Σεισμός στο Ηράκλειο: Δύσκολη η νύχτα στο Αρκαλοχώρι – Στις σκηνές ξύπνησαν οι κάτοικοι

Ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο που είχε ως αποτέλεσμα να να θρηνήσουμε έναν νεκρό και να μετράμε δεκάδες τραυματίες, έβγαλε στους δρόμους τους κατοίκους. Ειδικά στο Αρκαλοχώρι, όπου βρέθηκε στο επίκεντρο των ζημιών, η νύχτα ήταν δύσκολη.

Πολλοί κάτοικοι διανυκτέρευσαν σε σκηνές, που στήθηκαν στο Εκθεσιακό Κέντρο της περιοχής, μακριά από τα σπίτια τους. Συγκεκριμένα στήθηκαν 80 σκηνές, χωρητικότητας 20 ατόμων έκαστη, ενώ σήμερα αναμένεται να μεταφερθούν κι άλλες.

Οι ζημιές ειδικά σε παλαιότερα σπίτια είναι μεγάλη και χθες το τοπίο στο Αρκαλοχώρι έμοιαζε «βομβαρδισμένο». Σύσταση των σεισμολόγων ήταν εξαρχής να μην παραμείνουν ή να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι που έχουν παλιές κατοικίες.

Σεισμός- Αρκαλοχώρι- σκηνές

Θα παραμείνουν δε σε σκηνές μέχρι να ελεγχθεί η στατικότητα των σπιτιών τους ή να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε όσα έχουν υποστεί ζημιές.

Σεισμός-Αρκαλοχώρι

Το μεσημέρι θα βρεθεί στο Ηράκλειο και στις πληγείσες περιοχές ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Σεισμός- Αρκαλοχώρι

Σεισμός: Στον «χορό» των Ρίχτερ όλη νύχτα

Στο μεταξύ η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται. Το Αρκαλοχώρι δεν σταμάτησε να κουνιέται κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις σεισμικές δονήσεις στην περιοχή να είναι λίγο πάνω από τα 3 ρίχτερ. Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες – κοντά στους 100! – είναι οι δονήσεις που ακολούθησαν το μεγάλο σεισμό των 5.8 ρίχτερ, χθες το πρωί.

Σεισμός στο Ηράκλειο

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σημειώθηκαν δύο ισχυροί μετασεισμοί εντάσεως 4,4 ρίχτερ αμφότεροι, στις 23.10 και στις 00.37 μετά τα μεσάνυχτα, προκαλώντας νέο κύμα ανησυχίας.

Στις 02.13 σημειώθηκε σεισμική δόνηση εντάσεως 3,5 ρίχτερ στα 22 χλμ. ΒΔ της Άρβης και σε εστιακό βάθος 13.5 χλμ.

Σεισμός-μετασεισμοί

Δεκατρία λεπτά αργότερα, ο Εγκέλαδος χτύπησε ξανά, στον θαλάσσιο χώρο, 21 χλμ ΝΔ της Άρβης, με 3,2 ρίχτερ σε εστιακό βάθος 10 χλμ, για να επανέλθει μόλις 3 λεπτά αργότερα με 3,5 ρίχτερ στα 15,9 χλμ εστιακό βάθος.

2,6 ρίχτερ σημειώθηκαν 02.44 τα ξημερώματα σε εστιακό βάθος 5 χλμ, 1,9 ρίχτερ στα 17 χλμ ΒΔ της Άρβης στις 03.16, 2 λεπτά αργότερα 2.5 ρίχτερ στην υποθαλάσσιο χώρο στα 26 χλμ Ν της Άρβης, 2,4 ρίχτερ στις 03.49 και 2,9 ρίχτερ στις 03.54.

Στις 06.03 το πρωί σημειώθηκε δόνηση 3 ρίχτερ σε απόσταση 25 χλμ. ΔΒΔ της Άρβης, σε εστιακό  βάθος 5 χλμ.

Με πληροφορίες και φωτό από: cretalive.gr/flashnews.gr/MEGA

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ