Συνεχίζονται τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Πού χρειάζονται αλυσίδες

Χαμηλές θερμοκρασίες και συννεφιά, με τους ανέμους να πνέουν κατά τόπους ισχυροί είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στη Β. Ελλάδα, χωρίς κλειστούς δρόμους, αλλά με αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω του παγετού.

Η χιονόπτωση έχει σταματήσει σε όλη τη Β. Ελλάδα, αλλά ο υδράργυρος δείχνει κάτω από το μηδέν σε αρκετούς νομούς, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί παγετός σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Β. Ελλάδας.

Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη είναι 0 βαθμοί Κελσίου, -6 στα Γρεβενά, -10 στη Φλώρινα και 2 στην Αλεξανδρούπολη. Αυτή την ώρα, στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία επικρατεί συννεφιά, ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι στο Β. Αιγαίο πνέουν με κατεύθυνση βορειανατολικοί έντασης 8- 9 μποφόρ. Προς το παρόν ισχύει – μέχρι νεωτέρας- η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς τη Σαμοθράκη, ενώ εκτελείται κανονικά το δρομολόγιο από την Κεραμωτή Καβάλας προς τον Λιμένα Θάσου.

Λόγω των ισχυρών ανέμων απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών με φορτίο άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, από το ύψος των Βαφέικων ως τον Ίασμο (524-545 χλμ.) και η κίνησή τους διεξάγεται από την εθνική οδό Κομοτηνής- Λάγους- Ξάνθης.

Διαβάστε επίσης

Εικόνες χάους από την κακοκαιρία στα Χανιά – ΦΩΤΟ

Νταλίκα σηκώθηκε στον αέρα από τους ισχυρούς ανέμους

Exit mobile version