Ρέθυμνο: Μαθητής κατήγγειλε εκπαιδευτικούς επειδή έκαναν απεργία – «Μου στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα στο Ρέθυμνο η κίνηση ενός μαθητή να καταγγείλει τους καθηγητές που προχώρησαν σε απεργία στις 21 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα τέσσερις εκπαιδευτικοί καλούνται το απόγευμα να δώσουν εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Ο μαθητής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ekriti.gr, προσέφυγε στην Εισαγγελία Ρεθύμνου καταγγέλλοντας τις εκπαιδευτικούς για την απεργία που έκαναν, καθώς όπως είπε «μου στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση».

Η αντίδραση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Το γεγονός έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, η οποία γνωστοποίησε το περιστατικό και σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι σήμερα στις 19.30 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΤ στο οπίου καλούνται οι εκπαιδευτικοί να δώσουν εξηγήσεις.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου αναφέρονται τα εξής:

«Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού και με θλίψη και οργή πληροφορούμαστε ότι μαθητής Λυκείου του Ρεθύμνου προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και «κατήγγειλε» τέσσερις καθηγήτριές του επειδή απήργησαν στις 21/9/2023 και του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»!!! Η Εισαγγελία διαβίβασε την «καταγγελία» στο Α.Τ. Ρεθύμνου, που τώρα καλεί τις τέσσερις συναδέλφους για «εξηγήσεις».

Κανείς δεν πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους αλλά και την κοινωνία και τα σωματεία του Ρεθύμνου και λέμε: Η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει! Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 19.30 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου έχουν κληθεί οι συναδέλφισσες.

Ζητάμε από τις ενώσεις και τα σωματεία του νομού και την ΟΛΜΕ να εκδώσουν σχετικά ψηφίσματα και να καλέσουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ