Σεπόλια: Επεισόδια και χημικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης

Οργή έχει προκαλέσει η πρόταση της εισαγγελέως, στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μαστροπείας.

Στον απόηχο αυτής της πρότασης οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Σεπόλια από συλλογικότητες και οργανώσεις.

Γύρω στις 20:20 στη συμβολή της οδού Ξανθίππης και Δράμας σημειώθηκαν επεισόδια όταν ομάδα συμμετεχόντων στην πορεία πέταξαν αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ και έσπασαν τη τζαμαρία σε ένα σουβλατζίδικο παρακείμενο στο μαγαζί του Ηλία Μίχου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Η πορεία συνεχίζεται στην οδό Ελλησπόντου με τη συμμετοχή περίπου 200 ατόμων.

«Μόνο οργή και αγανάκτηση»

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης δημοτικής κοινότητας Αθήνας. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται «μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει σε κάθε άνθρωπο η πρόταση της εισαγγελέως του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Μίχου λόγω αμφιβολιών για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας στην υπόθεση βιασμού του 12χρονου κοριτσιού από την περιοχή μας.

Σε μια περίοδο στην οποία παρακολουθούμε συνεχόμενες ειδήσεις κακοποίησης, βιασμών, μαστροπείας και άλλων κοινωνικών φαινομένων που εκφράζουν τη σήψη της κοινωνίας που ζούμε, δεν μπορούμε να καθόμαστε ως απλοί παρατηρητές να παρακολουθούμε την προσπάθεια να την βγάλουν λάδι οι υπαίτιοι των φρικιαστικών εγκλημάτων σε βάρος παιδιών».

Κάλεσμα για συγκέντρωση στην Ακαδημία Πλάτωνος είχε απευθύνει και η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνος ενάντια στην εισαγγελική πρόταση, ενώ προαναγγέλλει και διαδήλωση για το θέμα στο κέντρο της Αθήνας. «Καμία ανοχή στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιασμών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η πρόταση της εισαγγελέως

Νωρίτερα σήμερα, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Ηλία Μίχου για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή.

Αντιθέτως, ζήτησε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για βιασμό του παιδιού, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Παράλληλα, την ενοχή της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό όπως κατηγορείται, πρότεινε η εισαγγελέας. Συγκεκριμένα ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη για διακεκριμένη μαστροπεία, διακεκριμένη πορνογραφία και εκβίαση.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των 22 κατηγορούμενων για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη ενώ για έναν, πακιστανικής καταγωγής, πρότεινε να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Για τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο, τον αποκαλούμενο «Μιχάλη» η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της 12χρονης, ζήτησε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου των 15 ετών με σκοπό το κέρδος και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Η εισαγγελέας ζήτησε την αθώωσή του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φαίνεται να δέχθηκε τον ισχυρισμό του πως δεν συναντήθηκε ερωτικά με την 12χρονη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ