αδιέξοδο ερωτικό πάθος είτε μια απότομη εξέλιξη στα οικονομικά αιφνιδιάζουν εσένα της 17-18/5. Ταύρε της 20/5 θυμήσου ότι οι μέρες απαιτούν στωικότητα και μαεστρία στη διαχείριση σχέσεων / συνεργασιών και σε τυχόν προκλήσεις / διλήμματα / καθυστερήσεις που επιτείνουν τον εκνευρισμό.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι διελεύσεις των πλανητών δείχνουν επικέντρωση του ενδιαφέροντος σε ζητήματα κοινών οικονομικών κι αποθεμάτων. Βεβαίως, η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω επιφυλάσσει εύνοια με χρήματα που σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση και προέρχονται από τρίτες πηγές, εκτός δουλειάς. Παράλληλα, καλό θα είναι να μετρήσεις δυο φορές πριν εμπλακείς ενεργά σε ένα μοιραίο, αδιέξοδο ερωτικό παιχνίδι. Η σκέψη σου αποκτά ένα περίεργο χρώμα καχυποψίας, εκνευριστικής παρατηρητικότητας και αρνητισμού ενώ η έκφρασή σου  ενίοτε θυμίζει ειρωνεία, κάτι που μπορεί να ενοχλήσει ορισμένους και να δημιουργήσει παρεξηγήσεις. Η δραστηριότητά σου μπορεί να αποβεί αποτελεσματική και εύστοχη, κυρίως αν γεννήθηκες από τις 29/5 έως τις 3/6. Η έννοια της ευκαιρίας ή της προστασίας εξακολουθεί να έχει νόημα για εσένα της 2/6 και της 12-13/6. Αν έχεις γενέθλια στο γ’ δεκαήμερο, μπορείς ακόμα να διαπραγματευτείς και να θέσεις σε καινούργιες βάσεις μια σημαντική για εσένα προσωπική σχέση ή επαγγελματική συνεργασία.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι μέρες που ακολουθούν στρέφουν την προσοχή κυρίως σε ζητήματα σημαντικών προσωπικών σχέσεων ή επαγγελματικών συνεργασιών/ συνεταιρισμών. Μέσα από τις διαδικασίες, η εξέλιξη έχει ουσιαστικότερο νόημα εύνοιας για εσένα που γεννήθηκες από τις 27/6 έως τις 6/7, εκτός εάν ο προσωπικός αστρολογικός χάρτης με τις συντεταγμένες από την ημερομηνία και τη χρονολογία της γέννησής σου εμποδίσει αυτή τη γενική δυναμική εύνοιας. Βεβαίως, για τον / την Καρκίνο της 4/7 οι διελεύσεις υπόσχονται μια ξαφνική, μοιραία διάσπαση είτε ένα απροσδόκητο – ασυγκράτητο ερωτικό πάθος που θα μπορούσαν ν’ αλλάξουν τη συνέχεια της ιστορίας σου. Μια ιδέα είτε μια πρόταση αξίζει τον κόπο και καλό είναι να την προσέξεις, αν γεννήθηκες στις 26/6. Για εσένα της 22/7 φαίνεται πως η εποχή είναι επιβοηθητική γιατί σε κάνει να νιώθεις μεγαλύτερη σταθερότητα κι ασφάλεια σε κάθε σου βήμα. Όσον αφορά στη δουλειά, στα έξοδα και στις γενικότερες υποχρεώσεις ρουτίνας, αυτά πάντα υπάρχουν, αλλά για τον / την Καρκίνο στο μέσο όρο , ειδικά τώρα, φαίνονται διαχειρίσιμα.

 

ΛΕΩΝ

Η εποχή δίνει αρκετά, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά στο ζώδιό σου, αρκεί να έχεις τα μάτια ανοιχτά προς τις σωστές κατευθύνσεις. Δουλειά στο γραφείο, υποχρεώσεις κι εκκρεμότητες στο σπίτι, τρέξιμο, αλλά και μικροεντάσεις είναι στο πρόγραμμα. Το σίγουρο είναι ότι μπορείς να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο ενδιαφέρουσα και να της προσθέσεις αξία με μικρές στιγμές απόλαυσης, όπως κι αν εσύ εννοείς την απόλαυση αυτή.  Αν γεννήθηκες από τις 31/7 έως τις 5/8, τότε έχεις κάθε λόγο να μετράς δυο φορές πριν κοντραριστείς με ανθρώπους που δεν θα ήθελες ουσιαστικά να έλθεις σε ρήξη. Για εσένα του γ’ δεκαημέρου οι μέρες επιφυλάσσουν περισσότερες χαρές από τον έρωτα, τα παιδιά ή την επιχειρηματική / καλλιτεχνική σου δραστηριότητα. Διάθεση επεκτάσεων, τύχη ή προστασία χαρακτηρίζουν τώρα εσένα της 15/8, την ίδια στιγμή όπου μια απροσδόκητη, παθιασμένη ερωτική κατάσταση είτε μια αναπάντεχη οικονομική συγκυρία ξαφνιάζει εσένα της 20/8. Λέων της 22/8, είναι καλό να κατανοήσεις πως στη ζωή χρειάζεται υπομονή, στωικότητα και στρατηγική μπροστά στις τυχόν δυσκολίες και καθυστερήσεις  ή ενώπιον των διλημμάτων.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Εξακολουθείς ίσως να προβληματίζεσαι με ζητήματα οικογένειας / σπιτιού / ακινήτου / σταθερών προσωπικών σχέσεων, αλλά και με κάποια υπαρξιακά βασικά σου ερωτήματα που προσπαθείς να επιλύσεις, για να εντοπίσεις το ουσιαστικό νόημα της ζωής. Την ίδια στιγμή, κατατάσσεσαι στους ευνοημένους των ημερών, διότι μπορείς να επιτύχεις πολλά στοχεύοντας κυρίως στον έρωτα, στη δημιουργικότητα μέσ’ από την επιχειρηματικότητα ή την τέχνη, αλλά και στις εξελίξεις που αφορούν το παιδί. Η ευεργεσία τώρα αφορά κυρίως εσένα που γεννήθηκες από τις 29/8 έως τις 6/9 (και πιο πολύ εσένα της 4/9). Με αισιοδοξία αντιμετωπίζεις τη ζωή βλέποντας τη θετική πλευρά των πραγμάτων κι ελκύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο θετικά (ακόμα και συναισθηματικά) μηνύματα έξωθεν, εσύ που έχεις γενέθλια από τις 23/8 έως τις 30/8. Ένα ερωτικό κάλεσμα πιθανώς θα βάλει σε σκέψεις εσένα της 28/8.

 

ΖΥΓΟΣ

Η εποχή σε καλεί να αντιμετωπίσεις μια σειρά προσωπικών / οικογενειακών θεμάτων είτε να διαχειριστείς ένα ζήτημα ακινήτου / χώρου / έδρας. Επικοινωνιακός / ή παραμένεις εσύ του γ’ δεκαημέρου, ενώ ευκαιρίες / διέξοδοι μέσ’ από την κινητικότητα και τις δημόσιες σχέσεις ενδεχομένως ξεπροβάλλουν για εσένα της 15/10. Ερωτισμός, υγιής ορμή διεκδίκησης, θετική δυναμική σε κάθε δημιουργική δραστηριότητα χαρακτηρίζουν τώρα εσένα που έχεις γενέθλια στο χρονικό διάστημα 1-6/10. Η είδηση σχετικά μ’ ένα θέμα φυσικής κατάστασης είτε εργασίας ενδέχεται να φέρει ανακούφιση. Για το / τη Ζυγό της 5/10 οι μέρες επιφυλάσσουν μοιραίες εξελίξεις που ανοίγουν ένα καινούργιο κεφάλαιο σε προσωπικές σχέσεις είτε σε μια σημαντική – καθοριστική επαγγελματική συνεργασία. Αν γεννήθηκες στις 7/10, θα πρέπει να θεωρείς φυσιολογική την αίσθηση κόπου και την αναγκαιότητα για εγκράτεια και υπομονή.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι μέρες που έπονται εξακολουθούν ν’ απασχολούν σε γενικό πλαίσιο με ζητήματα οικονομικών / επαγγελματικών. Η διέλευση των πλανητών από το ζώδιο του Αιγόκερω δείχνει την τάση για περισσότερη επικοινωνία και για ένα άνοιγμα στις δημόσιες σχέσεις (κυρίως για εσένα του Οκτωβρίου) είτε ακόμα και κάποιες μετακινήσεις που θα μπορούσαν να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου (για εσένα που γεννήθηκες από τις 29/10 έως τις 6/11). Επίσης,  η δυναμική οικονομικών συνδιαλλαγών / συμφωνιών / διακανονισμών με αδέλφια ή ξαδέλφια είτε η αγοράς / πώλησης του μέσου μεταφοράς τώρα επαυξάνεται ως πιθανότητα. Αλλαγές / προβλήματα / προβληματισμοί ή εντάσεις στο σπίτι (οικογένεια / σταθερές σχέσεις) είτε μια ψυχολογική φόρτιση είναι αναμενόμενα για το / τη Σκορπιό που έχει γενέθλια από τις 31/10 έως τις 5/11. Σημαντικό είναι πως οι εν λόγω καταστάσεις μπορούν σε αυτή τη φάση να οδηγήσουν σε μια πιο εποικοδομητική λύση και σ’ ένα υγιές ξεκαθάρισμα με θετικές διεξόδους για τη συνέχεια της πορείας σου. Αν γεννήθηκες στις 21/11, έχεις κάθε λόγο να κατανοήσεις πως η υπομονή και η εργατικότητα θα κάνουν τη διαφορά στην απόδοσή σου. Σκορπιέ της 28/10, δεν αποκλείεται να εμπλακείς σε μια ρομαντική (συναισθηματική) επικοινωνία είτε να έχεις μια έμπνευση / ιδέα που θ’ ανανεώσει τα κίνητρα / τους τρόπους των επιλογών / της πρακτικής σου. Τέλος, για εσένα της 19/11, οι μέρες επιφυλάσσουν μοιραίες κι απρόβλεπτες εξελίξεις στον ερωτικό ή στον οικονομικό τομέα.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Για ακόμα μία εβδομάδα φαίνεται να προσπαθείς να κινήσεις γη και ουρανό με στόχο την κατάκτηση των ονείρων σου. Αν γεννήθηκες στο γ’ δεκαήμερο (και πολύ περισσότερο στις 14/12) τότε μάλλον ανήκεις στην κατηγορία των τυχερών που βαδίζουν με προοπτική ευκαιριών, προστασίας και νίκης. Η διέλευση πλανητών από τον Αιγόκερω εντείνει την έννοια σου περί τα οικονομικά / επαγγελματικά, ενώ σαφώς μπορείς να θεωρείς ότι παίζεις και κερδίζεις (σε χρήμα κι αυτοπεποίθηση), κυρίως δε αν ασχολείσαι με δραστηριότητες που άπτονται της επικοινωνίας (του «λόγου»), της γνώσης, του εμπορίου ή που συνδέονται με τη μετακίνηση. Με περισσότερη άνεση κι ευστοχία διεκδικείς τώρα εσύ που έχεις γενέθλια από τις 30/11 έως τις 5/12. Η τύχη (από κάθε άποψη, ακόμα και στα συναισθηματικά ζητήματα) αφορά σταθερά εσένα της 4/12, ενώ είναι πιθανό ν’ αντιμετωπίσεις ένα μοιραίο ερωτικό άγγιγμα είτε μια απροσδόκητη επαγγελματική εξέλιξη με προβολή της δουλειάς σου που θ’ αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίον αξιολογούσες τις προτεραιότητές σου έως σήμερα. Προσπάθησε να τιθασεύσεις την τάση για ένα παράλογο «ξόδεμα» στο χρήμα, στο συναίσθημα ή και στα δυο!

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Με αργούς, αλλά σταθερούς ρυθμούς οι μέρες δείχνουν μεγαλύτερο «άνοιγμα» προς τον κόσμο, σε μια εποχή όπου μάλλον είχες κλειστεί περισσότερο σε σκέψεις, αγωνίες, άγχη, διλήμματα κι ανησυχίες εφ’ όλης της ύλης. Επικοινωνία ή μετακινήσεις αποτελούν έννοιες συνδεόμενες με την εμπειρία της εποχής, αν γεννήθηκες κυρίως κατά το Δεκέμβριο. Μια ιδέα / πρόταση σε εμπνέει / σου δίνει τη λύση, εφόσον έχεις γενέθλια στις 27/12. Η γοητεία σου γίνεται μαγνήτης θετικών καταστάσεων, σχετικά με τις προσωπικές- συναισθηματικές, αλλά και όσον αφορά στις οικονομικές σου προσδοκίες, εάν γεννήθηκες από τις 28/12 έως τις 3/1 (εκτός εάν ο προσωπικός αστρολογικός χάρτης με τις συντεταγμένες από την ημερομηνία και τη χρονολογία της γέννησής σου εμποδίσει αυτή τη γενική δυναμική εύνοιας). Βεβαίως, για εσένα της 2/1, οι καταστάσεις φαίνονται απρόβλεπτες και καθοριστικά μεταβαλλόμενες, με μια σειρά από ερμηνευτικές εκφάνσεις. Ένας μεγάλος κι αναπόδραστος έρωτας είτε μια σημαντική χωροταξική / οικογενειακή / επαγγελματική αλλαγή κρίνονται ενδεχόμενα. Είναι σημαντικό να διαχειριστείς τα οικονομικά και τη διάθεσή σου με έξυπνο – εποικοδομητικό τρόπο, κάτι που προφανώς θα μπορέσεις να κάνεις αξιοποιώντας τα καλά των επιλογών, των ευκαιριών ή των εξελίξεων. Αν γεννήθηκες στις 4/1 είναι αναμενόμενο να νιώσεις την ανάγκη της υπομονής μπροστά σε διλήμματα / δυσκολίες σε αισθηματικές είτε οικονομικές υποθέσεις / επιλογές.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Περίεργη κι αινιγματική κρίνεται η εποχή, καθώς για λίγο καιρό η διάθεση θα φαντάζει ίσως πιο μελαγχολική, ανήσυχη και πεσμένη, παρόλο που μπορείς παράλληλα να δείχνεις μια έντονη δυναμική μαχητικότητας πρακτικά σε κάθε τομέα. Οι επικοινωνίες και οι γενικότερες πάσης φύσεως εξελίξεις προχωρούν παρασκηνιακά κι επί της ουσίας δεν σε συμφέρει (ακόμα) να ανοίγεις όλα σου τα χαρτιά ευρέως. Για εσένα του γ’ δεκαημέρου (και πιο πολύ αν γεννήθηκες στις 10-11/2) οι μέρες αυτές εγκυμονούν ίσως μια ευκαιρία εν μέσω γνωριμιών και κοινωνικών επαφών. Σταθερά ανοιχτά αξίζει να έχεις τα μάτια εσύ της 31/1-1/2, διότι ένα ξεκίνημά σου είτε μια κίνηση ματ στην οποία θα προβείς μπορούν να σε πάνε μπροστά προς την κατεύθυνση που επιθυμείς. Έκτακτα περιστατικά / απότομες αλλαγές ενδεχομένως θα κουράσουν ή θα αναστατώσουν εσένα της 16/2. Εσύ, βεβαίως, δεν αποκλείεται παράλληλα να βιώσεις συναισθήματα έντονου πάθους εντελώς απροσδόκητα ή να χρειαστεί να διαχειριστείς ένα οικονομικό πρόβλημα που θα προκύψει άξαφνα. Για τον / την Υδροχόο της 18/2 ο Κρόνος «μιλά» για μια εποχή αγώνα και συστηματικής προσπάθειας με αντοχές, επιμονή και υπομονή και με στόχο την ανέλιξη.

 

ΙΧΘΥΕΣ

Οι μέρες που ακολουθούν σε κάνουν να βγεις προς τον κόσμο με περισσότερη εξωστρέφεια και διάθεση ανανέωσης και επικοινωνίας ή συνεργασίας θέτοντας σε προτεραιότητα προσωπικούς ή κοινούς στόχους με ανθρώπους που έχετε παρεμφερείς ιδέες και όμοια οπτική των πραγμάτων. Η εποχή σαφώς ενέχει άγχος κι ανησυχίες, ωστόσο θα υπάρξουν στιγμές όπου θα νιώσεις ότι βρίσκεται ο τρόπος διαχείρισης οικονομικών θεμάτων, ακόμα και με αλλόκοτες μεθόδους. Αλλαγές στα επαγγελματικά, στη μεθόδευση είτε στη στόχευση είναι στο πρόγραμμα για εσένα που γεννήθηκες γύρω στις 2/3. Μια γνωριμία ενδεχομένως επιφυλάσσει συναισθήματα που ταρακουνούν τις μέχρι σήμερα πεποιθήσεις σου… Μια φιλία ή μια σύμπτωση φέρνει άμεσα ή έμμεσα την ιδέα είτε την ευκαιρία που ήλπιζες, αν έχεις γενέθλια στις 24/2. Ο δρόμος φαντάζει τώρα πιο σταθερός και πιο σίγουρος για εσένα που έχεις γενέθλια στις 20/3 σε κάθε δημιουργική δραστηριότητα.

 

 

Ευχές για μια όμορφη κι εποικοδομητική εβδομάδα σε όλες κ όλους!

*Θα θέλατε μια προσωπική συνεδρία ανάλυσης / ερμηνείας / διαχείρισης με βάση τον προσωπικό αστρολογικό σας χάρτη;

Επικοινωνήστε στο σταθερό τηλ. του γραφείου

(+30)  213 0377165

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ