Σεισμός στο Ηράκλειο: Εικόνες καταστροφής στο χωριό Χουμέρι – ΒΙΝΤΕΟ

Ο ισχυρός σεισμός των 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο τη Δευτέρα άφησε πίσω του έναν νεκρό, δεκάδες τραυματίες αλλά και πολλές ζημιές.

Οι εικόνες από το χωριό Χουμέρι, όπως φαίνεται και στο βίντεο του cretalive.gr, συγκλονίζουν καθώς μοιάζει σαν να έπεσε βόμβα και να έχει ισοπεδώσει τα πάντα.

Το 90% των σπιτιών έχουν καταστραφεί από τον σεισμό

Σύμφωνα με τους κατοίκους το 90% των σπιτιών έχει καταστραφεί και μόνο δύο – τρία σπίτια είναι κατοικήσιμα. Τα περισσότερα μπάζα έχουν πέσει στους δρόμους και η εικόνα της καταστροφής είναι αποκαρδιωτική.

Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, όπως και στο Αρκαλοχώρι, το οποίο επίσης υπέστη πολλές ζημιές τόσο από τον σεισμό όσο και από τους μετασεισμούς.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι ξημέρωσαν έξω από τα σπίτια τους και έμειναν σε σκηνές που στήθηκαν.

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Ηράκλειο – Νέες καταρρεύσεις κτιρίων

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος, Όλγα Δραμουντάνη σε αρκετά κτίσματα που είχαν υποστεί ζημιές εμφανίζονται νέες καταρρεύσεις.

Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος η νέα σεισμική δόνηση προκάλεσε εκ νέου αναστάτωση, ενώ σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Κρήτης που έγινε αισθητός ο σεισμός, πολίτες βγήκαν στους δρόμους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ