Ρόδος: Μέσω διαδικτύου έστησε ο 50χρονος την παγίδα στην 35χρονη – Συγκλονίζει η κατάθεσή της για τον εφιάλτη που έζησε 6 χρόνια

Συγκλονίζει η κατάθεση της 35χρονης γυναίκας από την Βουλγαρία για τα όσα πέρασε φυλακισμένη μέσα στο διαμέρισμα, που την κρατούσε για έξι χρόνια, ο 50χρονος συμπατριώτης της στη Ρόδο, ο οποίος και στο παρελθόν είχε συλληφθεί και είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για παρόμοια υπόθεση.

Στο πλευρό της 35χρονης γυναίκας βρίσκονται πλέον οργανώσεις που ασχολούνται με κακοποιημένες γυναίκες, ενώ ο 50χρονος Βούλγαρος κρατείται, προκειμένου αύριο να προσαχθεί, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του Κώστα Αβδελλή ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθεί για τα εξής αδικήματα:

• Εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα με σκοπό την τέλεση γενετήσιων πράξεων κατ’ εξακολούθηση.
• Παράνομη βία.
• Σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου κατ’ εξακολούθηση.
• Παρακράτηση διαβατηρίου άλλου προσώπου.

Όπως αποκαλύπτει η Ροδιακή, είναι ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες με τις οποίες η αλλοδαπή γυναίκα αφηγήθηκε στους αστυνομικούς τα όσα βίωσε για έξι ολόκληρα χρόνια από τον 50χρονο Βούλγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, η 35χρονη είπε, πως γνωρίστηκαν μέσω του διαδικτύου (σελίδα κοινωνικής δικτύωσης) όπου της έστειλε αίτημα φιλίας ο 50χρονος και της ζήτησε να έρθει στη Ρόδο, ώστε να μείνουν μαζί και να έχουν μία ευτυχισμένη ζωή.

Η γυναίκα είπε στους αστυνομικούς ότι πράγματι ήρθε, αλλά μόλις πάτησε το πόδι της στο νησί, ο 50χρονος της αφαίρεσε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, την πήρε σε άλλο σπίτι απ’ αυτό που έγινε η σύλληψη κι εκεί έμενε συνέχεια μαζί της.

Η ίδια είπε, πως ουδέποτε υπήρξε κάποιου είδους σχέση μεταξύ τους, όμως 20 ημέρες μετά την άφιξή της στη Ρόδο, ο 50χρονος άρχισε να της πηγαίνει άλλους άνδρες στο σπίτι, με τους οποίους την εξανάγκαζε να συνευρίσκεται ερωτικά.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, δεν ήθελε να πηγαίνει μαζί τους, όμως δεν τολμούσε να μην το κάνει, καθώς φοβόταν τον 50χρονο. Ο τελευταίος μάλιστα, σύμφωνα με την κατάθεση της 35χρονης από τη Βουλγαρία, ασκούσε και σωματική βία σε βάρος της (την χτυπούσε), ιδιαίτερα έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ.

Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της 35χρονης, τα έξι χρόνια της παραμονής της στη Ρόδο βρισκόταν κλεισμένη μέσα στο διαμέρισμα του 50χρονου και ήταν συνεχώς κι εκείνος μαζί της, αν και ουδέποτε είχαν την όποια ερωτική σχέση μεταξύ τους.

Μερικές φορές την έπαιρνε βόλτα με το αυτοκίνητό του ή την μετέφερε με αυτό σε «πελάτες» σε χωριά της Ρόδου. Για κάθε συνεύρεση ο 50χρονος πληρωνόταν περίπου 25-30 ευρώ, τα οποία και κρατούσε ο ίδιος, ενώ η κοπέλα δεν ελάμβανε ούτε ένα ευρώ, αλλά ούτε και της αγόραζε ρούχα ή άλλα προσωπικά αντικείμενα, που πιθανώς να χρειαζόταν.

Την εξανάγκαζε να κάνει ραντεβού με περίπου 10 «πελάτες» την εβδομάδα, όπως είπε η 35χρονη, ενώ κάποια στιγμή -δήλωσε- ότι είχε μείνει έγκυος και με αγωγή που ακολούθησε απέβαλε, γιατί ο 50χρονος δεν ήθελε να το κρατήσει.

Αρνείται τις κατηγορίες ο 50χρονος

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, ο 50χρονος από τη Βουλγαρία αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και, προανακριτικά έχει ισχυριστεί ότι διέμεναν μαζί με την 35χρονη γιατί είχαν σχέση, αλλά και πως ήταν κοινή η απόφαση να μην κρατήσουν το μωρό, όταν η αλλοδαπή έμεινε έγκυος. Σε κάθε περίπτωση αναλυτικά εξηγήσεις αναμένεται να δώσει αύριο στον ανακριτή της Ρόδου.

Είχε καταδικαστεί για μαστροπεία-σωματεμπορία

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 50χρονος έρχεται αντιμέτωπος με τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, καθώς και παλαιότερα είχε συλληφθεί και μάλιστα καταδικάστηκε (τελεσίδικα τον Δεκέμβριο του 2013) από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 7 ετών την οποία και έχει εκτίσει, για υπόθεση μαστροπείας – σωματεμπορίας τουλάχιστον δύο γυναικών, μαζί με έναν αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής (αυτός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών), που έχει πεθάνει.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης ύστερα από καταγγελία που είχε κάνει σε βάρος των δύο κατηγορουμένων, 42χρονη (σήμερα) αλλοδαπή από την Βουλγαρία στις 16 Φεβρουαρίου 2012 και εκδικάστηκε για πρώτη φορά από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου τον Ιανουάριο του 2013.

Και τότε, το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 50χρονο Βούλγαρο και του επέβαλε συνολικά 7 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 23.000 ευρώ, καταλογίζοντάς του και ηθική αυτουργία, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, στέλνοντάς τον στη φυλακή. Το ίδιο δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 7 ετών και στον –τότε- 52χρονο Αλβανό με την έφεση όμως να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, η ιστορία για την 42χρονη Βουλγάρα (τότε ήταν 31 ετών), ξεκινάει το καλοκαίρι του 2010 όταν σε επικοινωνία που έχει με συμπατριώτισσά της που ήδη βρίσκεται στο νησί μας, η τελευταία την πληροφορεί για τις «πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης» και την προτρέπει να έρθει στη Ρόδο ώστε να εργαστεί σε ταβέρνα μαζί της.

Πράγματι τον Αύγουστο του 2010, η 31χρονη μετέβη στη Ρόδο οπότε και γνώρισε τον 50χρονο Βούλγαρο με τον οποίο έμενε η συμπατριώτισσά της. Τότε η κοπέλα, αντιλήφθηκε πως κάθε άλλο παρά όπως της είχε περιγράψει η συμπατριώτισσά της ήταν τα πράγματα, αφού επί της ουσίας η φίλη της εκδιδόταν έναντι χρηματικής αμοιβής από τον 50χρονο, ο οποίος και της έβρισκε για τον σκοπό αυτό πελάτες, για προσπορισμό κέρδους.

Η 31χρονη κατάλαβε πως εξαπατήθηκε από τη συμπατριώτισσά της προκειμένου να πάρει τη «θέση» της κι έτσι εκείνη να επιστρέψει στη πατρίδα τους, όπως κι έγινε.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που είχε γίνει στην Αστυνομία, ο 50χρονος της είχε αφαιρέσει όλα τα νόμιμα έγγραφα της 31χρονης και τότε άρχισε ο «εφιάλτης» της.

Την κρατούσε κλειδωμένη σε δωμάτιο ισογείου διαμερίσματος κι εκεί την εξανάγκαζε σχεδόν καθημερινά να έρχεται σε ερωτική επαφή με άλλους άνδρες. Όπως η ίδια είχε δηλώσει, είχε τουλάχιστον 3 «πελάτες» την ημέρα και για κάθε έναν από αυτούς, ο 50χρονος λάμβανε το ποσό των 100 ευρώ, χρήματα από τα οποία η ίδια δεν έπαιρνε ούτε ευρώ, ενώ το μόνο που της προμήθευε ήταν τσιγάρα και φαγητό.

Στην 31χρονη επιτρεπόταν – όπως κατήγγειλε- να βγαίνει κάποιες φορές για περίπου 2 ώρες βόλτα, όμως και αυτό γινόταν υπό το καθεστώς φόβου, καθώς ο 50χρονος την είχε απειλήσει πως εφόσον μιλούσε με κάποιον ή πήγαινε στην Αστυνομία, θα την σκότωνε.

Η 31χρονη είχε πει επίσης στους αστυνομικούς πως ο συμπατριώτης της, την εξανάγκαζε να έρθει σε συνουσία και μαζί του ενώ αρκετές φορές τη χτυπούσε βάναυσα σε όλο της το σώμα.

Έξι μήνες κράτησε η «συγκατοίκηση» της 31χρονης Βουλγάρας με τον 50χρονο συμπατριώτη της, χρονικό διάστημα κατά το οποίο εξαναγκαζόταν να συνευρίσκεται ερωτικά με άτομα που έβρισκε γι’ αυτήν ο τελευταίος.

Τον Δεκέμβριο του 2010, ο 50χρονος Βούλγαρος έφυγε προσωρινά για την πατρίδα του και τότε άφησε την 31χρονη στα χέρια του συγκατηγορούμενού του Αλβανού, ιδιοκτήτη οβελιστηρίου στην περιοχή. Μαζί, του έδωσε και τα νόμιμα έγγραφα της κοπέλας προκειμένου να την προσέχει για να μη φύγει, έως ότου επιστρέψει.

Αρχικά – όπως κατήγγειλε η 31χρονη- ο Αλβανός τις πρώτες μέρες δεν την εξανάγκασε σε συνουσία με άλλους διότι, φεύγοντας ο Βούλγαρος την είχε χτυπήσει και έφερε αρκετά εξωτερικά σημάδια στο πρόσωπο και στο σώμα, όμως την εξανάγκαζε να συνευρίσκεται ερωτικά μαζί του.

Μόλις η εξωτερική της εμφάνιση βελτιώθηκε, την έβαλε για δέκα ημέρες να εργαστεί στο κατάστημά του ώστε (σύμφωνα με την ίδια) να την βλέπουν οι πελάτες – άνδρες και μετά απ’ αυτό την κρατούσε κλειδωμένη και πάλι στο ισόγειο, όπου άρχισε να δέχεται παρά τη θέλησή της «πελάτες».

Για τις «υπηρεσίες» που παρείχε η 31χρονη Βουλγάρα, ο Αλβανός φέρεται να λάμβανε 50 ευρώ ανά άτομο, ποσό το οποίο κρατούσε για τον ίδιο. Επίσης η 31χρονη είχε καταγγείλει πως ο Αλβανός την απειλούσε, την χτυπούσε και κρατούσε όλα τα έγγραφά της, τα οποία του είχε παραδώσει ο Βούλγαρος.

Ο καβγάς και η καταγγελία

Το μεσημέρι της 16ης Φεβρουαρίου ξέσπασε καβγάς μεταξύ της 31χρονης και του Αλβανού και ύστερα από έντονη λογομαχία (όπως έχει καταγγείλει η ίδια) της είπε «να σηκωθεί να φύγει από τη Ρόδο επειδή δεν του φέρνει λεφτά», χωρίς όμως να της δώσει τα ρούχα ή τα έγγραφά της.

Τότε, η 31χρονη δήλωσε στους αστυνομικούς, πως έφυγε τρέχοντας και πήγε κατευθείαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, όπου και κατήγγειλε τα όσα είχε περάσει, προκειμένου έτσι να «ελευθερωθεί» και να επιστρέψει στην πατρίδα της, όπως είπε.

Σε έρευνα που έκαναν αστυνομικοί στο σπίτι του Αλβανού, είχαν βρει και είχαν κατασχέσει τα νόμιμα έγγραφα της 31χρονης Βουλγάρας, ενώ σε αντίστοιχη έρευνα που έγινε στο σπίτι του 50χρονου Βούλγαρου δεν είχε βρεθεί κάτι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ