Νέος συναγερμός στη Γαλλία – Εκκενώνονται αεροδρόμια λόγω απειλών για βόμβα

Εκκενώθηκαν αεροδρόμια στη Γαλλία καθώς υπήρξε απειλή για βόμβα.  Έξι γαλλικά αεροδρόμια εκκενώθηκαν ή βρίσκονται σε διαδικασία εκκένωσης ύστερα από απειλές για βόμβες, όπως πληροφορήθηκε το BFMTV από αστυνομική πηγή.

Τα αεροδρόμια στη Λιλ, στο Μπρον της Λυών, στη Νίκαια, στη Νάντη, στην Τουλούζη και στο Μποβέ, κοντά στο Παρίσι, ήταν οι αποδέκτες αυτών των απειλών.

Προς το παρόν, κανένα αεροπλάνο δεν απογειώνεται από τα συγκεκριμένα αεροδρόμια, αναφέρει η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας. Για αεροσκάφη που μόλις προσγειώθηκαν, είτε οι επιβάτες αποβιβάζονται στο τέλος του διαδρόμου και δεν επιστρέφουν στον τερματικό σταθμό είτε καλούνται να περιμένουν στο αεροπλάνο τους.

Στο αεροδρόμιο Lille-Lesquin, ο συναγερμός σήμανε μετά τη λήψη ανώνυμων απειλών μέσω email το πρωί της Τετάρτης λίγο μετά τις 10 π.μ. Το κτίριο εκκενώθηκε επειγόντως.

Στο Μπρον έληξε ο συναγερμός. Ο πύργος ελέγχου και δύο αεροπλάνα εκκενώθηκαν. Οι έρευνες έγιναν, χωρίς να διαπιστωθεί κάτι.

Απειλή δέχθηκε και το αεροδρόμιο της Νίκαιας, αλλά και εκεί ο συναγερμός έχει ήδη λήξει. Ήταν μια αποσκευή που είχε εγκαταλειφθεί στο Terminal 1 και εξουδετερώθηκε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ