Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Ηράκλειο – Νέες καταρρεύσεις κτιρίων

Νέος σεισμός 5,3 Ρίχτερ έγινε πριν από λίγα λεπτά στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είναι στα 13,3 χλμ, ενώ το επίκεντρο 22χλμ νότιο-ανατολικά του Ηρακλείου.

Σεισμός

 

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος, Όλγα Δραμουντάνη σε αρκετά κτίσματα που είχαν υποστεί ζημιές εμφανίζονται νέες καταρρεύσεις.

Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος η νέα σεισμική δόνηση προκάλεσε εκ νέου αναστάτωση, ενώ σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Κρήτης που έγινε αισθητός ο σεισμός, πολίτες βγήκαν στους δρόμους.

Δύσκολη η νύχτα στο Αρκαλοχώρι – Στις σκηνές ξύπνησαν οι κάτοικοι

Στήθηκαν 80 σκηνές, χωρητικότητας 20 ατόμων έκαστη, ενώ σήμερα αναμένεται να μεταφερθούν κι άλλες.

Οι ζημιές ειδικά σε παλαιότερα σπίτια είναι μεγάλη και χθες το τοπίο στο Αρκαλοχώρι έμοιαζε «βομβαρδισμένο». Σύσταση των σεισμολόγων ήταν εξαρχής να μην παραμείνουν ή να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι που έχουν παλιές κατοικίες.

Σεισμός- Αρκαλοχώρι- σκηνές

Θα παραμείνουν δε σε σκηνές μέχρι να ελεγχθεί η στατικότητα των σπιτιών τους ή να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε όσα έχουν υποστεί ζημιές.

Σεισμός-Αρκαλοχώρι

Το μεσημέρι θα βρεθεί στο Ηράκλειο και στις πληγείσες περιοχές ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

«Δεν έμεινε ποτήρι για να πιούμε νερό» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Πολλοί κάτοικοι κοιμήθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους είτε στις σκηνές που στήθηκαν.

«Πάρα πολύ δύσκολη νύχτα. Η κατάσταση είναι τραγική. Φοβόμασταν να κοιμηθούμε σπίτι. Πήραμε κάτι κουβέρτες. Εσωτερικά δεν έμεινε τίποτα όρθιο σπίτι. Ένα ποτήρι για να πιούμε νερό δεν έχουμε. Τηλεόραση, καθρέφτη» δήλωσε στο MEGA κάτοικος των Ρουσσοχωρίων.

Πολλά σπίτια, και ιδιαίτερα τα παλιά, έχουν καταστραφεί. Στα χωριά γίνονται περιπολίες ώστε να μην γίνουν κλοπές στα σπίτια που άδειασαν.

«Τα  σπίτια είναι ακατοίκητα. Δεν μπορούμε να μπούμε μέσα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Ποιος θα φτιάξει τα σπίτια; Έρχεται χειμώνας» υπογράμμισε ο κ. Μανώλης, άλλος κάτοικος του ίδιου χωριού.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Μανώλης, στους κατοίκους του χωριού δεν έχει προσφερθεί φαγητό ακόμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ