Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι καλλιτέχνες- Τι ανακοίνωσαν μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου

συγκέντρωση καλλιτέχνες

Σε αναμονή γραπτών αποφάσεων από την κυβέρνηση, που θα λάβουν έως το τέλος της εβδομάδας, βρίσκονται οι καλλιτέχνες μετά τα όσα συζητήθηκαν σήμερα στη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο και τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Εξερχόμενοι από το Μαξίμου οι εκπρόσωποι των σωματείων και εκπαιδευτικών δραματικών σχολών εξέφρασαν επιφυλακτικότητα έως ότου λάβουν γραπτώς από το Μαξίμου όσα προέκυψαν από τη σημερινή συζήτηση.

“Δεν πρόκειται για παρεξήγηση νομικού ούτε λογοτεχνικού επιπέδου. Πρόκειται για προσβολή ηθική, αξιοπρέπειας και επαγγελματική που πρέπει να αποκατασταθεί έως το τέλος της εβδομάδας” τόνισε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Άρης Λάσκος εξερχόμενος από το Μαξίμου.

“Καταθέσαμε το σύνολο των αιτημάτων μας για τα οποία ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση, την οποία συνολικά οι συλλογικοί φορείς θα εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε εάν μας καλύπτει”, δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος Κώστας Κεχαγιόγλου, υπογραμμίζοντας ότι ο κλάδος συνεχίζει τις κινητοποιήσεις μέχρι να υπάρξουν έμπρακτες αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι ο κλάδος έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 17/2

Η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ

Σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό των  εκπροσώπων της Π.Ο.Θ.Α. και των Σωματείων της στο Μέγαρο Μαξίμου. Καταθέσαμε εκ νέου το σύνολο των αιτημάτων μας για το Θέατρο, το Χορό, τον Κινηματογράφο, την Μουσική, για τα οποία βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις εδώ και δύο μήνες. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση εντός της εβδομάδας, το περιεχόμενο της οποίας θα εξετάσουμε και θα αξιολογήσουμε. Μέχρι τότε συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε ανακοινώσει. Την Παρασκευή καταθέτουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022. Για την ίδια μέρα έχουμε προκηρύξει 24ωρη απεργία και μεγάλη κινητοποίηση καθώς και πορεία από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την ώρα της κατάθεσης της προσφυγής (10:00), προς το Σύνταγμα.

Σε εποχές που ο Πολιτισμός μας απειλείται και οι εργασιακές μας ανάγκες υποβαθμίζονται, δείχνουμε τον δρόμο της ενότητας, διεκδικώντας όλοι και όλες μαζί ένα καλύτερο αύριο, αναφέρει η ανακοίνωση.

Exit mobile version