Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: «Πετούσε πολύ χαμηλά, ακούσαμε έναν θόρυβο» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την πτώση του ελικοπτέρου στην Εύβοια. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Βασίλης Σιώμος και ο οπερατέρ Άκης Φωτίου κατέγραψαν το ελικόπτερο λίγο πριν πέσει.

Όπως είπε ο κ. Σιώμος «όταν πέρασε το ελικόπτερο από μπροστά μας, μας έκανε εντύπωση γιατί πετούσε πολύ χαμηλά. Κάποια στιγμή χάθηκε μέσα στην ομίχλη. Ακούσαμε έναν θόρυβο, όπως κάνει το ελικόπτερο όταν προσπαθεί να κάνει κράττει ο πιλότος του ελικοπτέρου στους κινητήρες για να κατεβάσει τον διασώστη. Αυτή την εντύπωση αποκομίσαμε από το σημείο που ήμασταν και μετά το ελικόπτερο το χάσαμε από τα μάτια μας. Δεν επέστρεψε ξανά, δεν ακούσαμε ξανά τον θόρυβο από το ελικόπτερο».

Όπως είπε ο ίδιος, «θεωρήσαμε ότι είναι  ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής που μπορεί να πάει να κάνει κάποια επιχείρηση διάσωσης, να μεταφέρει κάποιον άνθρωπο που είναι εγκλωβισμένος. Εκεί λοιπόν, μέσα στο σύννεφο που το χάσαμε και ακούσαμε αυτόν τον θόρυβο να κάνουν κράτει οι κινητήρες, αυτομάτως μετά χάθηκε και το ελικόπτερο».

Σπανός: Προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, τόνισε: «Ήμασταν πάρα πολύ κοντά με τον δήμαρχο κ. Τσαπουρνιώτη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κελαϊδίτη στον συγκεκριμένο χώρο και ήμασταν από τους πρώτους που προσπαθούμε να φτάσουμε εκεί. Όμως οι προσβάσεις ήταν κομμένες και κινηθήκαμε από πεδινές περιοχές τόσο εμείς όσο και τα σωστικά συνεργεία για να προσεγγίσουμε το σημείο που φέρεται ότι έπεσε το ελικόπτερο».

Ιατρίδης: Αν υπήρχε πολύ χαμηλή νέφωση και βροχή δεν θα έπρεπε να απογειωθούν

«Εκεί ο καιρός είναι άσχημος, είχε χαμηλή νέφωση και βροχή» είπε ο πτέραρχος ε.α., Κώστας Ιατρίδης μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε:

«Απογειώθηκε από το Μαντούδι για τον Βόλο και πιθανόν να κλείστηκε από τον καιρό. Θα έπρεπε να ενημερωθούν για τον καιρό της διαδρομής όταν ζήτησαν άδεια απογείωσης. Αν υπήρχε πολύ περιορισμένη ορατότητα και αν είχε πολύ χαμηλή νέφωση, δεν θα έπρεπε να απογειωθεί το ελικόπτερο».

Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντα

Όπως φαίνεται στα βίντεο του enikos.gr το ελικόπτερο φαίνεται να χάνει ύψος και να εξαφανίζεται μέσα στην καταχνιά που επικρατεί στην περιοχή λόγω της κακοκαιρίας Elias, και να καταλήγει στο νερό.

Τα ραντάρ της πολεμικής αεροπορίας έχασαν την επαφή μαζί του και έγιναν προσπάθειες για τον εντοπισμό του.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Σε εξέλιξη είναι αεροναυαγοσωστική επιχείρηση με Super Puma το οποίο απογειώθηκε από την 111 πτέρυγα μάχης, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις του λιμενικού.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 4 σκάφη του λιμενικού και δύο ιδιωτικά σκάφη. Στην περιοχή μεταβαίνουν και χερσαίες δυνάμεις της ΕΜΑΚ, όμως υπάρχει δυσκολία να προσεγγίσουν το σημείο, λόγω των καιρικών συνθηκών, καθώς και δυνάμεις του 575 τάγματος πεζοναυτών που βρίσκονται στην Εύβοια λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ