Στο εδώλιο ξανά ο «ψευτογιατρός» Νίκος Κοντοστάθης: Οι «χρυσές» απάτες, η offshore στο Ντουμπάι και ο σεΐχης

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ξανά ο Νίκος Κοντοστάθης, ο επονομαζόμενος «ψευτογιατρός» για «ξέπλυμα» άνω των 10 εκατ. ευρώ.

Ψευτογιατρός: Έταζε θεραπείες μέσω Βατικανού – Τι αποκαλύπτουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΩΡΑΪΤΗ

Μετά την καταδίκη του σε οκτώ φορές ισόβια και σε κάθειρξη 50 ετών για επτά ανθρωποκτονίες, έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα σε ανηλίκους και άλλα αδικήματα, ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης κάθεται ξανά στο εδώλιο, αυτή τη φορά για κακουργηματική απάτη ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα!

«Ψευτογιατρός»: Τα ιδιόχειρα σημειώματα με τις φονικές συνταγές που χορηγούσε στα θύματά του

Η νέα δίκη του 49χρονου ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ωστόσο αναβλήθηκε για τις 24 Φεβρουαρίου 2023. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατάφερε να εξαπατήσει τα θύματά του αποκομίζοντας το ποσό των 10.088.175 ευρώ, ενώ στη συνέχεια νομιμοποιούσε τα χρήματα μέσω εταιρείας που είχε στο Ντουμπάι.

Για τα μαντζούνια, τις ενέσεις αρτεμισίνης και τις εξαντλητικές δίαιτες που πρότεινε ως «θεραπεία» σε βαριά πάσχοντες, ο Κοντοστάθης κατηγορείται ότι εισέπραξε 838.175 ευρώ σε μετρητά και επιταγές. «Μία από τις επιταγές ύψους 7.500 ευρώ που μου είχαν χορηγήσει για πληρωμή σκευασμάτων της βοτανοθεραπείας, συμπάσχοντας μαζί τους, την είχα στείλει σε Μονή του Αγίου Όρους για να κάνουν Σαρανταλείτουργο, υπέρ υγείας. Τους πρότεινα να προμηθευτούν μόνοι τους τα σκευάσματα και εγώ να τα παρασκευάζω δωρεάν – άλλοι το έκαναν άλλοι όχι… Πάντα προσπαθούσα να βοηθήσω κόσμο χωρίς να αποβλέπω σε οικονομικό όφελος. Ουδέποτε έχω πάρει ένα ευρώ για επίσκεψη», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος στην απολογία του.

Ψευτογιατρός: Νέο θύμα του στον Βόλο – Μίλησε γυναίκα που έμεινε ανάπηρη

Ωστόσο, το μεγαλύτερο θύμα οικονομικής απάτης του Κοντοστάθη ήταν ο, εκλιπών σήμερα, επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, από τον οποίο αποκόμισε 9.250.000 ευρώ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προκειμένου να του πουλήσει εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας και άλλες υπηρεσίες. «Η υπόθεση του Κοντομηνά ήταν μια φούσκα. Έγινε έλεγχος, δεν έχει προκύψει κάτι», είπε στην απολογία του ο Κοντοστάθης, υποστηρίζοντας ότι το χρηματικό ποσό είχε επιστραφεί στον επιχειρηματία.

Η offshore στο Ντουμπάι

Ο Κοντοστάθης κατηγορείται ότι «ξέπλενε» τα χρήματα μέσω της offshore εταιρείας CRE Internatiotal INC με έδρα στο Ντουμπάι, στην οποία ήταν ο πραγματικός δικαιούχος. «Δεν είμαι εγώ ο πραγματικός δικαιούχος της εταιρείας», έχει ισχυριστεί.

Η συγκεκριμένη εταιρεία αγόραζε εκτάσεις γης τις οποίες στη συνέχεια δώριζε στον ψευτογιατρό με το δικαίωμα της ισόβιας επικαρπίας, ενώ η ανήλικη κόρη του κατηγορουμένου είχε την ψιλή κυριότητα. Με αυτόν τον τρόπο απέκτησε και ένα ακίνητο στο Κορωπί. Ο Κοντοστάθης παρουσίασε ακόμη μια ευφάνταστη δικαιολογία. Ισχυρίστηκε ότι το ακίνητο ήταν δώρο ενός σεΐχη.

«Ήμουν αντιπρόσωπος εταιρειών τηλεπικοινωνιακών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας και αμυντικών συστημάτων και έκανα δουλειές σε διάφορες χώρες του κόσμου, στη Γαλλία, στην Κίνα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αλλού. Γνώριζα πολλούς Άραβες και επειδή είχα βοηθήσει έναν από αυτούς, εκείνος αποφάσισε να μου χαρίσει το ακίνητο. Συγκεκριμένα, ήταν ο σεΐχης Τζαμίλ Μασίς. Του είχα εξασφαλίσει καλύτερες τιμές σε προϊόντα τηλεπικοινωνιών. Είχε πάρει συμβάσεις με καλύτερη έκπτωση, μειώνοντας εγώ τα ποσοστά μου. Μου έκανε τη δωρεά το 2010. Αυτός είχε αγοράσει το ακίνητο το 2008. Του άρεσε η Ελλάδα και έκανε διακοπές εδώ. Για το καλό που του έκανα, το έδωσε σε εμένα. Ήξερε την κόρη μου και την συμπαθούσε πάρα πολύ. Τότε ήταν δύο ετών. Της είχε αδυναμία και γι’ αυτό της έκανε τη δωρεά».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας, που εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων του ψευτογιατρού, δηλώνει στη Realnews: «Η εγκληματική δράση του ψευτογιατρού Κοντοστάθη είναι διττή. Αφενός ο ανθρωποκτόνος δόλος, για τον οποίο μάλιστα καταδικάστηκε πρόσφατα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών σε οκτάκις ισόβια, αφετέρου για τα οικονομικά εγκλήματα, καθ’ ότι δικάζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ποσού ύψους άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως στο Μεικτό Ορκωτό, έτσι και τώρα έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και αναμένουμε την καταδίκη του και γι’ αυτές τις κατηγορίες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ