Ρούλα Πισπιρίγκου: “Κατά την άποψή της δεν είναι ακλόνητα τα στοιχεία, υπάρχουν αμφιβολίες” λέει ο δικηγόρος της

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Επιβεβαίωσε πως ετοιμάζεται αίτηση αποφυλάκισής της, κατόπιν δικής της επιθυμίας. Σε αυτήν θα περιλαμβάνονται “καταθέσεις ειδικών που θα απαντήσουν στα όσα έγιναν μέσα στα δωμάτια των νοσοκομείων”, δηλαδή αναισθησιολόγων, ιατροδικαστών και άλλων ειδικοτήτων, αφού “υπάρχει μεγάλο ιατρικό ενδιαφέρον για την υπόθεση”.

“Είναι σαφής η ιατροδικαστική έκθεση και μιλά για χορήγηση κεταμίνης στο παιδί”, απάντησε ερωτηθείς για το αν η 33χρονη αποδέχεται την αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, επιμένει ωστόσο στην “πάγια θέση της ότι, δεν ήξερε τι είναι ή ότι υπάρχει η κεταμίνη”.

“Δεν προσδιορίζεται ο ακριβής χρόνος θανάτου της Τζωρτζίνας, άρα δεν μπορούμε να υπολογίσουμε το κρίσιμο 20λεπτο, που είναι ο μέγιστος χρόνος δράσης της ουσίας. Και άρα δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ποιος είναι ο ύποπτος χρόνος που της χορηγήθηκε η κεταμίνη.  Αν δεν λυθεί το πότε σταματούν οι ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού του, δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια είναι η κρίσιμη ώρα. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ιατρικές που παρατίθενται στη δικογραφία, υπάρχει και μια τοξικολογική εξέταση που περισσότερο μας μπερδεύει, παρά λύνει τα προβλήματα γιατί λείπουν από την εξέταση που έγινε μετά τον χαμό της μικρής Τζωρτζίνας οι ουσίες που κατατίθενται μέσα στη δικογραφία ότι είχαν χορηγηθεί κατά τη διάρκεια της ανάνηψής της. Και αντίθετα, βρίσκεται μόνο η κεταμίνη την οποία οι γιατροί αρνούνται ότι χορήγησαν”, ανέφερε.

“Η Ρούλα Πισπιρίγκου δίνει εκδοχές και εικασίες και προβληματισμούς εκφράζει. Όταν ρωτήθηκε για την κεταμίνη, είπε πως δεν ξέρει τι είναι αυτή η ουσία και δεν την χορήγησα εγώ στο παιδί και όταν ρωτήθηκε για το τι μπορεί να συνέβη στο παιδί, είπε ότι αν αυτή η ουσία υπάρχει στο νοσοκομείο και στη ΜΕΘ συγκεκριμένα, ενδεχομένως να χορηγήθηκε είτε από σφάλμα, είτε από ανάμειξη με άλλη ουσία, είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο” σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Αναφορικά με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, εξέφρασε την εκ μέρους της Ρούλας Πισπιρίγκου “έκπληξη και απογοήτευση” και επανέλαβε ότι, “μεταστράφηκε εσχάτως τις τελευταίες μέρες η στάση του συζύγου”.

“Κατά την άποψή της δεν είναι ακλόνητα τα στοιχεία, υπάρχουν αμφιβολίες. Ίσως θα έπρεπε να μιλήσουν οι ειδικοί, αυτοί που κατέχουν το συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο, και όχι ο πατέρας που δεν έχει ιατρικές γνώσεις. Το να βιάζεται να βγάζει τέτοια συμπεράσματα και μάλιστα να τα προτείνει σε αυτό το στάδιο, είναι κάτι που δημιουργεί μια εύλογη απορία. Δεν έχει σημασία μόνο τι λέει ο καθένας αλλά και το πότε το είπε” τόνισε ο Όθων Παπαδόπουλος.

Για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών, είπε:  “Η Μαλένα είχε διαγνωστεί με λευχαιμία. Ξέρουμε ότι δεν μπορεί να προκληθεί από εξωγενείς παράγοντες. Θα μελετήσουμε τις αναφορές για ασφυξία όταν υπάρξουν. Δεν υπάρχει κάτι σε έγγραφη μορφή για να μπορέσουμε να το αξιολογήσουμε. Ακούμε μόνο δηλώσεις και προφορικές τοποθετήσεις”.  Ερωτηθείς για το ισχυρίζεται η ίδια η 33χρονη, είπε πως “επιμένει ότι, αυτό που της συνέβη ήταν απίστευτο, ένα παιχνίδι της μοίρας σε βάρος της ίδιας και της οικογένειάς της. Έχει σταθερή θέση. Δεν έχω βρει να έχει αλλάξει, αφαιρέσει ή προσθέσει κάτι σε αυτά που μου λέει. Βλέπω καθαρά, περιποιημένα, καλοντυμένα και χαρούμενα παιδιά στα βίντεο. Είναι κάτι που μου ανέφερε και εκείνη σήμερα στο πλαίσιο του επισκεπτηρίου. Ακούω και τον σύζυγο να λέει ότι ήταν καλή και στοργική μητέρα. Όσο περισσότερο ασχολούμαστε τόσο περισσότερο σύγχυση και μπέρδεμα μας προκαλεί. Δεν έχω πιάσει στις συνομιλίες που έχω μαζί της να έχει κάποια αντίφαση, κάποια ασάφεια ή κάτι που να μου δημιουργεί αμφιβολία. Ακούω την ίδια στάση από την πρώτη στιγμή” συνέχισε.

Όσον αφορά στον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της, η 33χρονη υποστηρίζει πως “η κατηγορία σε βάρος της είναι ανάξια λόγου”. “Δεν έχουμε κάποιο οικονομικό ή άλλο όφελος από τον χαμό της συγκεκριμένης γυναίκας. Ήταν μια περιουσία με βάρη και προσημειωμένη από χρέη που είχε η γυναίκα. Μόνο ένα περιουσιακό στοιχείο δεν έφερε βάρη και για το οποίο δεν έχει γίνει κάποια μεταβίβαση ούτε έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς μετά τον θάνατο. Ό,τι έχει μείνει από την περιουσία της θανούσης, πηγαίνει στους νόμιμους κληρονόμους τους οποίους μάλιστα δεν γνωρίσαμε, δεν εμφανίστηκε κανείς μετά τον θάνατό της. Δυνάμει του πληρεξουσίου που είχαν, εισέπραξαν μόνο τη σύνταξή της για να πληρώσουν, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, τα έξοδα της τελετής για την κηδεία και την ταφή της” .

Για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου εξέφρασε την πεποίθηση πως “μπορεί να οδηγήσει σε στοιχεία που θα φωτίσουν την υπόθεση. Όλοι αφήνουμε το αποτύπωμά μας ηλεκτρονικά”.  Σχετικά με τις καταγγελίες που έγιναν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για κακοποίηση της Τζωρτζίνας, τις οποίες αποκάλυψε ο διευθυντής του Οργανισμού στον ΑΝΤ1, είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου “αποδέχθηκε την ύπαρξη του συγκεκριμένου περιστατικού και κατονόμασε άτομο από τον οικογενειακό κύκλο ως υπαίτιο για το συγκεκριμένο περιστατικό, λέγοντας μάλιστα ότι αυτό έχει ήδη γίνει γνωστό για ποιο άτομο πρόκειται. Πάντως δεν ήταν ούτε εκείνη ούτε ο σύζυγός της”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ