Σταθάκης: Βελτιώνεται η αξιοπιστία της Ελλάδας

«Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης συνιστά σημείο αναφοράς για την ελληνική οικονομία», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο πλαίσιο του 5ου Ελληνικού Επενδυτικού Forum στη Νέα Υόρκη, όπου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία της ολοκλήρωσης μεταξύ άλλων αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει και να εφαρμόσει τα συμφωνημένα, γεγονός που έχει βελτιώσει την αξιοπιστία της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομίας έδωσε έμφαση στη δυναμική των εξαγωγών και ιδιαίτερα της εξαγωγικής βιομηχανίας της χώρας. Η δραστηριότητα αυτή αντιστοιχεί περίπου στο 9% του ΑΕΠ της Ελλάδας, και θα ήταν εξαιρετικά σημαντική πρόοδος για την οικονομία εάν το ποσοστό αυτό έφθανε τα επίπεδα της Πορτογαλίας, ήτοι στο 20%.

Για την ελληνική οικονομία επισήμανε ότι θα ανακτήσει το δυναμικό της χαρακτήρα, και τη δυνατότητα να είναι ανταγωνιστική, εκμεταλλευόμενη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος δήλωσε: «Μετά και την τελευταία συμφωνία με τους Εταίρους μας και το κλείσιμο της αξιολόγησης, δημιουργούνται συνθήκες αποκατάστασης της σταθερότητας και σοβαρές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας εφόσον όμως συνειδητοποιήσουμε όλοι, κράτος, πολίτες και επιχειρήσεις την σημασία και ανάγκη της υλοποίησης των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να γίνει μία σύγχρονη ανταγωνιστική οικονομία και να διεκδικήσει την ανάπτυξη που δικαιούται».

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ρέγκλινγκ: Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις θα είναι δύσκολες πολιτικά και τεχνικά

Αποδέχεται ξανά τα ελληνικά ομόλογα η ΕΚΤ

Κατρούγκαλος: Μείναμε πιστοί στη βασική αρχή της Αριστεράς, την ισότητα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ