Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα – Ο εργοδότης του τον έβρισε, τον χτύπησε και διέλυσε το μηχανάκι του

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης και άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ένας αλλοδαπός. Δράστης φέρεται να είναι ο ίδιος ο εργοδότης του, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης (19/7), καθώς σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. επιτέθηκε και έβρισε τον διανομέα που εργάζεται στην επιχείρησή του.

Συγκεκριμένα, τον χτύπησε στο πρόσωπο, του πέταξε γυάλινα αντικείμενα και στη συνέχεια με το τζιπ του έπεσε πάνω στο μηχανάκι του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 19-7-2023, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 43χρονος ημεδαπός για σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο 43χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος, νυχτερινές ώρες της 18-7-2023, εξύβρισε με ρατσιστικές φράσεις  αλλοδαπό που εργάζεται ως διανομέας στο κατάστημα του, θίγοντας την εθνική καταγωγή του, με αφορμή παρεξήγηση στο πλαίσιο της εργασίας.

Έπειτα του επιτέθηκε με χτυπήματα στο πρόσωπο και με ρίψη γυάλινων αντικειμένων.

Κατά την απομάκρυνση του αλλοδαπού από το σημείο της επίθεσης, ο επιτιθέμενος επιβαίνοντας στο όχημα του τύπου τζιπ, διήλθε πάνω από το δίκυκλο κατοχής του παθόντος, προκαλώντας του φθορές, ενώ απηύθυνε εκ νέου υβριστικές εκφράσεις και απειλές με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ