Ψευτογιατρός: Οι νέες μαρτυρίες και οι συμβουλές των γιατρών στους συγγενείς των θυμάτων – Πού στρέφονται οι έρευνες

Έρευνα για την υπόθεση του 66χρονου ψευτογιατρού από τα Καλύβια που παρίστανε τον νευρολόγο έχει διατάξει ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, o οποίος δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων στην περίπτωση που διαπιστώσει παράνομες ενέργειες.

Ψευτογιατρός: Έτσι «ψάρευε» πλούσιους πελάτες – Η βίλα του Γερμανού συνεργάτη του στο Κέιπ Τάουν

Η αυτεπάγγελτη παρέμβαση του κ. Βουρλιώτη, ήρθε μετά τα δημοσιεύματα αλλά και τις ανακοινώσεις της αστυνομίας για την κίνηση ποινικής διαδικασίας σε βάρος του φυσικοθεραπευτή, ο οποίος φέρεται να εξαπατούσε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες νευρολογικές παθήσεις, υποσχόμενος δήθεν πρωτοποριακή θεραπεία έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών.

Σε περίπτωση που η Αρχή διαπιστώσει παράνομες ενέργειες, θα διαταχθεί η δέσμευση της περιουσίας των εμπλεκομένων προσώπων. Πάντως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikastiko.gr, νομικές πηγές εκτιμούν, ότι η ενημέρωση της Αρχής θα έπρεπε να είχε γίνει αρμοδίως και μάλιστα προ πολλού, όταν δηλαδή ξεκίνησε η έρευνα σε βάρος του ψευτογιατρού (μια υπόθεση το 2016 και μια το 2020) ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα, αν προσπαθήσει κάποιος, να εξαφανίσει στοιχεία.

Κούγιας: Μηνύσεις στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του ψευτογιατρού

Σημειώνεται πως η παράνομη δράση του ψευτογιατρού κρατά περισσότερα από 14 χρόνια, ενώ εκφράζονται φόβοι για δεκάδες ακόμη θύματα. Όπως έγραψε από χθες το enikos.gr για τον ψευτογιατρό, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει ανθρώπους που γνωρίζουν ότι εξαπατήθηκαν από τον 66χρονο, ωστόσο αρνήθηκαν να καταθέσουν.  Με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων του, οι Αρχές θεωρούν πως θα «ανοίξουν στόματα». Επίσης, υπάρχουν υποψίες ότι η δράση του ξεκίνησε πολύ νωρίτερα κι αυτό γιατί εντοπίστηκαν φάκελοι ασθενών που χρονολογούνται από το 2002.

Υπόθεση ψευτογιατρού: Αίτημα για άρση τραπεζικού απορρήτου και στη Γερμανία

Η δράση των κατηγορουμένων ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2009 και τα κέρδη που αποκόμισαν φέρονται να αγγίζουν τις 900.00 ευρώ. Κάθε φιαλίδιο με τα υποτιθέμενα πεπτίδια κόστισε από 200-300 ευρώ και κάθε ένεση με δήθεν βλαστοκύτταρα, από 10.000 έως 20.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πλαίσιο της προανάκρισης έχουν υποβληθεί αιτήματα για άρση του τραπεζικού απορρήτου τόσο στη χώρα μας για τον 66χρονο ψευτογιατρό, όσο και στις Γερμανικές αρχές για τον συνεργό του, μέσω των ευρωπαϊκών εντολών έρευνας, και όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος των εμπλεκομένων.

Ψευτογιατρός: Ο τιμοκατάλογος για την «πρωτοποριακή θεραπεία» και οι νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες

Νέες καταγγελίες για τον ψευτογιατρό

Έως τώρα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 15 περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας, ενώ πέντε άνθρωποι έχουν φύγει από τη ζωή.  Ωστόσο, οι καταγγελίες για τον φυσικοθεραπευτή, πληθαίνουν.

Η κόρη 58χρονου θύματος, η Ειρήνη Βουράκη, δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος πρότεινε να σταματήσει τη θεραπεία που έπαιρνε από τους γιατρούς του κι όταν ο πατέρας της κατάλαβε την απάτη είχε ήδη χειροτερέψει. Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία και μάλιστα γειτόνισσας του 65χρονου μια αλοιφή για καρπιαίο σωλήνα τη μία εβδομάδα την αγόρασε 20 Ευρώ και την άλλη 100.

Τα ταξίδια στην Γερμανία, προκειμένου οι ασθενείς να υποβληθούν σε εξέταση τύπου pet scan, τα πλήρωναν οι ίδιοι και οι συγγενείς τους. «Μού είπε ότι έχω μεγάλο πρόβλημα με το ισχίο και ότι πρέπει να κάνω επέμβαση με ένα 5χίλιαρο», είπε άλλο θύμα.

Μεταξύ των θυμάτων του φέρεται πως ήταν και ένας ιερέας από τον Άγιο Δημήτριο. «Αδελφοί μου, σοκαρισμένος είδα σήμερα την εικόνα του ανθρώπου που επί 2 χρόνια ερχόταν στον Ιερό Ναό προσποιούμενος τον ευσεβή χριστιανό, δίνοντας μας την εντύπωση πως επρόκειτο για κάποιον σπουδαίο επιστήμονα. Με δική του πρωτοβουλία, δίχως να του ζητηθεί, βοηθούσε στο Ναό τον επίτροπο, μοίραζε έντυπα και βοηθούσε το Κοινωνικό παντοπωλείο.

Ερχόταν συνεχώς στο γραφείο μου, επιδίωκε να φωτογραφίζεται μαζί μου ενώ είχε γνωρίσει μέσω εμού μια οικογένεια μιας ενορίτισσας η οποία έπασχε από χρόνιο πρόβλημα υγείας και της πλάσαρε θεραπείες δήθεν από την Αμερική με ειδική τιμή, όπως είπε για εκείνη. Συνολικά της απέσπασε το ποσό των 2.500 ευρώ.  Με υποκριτική τέχνη έλεγε πως σκοπεύει να κάνει δωρεές στον Ναό με αγιογραφίες και συμβολή στο φιλανθρωπικό έργο.

Ανακουφιστήκαμε που είδαμε πως είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε», αναφέρει ο π. Η.Β. σε ανάρτησή του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ekklisiaonline.

Οι μαρτυρίες των γιατρών

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία της υπόθεσης υπάρχουν μαρτυρίες όχι μόνο συγγενών των θυμάτων, αλλά γιατρών και φυσικοθεραπευτών που παρακολουθούσαν και βοηθούσαν τους ασθενείς. Σύμφωνα με το MEGA,  έχουν καταθέσει πώς επιδεινώθηκε η υγεία των ασθενών με την αγωγή που τους χορηγούσε ο 66χρονος, με κάποιους από τους γιατρούς, οι οποίοι έχουν θέσεις σε δημόσια νοσοκομεία, να καταθέτουν ότι είχαν προειδοποιήσει τους συγγενείς των θυμάτων να μην διακόψουν την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν ό,τι τους χορηγούσε ο ψευτογιατρός και ο Γερμανός συνεργός του.

Κούγιας: Δεν έχει χρήματα, αλλά σπίτι εκτός σχεδίου με κοτέτσι

«Ο κύριος που εκπροσωπώ, δεν γνωρίζει κάτι, γιατί δεν του έχει αποδοθεί καμία κατηγορία», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο Αλέξης Κούγιας, εκπροσωπώντας τον 66χρονο.

Σύμφωνα με τον νομικό, «δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για σύλληψή του. Η ΕΛ.ΑΣ. διαρρέει διάφορα αδικήματα που φέρεται να έχει διαπράξει», χωρίς όμως να του έχουν ασκηθεί διώξεις.

«Η πρώτη προϋπόθεση για τη σύλληψή του είναι να είναι ύποπτος φυγής, να έχει διαπράξει κι άλλα εγκλήματα», τόνισε και κατηγόρησε τις Αρχές ότι, «διαπράττουν παρανομίες», αφού «γίνεται μυστική προανάκριση και διαρρέουν στοιχεία της προς τα έξω». Όπως τόνισε ο Αλέξης Κούγιας, «δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία. Πρέπει να τον καλέσουν να δώσει προανάκριση».

Κατηγόρησε επίσης τις Αρχές για την παρουσίαση της υπόθεσης, αλλά και τη δημοσίευση των προσωπικών στοιχείων του και φωτογραφιών του. «Για να ασκηθεί ποινική δίωξη, πρέπει πρώτα να κληθεί να δώσει εξηγήσεις», σημείωσε.

Ανέφερε πως, έξω από το σπίτι του 66χρονου φυσικοθεραπευτή είναι κάμερες, ενώ ο ίδιος «είναι καρκινοπαθής εδώ και δέκα χρόνια και δεν ασκεί το επάγγελμα του φυσιοθεραπευτή» και δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με τον Γερμανό συγκατηγορούμενό του.

«Δεν έχει χρήματα, ούτε τραπεζικό λογαριασμό, έχει ένα αυτοκίνητο 25 ετών, το σπίτι του είναι εκτός σχεδίου με κοτέτσι και σκυλάκια που έχει μαζέψει η οικογένεια», είπε σημειώνοντας πως γίνεται και σε αυτήν την υπόθεση «λαϊκό δικαστήριο».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ