Ύπνος: Γιατί η θερμοφόρα μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρήγορα τον χειμώνα – Οι 5 λόγοι

Αν ψάχνετε τρόπους να κοιμηθείτε γρήγορα και να απολαύσετε έναν μεγάλο σε διάρκεια ύπνο – χωρίς διακοπές – τις κρύες νύχτες του χειμώνα, η λύση μπορεί να κρύβεται σε ένα πολύ απλό αντικείμενο που οι περισσότεροι έχουμε στα σπίτια μας.

Αλεπού έκανε την πρωινή της βόλτα στην Καισαριανή – ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Η «ταπεινή» θερμοφόρα είναι, σύμφωνα με τον ειδικό ύπνου Max Kirsten ένας απλός και οικονομικός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το κρύο δεν θα επηρεάσει τον ύπνο σας.

Οι θερμοφόρες είναι ένας παλιός, γνωστός και οικονομικός τρόπος για να ζεστάνετε το στρώμα σας πριν πέσετε να κοιμηθείτε. Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι το πόσο χρήσιμη μπορεί να αποδειχθεί μία θερμοφόρα όταν θέλετε να κοιμηθείτε γρήγορα και ήρεμα.

Κουίζ: Μία ημέρα στην Γη θα διαρκεί 25 ώρες σύμφωνα με νέα μελέτη – Πόση διάρκεια έχει στους άλλους πλανήτες;

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα πολλαπλά οφέλη της χρήσης θερμοφόρας κατά τον ύπνο, τον τρόπο που πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε και τι θα πρέπει να προσέξετε.

Τα 5 οφέλη της θερμοφόρας στον ύπνο

  1. Η θερμοφόρα χαλαρώνει το σώμα σας προκειμένου να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα
  2. Η θερμοφόρα παρέχει έναν άνετο και βαθύ ύπνο
  3. Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός σας
  4. Δημιουργεί ένα καλύτερο περιβάλλον ύπνου
  5. Οι θερμοφόρες ανακουφίζουν ορισμένους πόνους που μπορεί να διαταράσσουν τον ύπνο σας

Η θερμοφόρα χαλαρώνει το σώμα σας προκειμένου να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα

Έπειτα από μία κουραστική μέρα είναι απαραίτητο να αποβάλλετε το στρες προκειμένου να απολαύσετε τον ύπνο σας. Η θερμότητα μπορεί να καταπραΰνει φυσικά το σώμα σας καθώς βοηθά στην χαλάρωση των μυών και την αποβολή της έντασης.

Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Βελουχιώτη και τον Πολάκη, πέρασε στα γενέθλια του σκύλου του Κασσελάκη

Η θερμοφόρα παρέχει έναν άνετο και βαθύ ύπνο

Η θερμοφόρα μπορεί να είναι ένας πολύτιμος «σύντροφος» για τον ύπνο αφού το να κρατάτε ένα ζεστό αντικείμενο ενώ προσπαθείτε να κοιμηθείτε ίσως να σας δημιουργήσει μία αίσθηση ασφάλειας και άνεσης. Κατ’ επέκταση αυτό συμβάλει στην χαλάρωση του νου και άρα ο ύπνος έρχεται πιο γλυκά και ήρεμα.

Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός σας

Το σώμα μας κρυώνει το βράδυ και οι θερμοφόρες το βοηθούν να απκτήσει την κατάλληλη θερμοκρασία ώστε η μετάβαση στον ύπνο να γίνει πιο ομαλά.

Δημιουργεί ένα καλύτερο περιβάλλον ύπνου

Τι κάνει ένα υπνοδωμάτιο χαλαρωτικό; Είναι ένα μαλακό, πολυτελές στρώμα; Ένα αφράτο μαξιλάρι; Τα χαμηλά σε ένταση φώτα; Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικά αλλά η θερμοφόρα μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ζεστού και φιλόξενου περιβάλλοντος το οποίο είναι επίσης σημαντικό προκειμένου να αποκοιμηθείτε.

Οι θερμοφόρες ανακουφίζουν ορισμένους πόνους που μπορεί να διαταράσσουν τον ύπνο σας

Οι μυϊκοί πόνοι και οι πόνοι περιόδου ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους και τους δυσκολεύουν στον ύπνο. Πάντοτε κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη θερμοφόρα για να ανακουφιστείτε από αυτούς και να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.  Εφαρμόστε τη θερμοφόρα στην περιοχή που εντοπίζεται ο πόνος και αφήστε τη ζεστασιά του νερού να καταπραΰνει οποιαδήποτε ενόχληση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη θερμοφόρα για να κοιμηθείτε γρήγορα

Γεμίστε τη με ζεστό νερό: Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για το γέμισμα και τη σφράγιση της θερμοφόρας για να αποφύγετε ανεπιθύμητες διαρροές.

Τοποθετήστε τη στο κρεβάτι σας: Βάλτε το μπουκάλι ζεστού νερού στο κρεβάτι σας λίγο πριν να πέσετε να κοιμηθείτε για να ζεστάνετε τα σεντόνια.

Κρατήστε το ή αγκαλιάστε το: Εάν σας φαίνεται άνετο, μπορείτε να κρατήσετε τη θερμοφόρα ή να την τοποθετήσετε σε συγκεκριμένες περιοχές όπου μπορεί να νιώθετε ένταση ή δυσφορία.

Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά τη χρήση της καθώς περιέχει πολύ ζεστό νερό και η άμεση επαφή της με το δέρμα μπορεί να προξενήσει έγκαυμα στην περιοχή.

Βεβαιωθείτε ότι η θερμοφόρα είναι καλυμμένη με ένα πανί ή μια πετσέτα για να αποφύγετε την άμεση επαφή με το δέρμα σας. Επίσης είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε θερμοφόρες που έχουν σχεδιαστεί για αυτόν τον σκοπό και να ακολουθείτε τις οδηγίες ασφαλείας που παρέχονται από τον κατασκευαστή.

Αγοράστε την κατάλληλη θερμοφόρα

Καθώς το NHS συνιστά την αντικατάσταση της θερμοφόρα σας κάθε δύο χρόνια, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια χαρακτηριστικά είναι εκείνα που πρέπει να προσέξετε όταν σκέφτεστε να αγοράσετε μία. Φυσικά, προτεραιότητά σας είναι πάντα η ασφάλεια η οποία εξαρτάται από την ποιότητα της θερμοφόρας.

Υλικό: Οι δύο κύριες επιλογές σας κατά την αγορά θερμοφόρας είναι αυτές που είναι φτιαγμένες από καουτσούκ και αυτές που είναι φτιαγμένες από PVC. Και οι δύο τύποι βέβαια έχουν μειονεκτήματα. Το καουτσούκ τείνει να διατηρεί τη θερμότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να έχουν αλλεργίες στο λάτεξ. Από την άλλη οι θερμοφόρες από PVC μπορεί να μην διατηρούν τη θερμότητα εξίσου καλά.

Μέγεθος: Οι θερμοφόρες έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη – από μεγάλα έως μίνι μεγέθη ταξιδιού οπότε πρέπει να επιλέξετε ένα μέγεθος ανάλογα με τις ανάγκες.  Οι μεγαλύτερες σε μέγεθος χωράνε περισσότερο νερό αλλά οι μικρότερες είναι πιο εύκολες στη μεταφορά.

Κάλυμμα: Ενώ μπορείτε να αγοράσετε μόνο τη θερμοφόρα αν το επιθυμείτε, οι περισσότερες συνοδεύονται από καλύμματα ή υπάρχουν διαθέσιμα προς αγορά. Τα καλύμματα κ διαφορετικά υλικά, χρώματα και σχέδια. Τα καλύμματα σας βοηθούν στη χρήση της θερμοφόρας και προσφέρουν άνεση.

Ευκολία στη χρήση: Τέλος πρέπει να αναζητήσετε μία θερμοφόρα που να γεμίζει εύκολα και να ασφαλίζει σφιχτά για να αποφύγουμε διαρροές.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ