Ψευτογιατρός: Έτσι «ψάρευε» πλούσιους πελάτες – Η βίλα του Γερμανού συνεργάτη του στο Κέιπ Τάουν

Δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία και η φωτογραφία του «ψευτογιατρού», που φέρεται να έχει εξαπατήσει ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες νευρολογικές παθήσεις, υποσχόμενος «πρωτοποριακή θεραπεία». Έως τώρα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 15 περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών, ενώ πέντε άνθρωποι έχουν φύγει από τη ζωή.  Με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου φυσικοθεραπευτή,  κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι θα «ανοίξουν στόματα», καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι τα θύματά του ήταν πολλά περισσότερα. Σημειώνεται ότι η δράση του πιθανότατα να είχε αρχίσει από το 2002, καθώς βρέθηκαν φάκελοι  ασθενών με τη συγκεκριμένη χρονολογία.  Εξάλλου, όπως έγραψε χθες το enikos.gr, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει ανθρώπους που γνωρίζει ότι εξαπατήθηκαν από τον «ψευτογιατρό», ωστόσο αρνήθηκαν να πάνε καταθέσουν.

Στο σπίτι του ψευτογιατρού ο Αλέξης Κούγιας για να αναλάβει την υπεράσπισή του – «Δεν υπάρχει ούτε ευρώ σε καταθέσεις»

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο «ψευτογιατρός» δεν δίσταζε να χρησιμοποιεί ακόμη και τα παιδιά του στην κομπίνα που είχε στήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι προσπαθούσε μέσω του γιου του που είναι αθλητής, να εισχωρήσει στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας της Αθήνας, προκειμένου να αποκτήσει – αληθινούς- επώνυμους και πλούσιους πελάτες, από τους οποίους θα μπορούσε να αποσπάσει ακόμη μεγαλύτερα χρηματικά ποσά.   Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες του enikos.gr, πήγαινε με τον γιο του στο γκολφ της Γλυφάδας, για να δικτυωθεί και να κάνει σταδιακά τις γνωριμίες που θα του άνοιγαν «πόρτες».

Εξάλλου ο 66χρονος ψευτογιατρός συνήθιζε να χρησιμοποιεί τα ονόματα ονόματα πολιτικών και διάσημων προσώπων προκειμένου να πείσει ασθενείς για την αποτελεσματικότητα της υποτιθέμενης θεραπείας που τους χορηγούσε.  Μεταξύ άλλων, ο 66χρονος υποστήριζε ότι είχε κουράρει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον πατέρα του γνωστού τενίστα Ραφαέλ Ναδάλ και πασίγνωστους επιχειρηματίες.

Ψευτογιατρός: Ο τιμοκατάλογος για την «πρωτοποριακή θεραπεία» και οι νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες

ψευτογιατρός

Ψευτογιατρός: Φοβούνται μήπως το «σκάσει» ο Γερμανός συνεργάτης του

Όπως έγραψε από την Παρασκευή το enikos.gr, ο Γερμανός γιατρός του δεν συνεργάζεται με τις ελληνικές Αρχές και παρότι του ζητήθηκε, δεν έχει έρθει να καταθέσει. Οι Αρχές αναζητούν με ποιον τρόπο θα έρθει στη χώρα και δεν αποκλείεται, αν βγει ένταλμα σύλληψης, να μετατραπεί σε διεθνές και να ζητηθεί από τις γερμανικές Αρχές να τον συλλάβουν. Στην ΕΛ.ΑΣ. επικρατεί ανησυχία σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, καθώς οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση φοβούνται ότι δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να διαφύγει. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι ελληνικές Αρχές έχουν την πληροφορία ότι ο Γερμανός γιατρός έχει μια πολύ μεγάλη βίλα στο Κέιπ Τάουν. Αν πάει εκεί, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο περίπλοκα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός γενετιστής και συνεργάτης του 66χρονου κατηγορούμενου ερχόταν κατά διαστήματα στην Ελλάδα για να βλέπει τους ασθενείς και μάλιστα ο «ψευτογιατρός» του είχε βγάλει ελληνικό ΑΦΜ για να μπορεί να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ