Σεισμός στο Ηράκλειο: Θρήνος για τον 65χρονο Ιάκωβο που καταπλακώθηκε στο εκκλησάκι

Συγκλονίζει ο θάνατος του 65χρονου Ιάκωβου Τσαγκαράκη από την κατάρρευση του τρούλου σε εκκλησάκι στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης, μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η ευρύτερη περιοχή της Βιάννου. Όπως αναφέρει το cretalive, o άτυχος άνδρας καταγόταν από τη Μάρθα.

Τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν αμέσως στο σημείο και έπειτα από πολύωρη επιχείρηση κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια το άψυχο σώμα του.

Σύμφωνα με τα viannitikanea.gr ο Ιάκωβος Τσαγκαράκης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και ασχολούνταν με τον αθλητισμό, καθώς είχε υπάρξει ποδοσφαιριστής του Πατούχα αλλά και παράγοντας στην ομάδα της Άνω Βιάννου.

Σεισμός - Ιάκωβος Τσαγκαράκης
Απέραντη θλίψη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Τραυματίας και ο γιος του

Ο δήμαρχος Βιάννου, Νίκος Σταυρακάκης  μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι ο νεκρός είναι προσωπικός φίλος και συμμαθητής του και εξέφρασε την έντονη θλίψη του για το γεγονός ότι έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο 65χρονος ήταν με τον γιο του και εκτελούσε εργασίες αποκατάστασης στην εκκλησία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχουν τραυματιστεί άλλα δύο άτομα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του θύματος, αλλά ευτυχώς όχι σοβαρά.

Ιερέας του ναού: Έτυχε να μπει μέσα για να δει και έγινε ο σεισμός

Ο ιερέας του ναού, βρισκόταν στο σημείο, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απεγκλωβισμού του άτυχου άνδρα από τον γκρεμισμένο ναό του Προφήτη Ηλία.

“Έτυχε να μπει μέσα για να δει. Ο γιος του είναι υπεύθυνος για τις εργασίες. Κάναμε κάποιες αναστηλώσεις στο ναό, έφερε τους εργάτες, και μπήκε απλώς για να δει έτσι… κι έγινε το κακό εκείνη την ώρα” περιέγραψε ο ιερέας.

“Είχε σοβαρό πρόβλημα ο ναός. Το ιστορικό μνημείο του Αρκαλοχωρίου ήταν, μπορούμε να πούμε” τόνισε ο ιερέας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ