Ψευτογιατρός: Έταζε θεραπείες μέσω Βατικανού – Τι αποκαλύπτουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες

Η Realnews αποκαλύπτει τις τηλεφωνικές συνομιλίες του ψευτογιατρού με ανυποψίαστα θύματά του. Aνατριχίλα προκαλούν οι τηλεφωνικές συνομιλίες του κατηγορούμενου ψευτογιατρού Νίκου Κοντοστάθη με συγγενείς των θυμάτων του.

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΟΥΡΕΛΗ

Την ώρα που οι ασθενείς οδηγούνταν στον θάνατο, ο «Δρ. Κόντος» συνέχιζε να υποδύεται τον γιατρό και να πουλά σκευάσματα. Ο ισχυρισμός του ότι ήταν εμπειρικός βοτανολόγος, όπως υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα, καταρρίπτεται, αφού στις συζητήσεις αυτές προτείνει να χειρουργήσει ο ίδιος τους ασθενείς!

«Τα χέρια μετράνε»

Συγγενείς ασθενών που έχασαν τη ζωή τους περιέγραψαν στις Αρχές τι τους έλεγε ο «Δρ. Θάνατος», ενώ εκείνοι αγωνιούσαν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Σε τηλεφωνική συνομιλία, τον Μάρτιο του 2017, ο Κοντοστάθης υπόσχεται να βάλει στο χειρουργείο τον ασθενή για να αφαιρέσει τον όγκο και να τον σώσει! «Επειδή τα χέρια είναι που μετράνε και τα εργαλεία, να το κάναμε εδώ το χειρουργείο. Δηλαδή, εγώ, αν μου πει τώρα, τώρα, αυτή τη στιγμή, μπαίνω χειρουργείο και το κάνουμε εδώ πέρα, δηλαδή τα έχω κανονίσει. Εχω έτοιμες δύο κλινικές στην Ελλάδα. Ερχομαι, πάμε κατευθείαν χειρουργείο, να το κάνουμε, να τελειώνουμε. Μπαίνουμε μέσα, κάνουμε το χειρουργείο και σε πέντε-έξι ημέρες θα είναι σπίτι».

Ο συγγενής εύλογα αναρωτιέται πώς ο άνθρωπός του θα επιστρέψει στο σπίτι σε μόλις πέντε ημέρες μετά από ένα τόσο σοβαρό χειρουργείο. Ο ψευτογιατρός προβάλλει μια απίστευτη δικαιολογία, ότι «ξέχασε» να υπολογίσει τις ημέρες στη ΜΕΘ! «Κοίταξε, την εντατική δεν την έβαλα μέσα. Η εντατική θα είναι τρεις με τέσσερις ημέρες, οπότε βάλε και πέντε-έξι ημέρες, συνολικά δέκα. Θα σηκωθεί, θα περπατάει, αλλά δεν θα πηγαίνει παντού. Θα πηγαίνει, όμως, στο σπίτι του. Θα περπατάει, γιατί, στο σημείο που είναι αυτή τη στιγμή, μπορώ να το βγάλω».

«Σε δύο ώρες μάς δέχονται» έλεγε ο ψευτογιατρός

Ο Κοντοστάθης έχει συστηθεί ως σπουδαίος γιατρός που εργάζεται στην Ελβετία. Και προτείνει ως εναλλακτική λύση το εξωτερικό.

«Είπα να το κάνουμε εδώ, για να τελειώνουμε. Πάντως, περιμένω απάντηση και από τους Γερμανούς. Από χθες είμαι πάνω από ένα κομπιούτερ και ένα τηλέφωνο, στέλνω e-mails, εκθέσεις, αιματολογικές εξετάσεις για αυτό το θέμα. Αν θες, πάμε Ελβετία για την επέμβαση ή στη Γερμανία, αλλιώς το κάνουμε και εδώ».

Φτάνει στο σημείο να υποστηρίξει ότι έχει γνωριμίες ακόμη και στο Βατικανό! Μάλιστα, βάζει ως μέσον έναν καρδινάλιο, για να χειρουργηθεί άμεσα ο ασθενής σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στη Γερμανία! «Tο άλλο το θαύμα είναι στη Ρώμη, στο Βατικανό. Ξέρεις ότι αυτό είναι πανάκριβο και η αναμονή είναι έξι με οκτώ μήνες. Λέω στον αρχίατρο του νοσοκομείου, πάμε να το πούμε σε έναν καρδινάλιο που ασχολείται εδώ με όλα τα ιατρικά. Του το λέμε και κάνει αυτός δύο-τρία τηλεφωνήματα στη Γερμανία και μας απαντούν μέσα σε δύο ώρες ότι μας δέχονται. Αλλο θαύμα».

Παρά τις απίθανες λύσεις και θεραπείες που πρότεινε ο «Δρ. Θάνατος», ο ασθενής, τον οποίο ήδη παρακολουθούσε υποδυόμενος τον γιατρό, κατέληξε…

«Τα διδάσκω αυτά που σου λέω»

Κυνικός και αδίστακτος εμφανίζεται ο κατηγορούμενος σε τηλεφωνική συνομιλία του για άλλον ασθενή, τον Δεκέμβριο του 2016. Μιλώντας με συγγενή του ασθενούς, υποστηρίζει ότι μόνο εκείνος μπορεί να τον θεραπεύσει, αφού στην Ελλάδα οι γιατροί δεν έχουν την εμπειρία για τόσο δύσκολα περιστατικά. «Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τέτοια περιστατικά, δεν διαθέτουν την εμπειρία και πάνε by the book, σου το λέω έτσι απλά. Αυτά που σου λέω τα διδάσκω, δεν τα λέω επειδή απλά τα εφαρμόζω. Εχω εντρυφήσει πάρα, πάρα, πάρα πολύ μέσα στις λειτουργίες του εγκεφάλου και του οργανισμού»

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ