Συγκλονιστικό βίντεο με τις στιγμές εκκενώσεων από την ΕΛΑΣ – «Η φωτιά έρχεται, βγείτε από τα σπίτια σας»

Ένα συγκλονιστικό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας από τις στιγμές των εκκενώσεων σε οικισμούς που απειλούνται από τα πύρινα μέτωπα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να βοηθούν πολίτες πόρτα-πόρτα, και να φωνάζουν «βγείτε από τα σπίτια σας! Εκκενώνουμε το χωριό τώρα!».

Φωτιά στην Κάρυστο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Νέες εκκενώσεις οικισμών

Οι αστυνομικοί με φακούς στους δρόμους αναζητούν κατοίκους που έχουν μείνει στα σπίτια τους την ώρα που η πύρινη λαίλαπα πλησιάζει όλο και περισσότερο. «Εκκενώνουμε! Έρχεται η φωτιά από πάνω! Βγείτε από τα σπίτια σας!» ακούγεται να λένε στο βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της Ελληνικής Αστυνομίας στο Twitter.

Φωτιά στο Πήλιο – Ξεκίνησε από αυτοκίνητο – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Τους ηλικιωμένους τους βοηθάνε να περπατήσουν, και τους κρατάνε από τα χέρια ή τους ώμους, προχωρώντας υπομονετικά και ψύχραιμα προς τα οχήματα για να φύγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Σε άλλο πλάνο, φαίνεται αστυνομικός να μιλάει με συγγενή των κατοίκων που έχουν μείνει στο χωριό, και ρωτούν αν μπορεί να ειδοποιήσει κάποιον για να έρθει να τους πάρει με ασφάλεια και να απομακρυνθούν. «Μπορεί να έρθει κάποιος να πάρει τους γονείς σας με ασφάλεια; Θα μεριμνήσουμε εμείς».

Μία ηλικιωμένη γυναίκα, την κρατά αγκαλιά στα χέρια του αστυνομικός, και την πήρε σηκωτή τυλιγμένη με σεντόνια, και την βάζει προσεκτικά στο αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια δίνει σε έναν άνδρα νερά για να έχουν μαζί τους για τον δρόμο. «Μην κλαίτε κύριέ μου, να είστε καλά» λέει ο αστυνομικός.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ