Φωτιά στη Ρόδο: Συνεχίζεται η μάχη στα πύρινα μέτωπα – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις δημοτικές ενότητες

Σε τρεις μεγάλες εστίες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες από το πρωί με αμείωτο ρυθμό τα εναέρια μέσα, αλλά και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στην Ρόδο. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δημοτικές ενότητες Καμείρου, Αταβύρου και Λινδίων.

Ρόδος: Η κόλαση της φωτιάς από το Chinook της Αεροπορίας Στρατού

Η σημερινή ήμερα ξεκίνησε αρκετά καλά με την φωτιά να βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο υπάρχουν πολλές εστίες σε μία πολύ μεγάλη περιοχή όπου υπάρχει πυκνή βλάστηση και κυρίως με πεύκα και κουκουνάρες που εκτοξεύονται  με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέες μικρές εστίες.

Από το πρωί, σύμφωνα με την ΕΡΤ, γίνεται μία τεράστια προσπάθεια από 10 εναέρια μέσα, πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα μαζί με όλες τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας και των εθελοντών.

Ρόδος: Η φωτιά «καταπίνει» το πυκνό δάσος – Σκληρή μάχη για να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο

Παράλληλα υπήρξε ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής  με οχήματα και πληρώματα που έφθασαν στο νησί με πλοίο από τον Πειραιά.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ στο νησί κατευθύνονται με δικό τους ιδιωτικό αεροσκάφος  και 25 εθελοντές πυροσβέστες από το τάγμα των ιπποτών της Μάλτας το οποίο έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τη Ρόδο από το παρελθόν για να επιχειρήσουν στην περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Ρόδος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Εκκενώθηκαν τρία χωριά και ένα ξενοδοχείο

Για καλύτερη εικόνα στο πύρινο μέτωπο έκανε λόγο νωρίτερα, στην έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός, καθώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατόρθωσαν να περιορίσουν αρκετές αναζωπυρώσεις. «Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη στη Ρόδο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και παρ’ όλο που εχθές τα εναέρια μέσα δυσκολεύτηκαν στην προσέγγιση των εστιών λόγω της χαμηλής ορατότητας που δημιούργησαν οι έντονοι καπνοί, κατόρθωσαν να περιορίσουν αρκετές αναζωπυρώσεις» ανέφερε συγκεκριμένα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις περιοχές

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν, με απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, οι Δημοτικές Ενότητες Καμείρου, Αταβύρου και Λινδίων του δήμου Ρόδου λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς που κατακαίει την περιοχή.

Σχετικό αίτημα υπεβλήθη χθες από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τον δήμαρχο Ρόδου.

«Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Ενοτήτων Καμείρου, Ατταβύρου και Λινδίων του Δήμου Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18-07-2023 στις παραπάνω περιοχές σύμφωνα με τα ανωτέρω 8 και 9 σχετικά. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, ήτοι έως και 18 Ιανουαρίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

Φωτιά Ρόδος
Φωτογραφία: Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Ρόδου – Ο.Α.Κ
Φωτιά Ρόδος
Φωτογραφία: Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Ρόδου – Ο.Α.Κ
Φωτιά Ρόδος
Φωτογραφία: Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Ρόδου – Ο.Α.Κ
Φωτιά Ρόδος
Φωτογραφία: Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Ρόδου – Ο.Α.Κ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ