Ρέντης: «Νονός» της νύχτας που δολοφονήθηκε ήταν ο «αρχηγός» των χούλιγκαν – Η ιεραρχία και οι κανόνες επικοινωνίας

Πολύ γνωστός νονός της νύχτας, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από λίγο καιρό, φέρεται πως ήταν ο «αρχηγός» της συγκεκριμένης ομάδας των χούλιγκαν που η ΕΛ.ΑΣ. έχει βάλει στο στόχαστρο για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν σε αγώνα βόλεϊ στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Οι έμπειροι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση κάλεσαν όλους τους παρευρισκόμενους, μεταξύ αυτών και οργανωμένων οπαδών, για κατάθεση σχετικά με τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης. Έτσι, ζήτησαν και συνέλλεξαν πληροφορίες για το πώς είναι δομημένη η συγκεκριμένη ομάδα των χούλιγκαν που εξετάζουν οι Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πρόκειται για ομάδα που φέρεται να έχει χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης, καθώς φέρεται να υπάρχει ιεραρχία, με τον κάθε εμπλεκόμενο να έχει τον δικό του ρόλο, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν εντολές, κι άλλοι τις εκτελούν.

Από τις καταθέσεις τους ενώπιον των αστυνομικών, φέρεται να προκύπτει ότι υπάρχει ένας γενικός «αρχηγός», ο οποίος έχει τον ρόλο του αφεντικού. Μάλιστα, η ομάδα φέρεται να τηρεί και συνωμοτικούς κανόνες, καθώς δεν μπορεί ο καθένας να επικοινωνεί, αμέσως, με τον ίδιο τον αρχηγό. Οι ίδιοι, φέρεται να αποκάλυψαν στους αστυνομικούς ότι ο «αρχηγός» ήταν πολύ γνωστός νονός της νύχτας, ο οποίος ωστόσο δολοφονήθηκε πριν από λίγο καιρό, κι έτσι δόθηκε η σκυτάλη σε άλλον.

Μετά από τον «αρχηγό», ακολουθούν άλλοι «αρχηγοί», οι οποίοι είναι επικεφαλής των υπό-ομάδων, όπως αυτή που ήταν στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». Αμέσως μετά στην ιεραρχία, βρίσκονται οι ομαδάρχες, που αποφασίζουν και οργανώνουν τα άτομα που εμπλέκονται.

Παράλληλα, φέρεται να αποκάλυψαν πως ο ομαδάρχης είναι αυτός που υποδεικνύει το σημείο της εξέδρας που θα κάθονται όσοι ανήκουν σε αυτή την ομάδα. Κυρίως, τους λέει να κάθονται στις γωνίες για να μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν εύκολα από το γήπεδο.

Η συνένωση των δικογραφιών

Λόγω των στοιχείων που οδηγούν στα χαρακτηριστικά της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, θα επισκεφθεί την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη, και θα ζητήσει την συνένωση των δύο δικογραφιών, που αφορούν τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, και των επεισοδίων που σημειώθηκαν, όπως είχε γίνει και στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα από στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Στο στόχαστρο συγκεκριμένοι επικεφαλής συνδέσμων – Άρση απορρήτου σε κινητά

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, η αστυνομία έχει βάλει στο στόχαστρο της έρευνάς της, τουλάχιστον 4 επικεφαλής συγκεκριμένω συνδέσμων οπαδών στην δυτική και νότια Αττική, καθώς και στον Πειραιά. Για τον άνθρωπο που φέρεται να έδωσε την εντολή στον 18χρονο για την εκτόξευση της φωτοβολίδας προς τους αστυνομικούς, η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι προέρχεται από σύνδεσμο της δυτικής Αττικής.

Πρόκειται, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, για γνωστά άτομα στον οπαδικό χώρο, τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στην οργάνωση της επίθεσης προς τους αστυνομικούς, καθώς, σύμφωνα και με την ομολογία του 18χρονου που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολία, τραυματίζοντας τον 31χρονο αστυνομικό, όταν προμήθευαν τα εισιτήρια, ενημέρωναν τους οπαδούς να είναι έτοιμοι για την επίθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το ΣΚΑΙ, η αστυνομία έχει καταλήξει σε έναν σκληρό πυρήνα 18-25 ατόμων, στα οποία δόθηκαν τα βαριά όπλα, δηλαδή οι φωτοβολίδες και οι βόμβες μολότοφ. Υπάρχουν επίσης άλλα περίπου 80 άτομα, τα οποία προμηθεύτηκαν αυτοσχέδια όπλα, όπως σίδερα και λοστάρια.

Αξίζει να σημειωθέι πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξει άρση απορρήτου των συνομιλιών και σάρωση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να αποδειχθεί η συμμετοχή ατόμων που ενδεχομένως να βρίσκονται ήδη στο κάδρο των υπόπτων της αστυνομίας.

Βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια – Χούλιγκαν ρίχνουν φωτοβολίδες και τρέχουν να κρυφτούν στο γήπεδο

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που οι χούλιγκαν τρέχουν πίσω στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, αφού έριξαν φωτοβολίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το enikos.gr.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, οι χούλιγκαν αφού επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, επιστρέφουν τρέχοντας στο κλειστό γήπεδο, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί και να γίνουν ένα με το πλήθος.

Ανάμεσα στους χούλιγκαν που τρέχουν, βρίσκεται και ο 18χρονος ο οποίος κατηγορείται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς φέρεται να είναι αυτός που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό.

Η εντολή τον 18χρονο – «Πάρε τη ναυτική φωτοβολίδα, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους»

Πολύτιμα στοιχεία φαίνεται ότι έδωσε στις Αρχές, κατά την κατάθεσή του, ο 18χρονος, φερόμενος ως δράστης της επίθεσης που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό, κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, σε αγώνα βόλεϊ στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Κατά την εξέτασή του ο 18χρονος, φερόμενος ως δράστης για τον τραυματισμό του αστυνομικού, όπως είναι γνωστό, ομολόγησε ότι εκείνος πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα κατά την διάρκεια των επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο ίδιος, είχε μεταβεί μαζί με τον αδερφό του και δύο φίλους του στο γήπεδο προκειμένου να παρακολουθήσουν την ανωτέρω αναμέτρηση.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 18χρονου, όταν ξεκίνησαν κάποιοι από τους οπαδούς να βγαίνουν έξω από το γήπεδο και να κινούνται προς το μέρος των αστυνομικών, ο 18χρονος τους ακολούθησε. Συγκεκριμένα, ένας από τους οπαδούς, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους, είπε χαρακτηριστικά «πάμε έξω από τους μπάτσους».

Αφού βγήκαν από το γήπεδο, ο ίδιος άνδρας έδωσε στον 18χρονο μία ναυτική φωτοβολίδα, όπως υποστηρίζει ο φερόμενος ως δράστης, προτρέποντάς τον να την ρίξει προς το μέρος των αστυνομικών, λέγοντάς του χαρακτηριστικά «πάρτη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους». Αφού πλησίασαν οι αστυνομικές δυνάμεις, βλέποντας τους υπόλοιπους οπαδούς που ήταν δίπλα του να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα εναντίον τους, ο 18χρονος θέλησε να ρίξει τη φωτοβολίδα που κρατούσε στον αέρα, πλην όμως αφού την εκτόξευσε, εκείνη χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια τραυμάτισε κάποιον αστυνομικό στο πόδι του, όπως ανέφερε στην κατάθεσή του.

Όπως υποστήριξε ενώπιον των αστυνομικών, φοβούμενος για όσα είχαν συμβεί, ο 18χρονος επέστρεψε στο εσωτερικό του γηπέδου, αναφέροντας στον αδερφό του και στους φίλους του τα όσα προηγήθηκαν.

Επίσης, ανέφερε ότι το πρωί της Πέμπτης (09/12), φοβούμενος για τις συνέπειες της πράξης του, άλλαξε τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος, καθώς επίσης διέγραψε τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μου είπαν ότι κάποιοι οπαδοί θα επιτεθούν σκόπιμα στους αστυνομικούς» λέει ο μάνατζερ γνωστού τράπερ

Παράλληλα, μία μαρτυρία «κλειδί» έρχεται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ρίξουν «φως» στην υπόθεση, εξέτασαν ανώνυμες καταγγελίες αναφορικά με άτομα που πιθανόν να σχετίζονται με το αιματηρό περιστατικό. Προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των εν λόγω καταγγελιών, αναζητήθηκαν από τους Αστυνομικούς δύο άτομα.

Η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να βρει το ένα άτομο, το οποίο ο πατέρας του 18χρονου φέρεται να υποστηρίζει ότι ο γιος του πήγαινε μαζί με αυτό στο γήπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να είναι ο μάνατζερ γνωστού τράπερ.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (09/12) η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει το εν λόγω άτομο στο Περιστέρι και προσήχθη στο τμήμα προκειμένου να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις. Εξεταζόμενος, ανέφερε ότι ουδεμία σχέση έχει με τον τραυματισμό του αστυνομικού. Όπως δήλωσε στην ΕΛ.ΑΣ., μετέβη στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, πριν την έναρξη του αγώνα βόλεϊ, προκειμένου να μεταφέρει τα πανό που θα τοποθετούνταν στις εξέδρες, ωστόσο ο ίδιος αποχώρησε πριν αρχίσουν τα επεισόδια.

Παράλληλα, ανέφερε ότι κατά την ολιγόλεπτη, όπως υποστηρίζει, παραμονή του, άτομα από τον περίγυρό του, του ανέφεραν, ότι θα γίνουν επεισόδια από κάποιους οπαδούς, που σκόπιμα θα επιτίθονταν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από το γυμναστήριο για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ