Ραφήνα: Ποινική δίωξη για κακούργημα στην 88χρονη για το θανατηφόρο τροχαίο στην Μαραθώνος

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος της 88χρονης οδηγού για το φρικτό τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 49χρονος υποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και τραυματίστηκε σοβαρά ένας 29χρονος ναύτης.

Ο εισαγγελέας της άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματική επικίνδυνη οδήγηση και θα κρατηθεί μέχρι να απολογηθεί στον ανακριτή. Η 88χρονη κατηγορείται ότι παραβίασε το κόκκινο φανάρι με αποτέλεσμα να εμβολίσει δύο άλλα αυτοκίνητα, ανάμεσα σε αυτά και το τζιπ που επέβαιναν ο άτυχος υποπλοίαρχος και ο 29χρονης ναύτης.

Υπενθυμίζεται πως ο 49χρονος υποπλοίαρχος της Ναυτονομίας, που έχασε την ζωή του ήταν πατέρας δύο παιδιών, ο 29χρονος ναύτης νοσηλεύεται και χαροπαλεύει στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Τροχαίο στη Ραφήνα: «Μου χάλασαν το αυτοκίνητο» έλεγε η ηλικιωμένη οδηγός

Σύμφωνα με το irafina.gr, η ηλικιωμένη οδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη και εμβόλισε δύο ΙΧ αυτοκίνητα που κινούνταν επί της Λεωφόρου Μαραθώνος προς την Διασταύρωση. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το ένα από τα αυτοκίνητα (τζιπ), κατέληξε αναποδογυρισμένο στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Η 88χρονη οδηγός του ΙΧ δεν τραυματίστηκε, ωστόσο το αυτοκίνητό της διαλύθηκε. Όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο, η ηλικιωμένη βγήκε από το όχημα της χωρίς ούτε μία γρατζουνιά και την ώρα που οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τους δύο άτυχους άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού εκείνη έλεγε πως της χάλασαν το αυτοκίνητο.

Παράλληλα, περπατούσε ανάμεσα στους πυροσβέστες και σε όσους είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, χωρίς να έχει καταλάβει ότι έχει προκαλέσει μία τραγωδία, ενώ έλεγε πως πέρασε με πράσινο και όχι με κόκκινο φανάρι.

Βίντεο που έχει στην διάθεση του το irafina.gr, αποδεικνύει πως το όχημα του Πολεμικού Ναυτικού πέρασε με πράσινο το φανάρι με κατεύθυνση προς την Διασταύρωση, όπως άλλωστε ανέφερε και αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε εκείνη την ώρα στο σημείο, ενώ η ηλικιωμένη πέρασε με κόκκινο, κάθετα την Λεωφόρο Μαραθώνος και συγκρούστηκε με το τζιπ του Ναυτικού.

Τροχαίο δυστύχημα Ραφήνα Τροχαίο δυστύχημα Ραφήνα Τροχαίο δυστύχημα Ραφήνα Ραφήνα Τροχαίο Ραφήνα Τροχαίο τροχαίο Ραφήνα

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για το τροχαίο

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 19 Ιουλίου 2023, όχημα του Πολεμικού Ναυτικού που κινούνταν επί της λεωφόρου Μαραθώνος σε προγραμματισμένο δρομολόγιο, ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα. Συγκεκριμένα ΙΧ αυτοκίνητο παραβίασε ερυθρό σηματοδότη με συνέπεια να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με δύο οχήματα, ένα εκ των οποίων ήταν αυτό του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Υποπλοίαρχος (Ε) Σ.Κ. ΠΝ τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο Ναύτης (ΔΙΑΧ) Π.Ν. μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς.

Για το συμβάν έχουν ενημερωθεί οι οικείοι τους, ενώ οι συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από το Β’ Τμήμα Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής και το Πολεμικό Ναυτικό.

Το Πολεμικό Ναυτικό εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του θανόντος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ