Σεισμός στη Θεσπρωτία: Κλειστά για προληπτικούς λόγους τη Δευτέρα τα σχολεία στον Δήμο Ιωαννίνων

σχολεία τάξη

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα τα σχολεία στον δήμο Ιωαννιτών προκειμένου τεχνικά κλιμάκια να πραγματοποιήσουν αυτοψίες στα σχολικά κτίρια, μετά τον σημερινό σεισμό.\n- Η απόφαση ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης και της μετασεισμικής δραστηριότητας, με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.\n- Κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, σε συνεργασία με το ΤΕΕ, θα πραγματοποιήσουν αυτοψίες στα σχολικά κτίρια για να διαπιστωθεί η κατάστασή τους και να διασφαλιστεί η ασφαλής επαναλειτουργία τους.

Κλειστά θα είναι αύριο, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2026, τα σχολεία στον Δήμο Ιωαννιτών προκειμένου τεχνικά κλιμάκια να πραγματοποιήσουν αυτοψίες στα σχολικά κτίρια, μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται στην περιοχή.

Στην σχετική ανακοίνωση, ο δήμος Ιωαννιτών ενημερώνει ότι, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, καθώς και της μετασεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται, αποφασίζεται για καθαρά προληπτικούς λόγους η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων καθώς και των παιδικών σταθμών του Δήμου αύριο Δευτέρα.

Η απόφαση ελήφθη με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και συνολικά της σχολικής κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), θα πραγματοποιήσουν αυτοψίες στα σχολικά κτίρια, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάστασή τους και να διασφαλιστεί η ασφαλής επαναλειτουργία τους.