Τα απροσδόκητα οφέλη όταν τρώτε αγγούρι πριν από τον ύπνο

Ο υγιής ύπνος μπορεί να έχει πολλές πλευρές. Δεν υπάρχει μία «συνταγή» που λειτουργεί για όλους τους ανθρώπους. Δεν υπάρχει μία λύση που να προσφέρει τα ίδια οφέλη σε όλους.

Ύπνος: Μπορεί ο τρόπος που κοιμάστε να αλλάξει την προσωπικότητά σας;

Η απομάκρυνση των ηλεκτρονικών συσκευών από το υπνοδωμάτιο, η μείωση της θερμοκρασίας, η ανάγνωση ενός βιβλίου ή μερικές ασκήσεις βαθιάς αναπνοής, είναι κάποια από τα πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ποιότητας του ύπνου.

Αν και συχνά οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγουμε τα μεταμεσονύχτια σνακ, μία μικρή λιχουδιά πριν τον ύπνο μπορεί να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε καλύτερα. Φυσικά πρέπει να κάνετε την σωστή επιλογή τροφής εάν θέλετε να έχετε έναν πιο ήρεμο ύπνο. Αυτή η επιλογή είναι το αγγούρι.

Ύπνος: Γιατί η θερμοφόρα μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρήγορα τον χειμώνα – Οι 5 λόγοι

Στο αγγούρι θα βρείτε επίσης πάνω από 39 milligram μαγνησίου, 48,2 milligram ασβεστίου, 72,2 milligram φωσφόρου και 442 milligram καλίου. Η περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, συγκεκριμένα, μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη του ύπνου, σύμφωνα με τους ειδικούς της DoveMed.

Σε μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Research in Medical Sciences, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα συμπληρώματα μαγνησίου ενίσχυσαν την αποτελεσματικότητα του ύπνου, τη διάρκεια του ύπνου και τον ύπνο σε ηλικιωμένους ενήλικες που είχαν διαγνωστεί με αϋπνία. Η ομάδα μελέτης περιγράφει πώς το μαγνήσιο πιστεύεται ότι παίζει ρόλο στη ρύθμιση του νευρικού συστήματος, επιτρέποντάς μας να χαλαρώσουμε.

Σας παίρνει ο ύπνος στον καναπέ; – 4 «χρυσές» συμβουλές για να κοιμάστε καλά και σωστά

Τα αγγούρια περιέχουν μαγνήσιο, μελατονίνη και βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Εκτός από μαγνήσιο, τα αγγούρια περιέχουν επίσης μελατονίνη. Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nutrition Journal, οι επιστήμονες επισημαίνουν πώς η επιπλέον μελατονίνη μπορεί να βοηθήσει στη στήριξη του φυσικού κιρκάδιου ρυθμού μας και ενδεχομένως να βοηθήσει όσους δυσκολεύονται να κοιμηθούν νωρίς.

Επίσης αν βγήκατε και ήπιατε μερικά ποτά με φίλους, η κατανάλωση αγγουριού πριν κοιμηθείτε μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε ένα δυσάρεστο hangover το πρωί, σύμφωνα με το Orthopedic Center for Sports Medicine).

Το αγγούρι μας αναπληρώνει τις βιταμίνες Β και τους ηλεκτρολύτες, που χάσατε μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Έτσι μπορεί και να ξυπνήσετε χωρίς πονοκέφαλο το πρωί. Επιπλέον, μια από τις βιταμίνες Β που βρίσκονται στο αγγούρι είναι η θειαμίνη, η οποία μπορεί να προάγει τον ύπνο καλύτερης ποιότητας.

Προσοχή στην ποσότητα

Το μαγνήσιο, η μελατονίνη και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βρίσκονται στα αγγούρια μπορεί να προσφέρουν οφέλη όσον αφορά τον ύπνο. Ωστόσο υπάρχει ένα συστατικό που μπορεί να λειτουργήσει σε βάρος του ήρεμου ύπνου.

Σε ένα αγγούρι 301 γραμμαρίων υπάρχουν 287 γραμμάρια νερό. Επειδή το νερό αποτελεί σχεδόν το σύνολο του λαχανικού αυτό σημαίνει ότι το νερό θα μπορούσε να σας κάνει να σηκώνεστε συχνά την νύχτα για να πάτε στην τουαλέτα.

Εάν είστε κάποιος που έχετε αϋπνίες τότε ίσως να πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να καταναλώνετε αγγούρι πριν τον ύπνο. Αν και το αγγούρι δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα σας πριν τον ύπνο, μερικές φέτες αυτό το λαχανικό μπορεί να βοηθήσει όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλες υγιεινές συνήθειες.

Έτσι θα πρέπει να διατηρείτε μία σταθερής ώρα ύπνου και αφύπνισης και να αφιερώνετε χρόνο για σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να θυμάστε να αποφεύγετε τα βαριά γεύματα, τον καφέ ή το αλκοόλ κατά τις βραδινές ώρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ