Ρέντης: Πώς περιέγραψε ο 18χρονος τον «καθοδηγητή» της δολοφονικής επίθεσης – Τι εξετάζουν οι αρχές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να ταυτοποιηθούν και να συλληφθούν οι καθοδηγητές των επεισοδίων έξω από γήπεδο στου Ρέντη, όπου τραυματίστηκε σοβαρά με ναυτική φωτοβολίδα ένας αστυνομικός.

Ο 18χρονος, που έχει ομολογήσει ότι είναι αυτός που έριξε την φωτοβολίδα στον αστυνομικό, καταθέτει στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ και δίνει πληροφορίες για την νύχτα της περασμένης Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο 18χρονος είπε ότι ήταν μαζί με τον καθοδηγητή αλλά δεν τον είδε καθώς φορούσε συνεχώς μία κουκούλα full face.

Ωστόσο έδωσε μία περιγραφή του στους αστυνομικούς. Υποστήριξε ότι είναι ένας άνδρας ψηλός, αδύνατος που υπολογίζει ότι δεν είναι πάνω από 25 ετών. Εκείνη την νύχτα φορούσε μαύρο παντελόνι και μαύρο μπουφάν με κουκούλα. «Αυτός μας ειδοποίησε να βγούμε από το γήπεδο», φέρεται να ανέφερε ο 18χρονος.

Στη συνέχεια τους οδήγησε σε ένα πάρκινγκ, όπου είχε κρύψει φωτοβολίδες και μολότοφ. «Εγώ πήρα την φωτοβολίδα και επειδή δεν ήξερα να την χρησιμοποιώ μου έδειξε πώς να την χρησιμοποιώ», φέρεται να είπε ο νεαρός. Σε ερώτηση των αστυνομικών που πήγε μετά την επίθεση ο καθοδηγητής ο 18χρονος ανέφερε ότι δεν τον είδε μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο καθοδηγητής να έτρεξε μέσα στο γήπεδο και να είναι ένας από τους 424 προσαχθέντες από τα επεισόδια. Ταυτόχρονα, όμως, οι αξιωματικοί της αστυνομίας επεξεργάζονται το σενάριο ο 18χρονος να μην λέει την αλήθεια καθώς μίλησε πολύ εύκολα για το πρόσωπο που έδινε τις εντολές. Να σημειωθεί ότι σε άλλες καταθέσεις οπαδοί υποστήριξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι εάν μιλήσουν μπορεί να χάσουν την ζωή τους.

Οι πληροφορίες και το κινητό

Το κινητό του 18χρονου έχει κατασχεθεί και βρίσκεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της αστυνομίας προκειμένου να γίνει φύλλο και φτερό για στοιχεία. Το κάλεσμα για την επίθεση σε αστυνομικούς γινόταν  ολόκληρη την περασμένη εβδομάδα με γραπτά μηνύματα σε κινητά και μέσω των social media. Επιπλέον και τα ρούχα που φορούσε ο 18χρονος όταν συνελήφθη έχουν σταλεί για εργαστηριακές αναλύσεις, καθώς εκτιμάται ότι είναι τα ίδια με εκείνα που είχε την ημέρα της επίθεσης.

Την ίδια στιγμή ο 18χρονος παραδέχθηκε ότι μετά την επίθεση αποκάλυψε τι είχε συμβεί σε κάποια μέλη της οικογένειας του – όχι τους γονείς του- και σε ορισμένους παρευρισκόμενους στο γήπεδο την νύχτα των επεισοδίων. Κατά την προσαγωγή του όταν του ζητήθηκε να δώσει DNA ο 18χρονος συμφώνησε αλλά τα αποτελέσματα δεν είχαν βγει όταν συνελήφθη.

Ο νεαρός αρχικά δεν παραδεχόταν την πράξη του αλλά στην συνέχεια είπε στους αστυνομικούς τι συνέβη. Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει τον αστυνομικό αλλά δεν γνώριζε πώς να ενεργοποιήσει την φωτοβολίδα και έκανε λάθος. «Την ώρα που την ενεργοποίησα έφυγε το ένα χέρι μου προς τα πίσω και άρχισε να στροβιλίζεται και γι’ αυτό κατέληξε στο πόδι του αστυνομικού», φέρεται να είπε ο 18χρονος. «Ζητώ συγγνώμη δεν ήξερα ότι θα ήταν αυτή η κατάληξη. Δεν είχα πρόθεση να τον τραυματίσω», υποστήριξε ο νεαρός.

«Μίλησαν όλοι»

Οι προσαχθέντες από τα επεισόδια υπό τον φόβο ότι θα συλληφθούν οι ίδιοι για τον τραυματισμό του αστυνομικού άρχισαν να μιλούν στις αρχές και να «φωτογραφίζουν» τον 18χρονο. Επιπλέον οι αξιωματικοί του Τμήματος Αθλητικής Βίας καλούσαν άτομα από οργανωμένους συνδέσμους ομάδων για να πάρουν πληροφορίες για τα γεγονότα. «Άνοιξαν όλα τα στόματα και μίλησαν», ανέφεραν χαρακτηριστικά στο enikos.gr αστυνομικοί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ