Ψευτογιατρός: Είναι περισσότερα τα θύματά του, εκτιμούν οι Αρχές – Βρέθηκαν φάκελοι ασθενών από το 2002

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον νέο dr. Kontos, τον 66χρονο «ψευτογιατρό» ο οποίος εξαπατούσε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες νευρολογικές παθήσεις.

Ψευτογιατρός: Αυτός είναι ο Γερμανός συνεργός του – ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 72χρονος γιατρός από τη Γερμανία. 

Όπως προκύπτει από τις καταγγελίες, η εγκληματική δράση των δύο κατηγορουμένων ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2009 και επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα. Εκτιμάται ότι το περιουσιακό τους όφελος ήταν άνω των 900.000 ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η δράση του «ψευτογιατρού» – για τον οποίο αναμένεται ένταλμα σύλληψης- φαίνεται πως ξεκίνησε πολύ πριν κι αυτό γιατί εντοπίστηκαν φάκελοι ασθενών που χρονολογούνται από το 2002.

Ψευτογιατρός: Με φράχτες και κάμερες το σπίτι του στο Κορωπί – Το είχε μετατρέψει σε «ιατρείο» – ΒΙΝΤΕΟ

Τουλάχιστον πέντε ασθενείς έχασαν τη ζωή τους γιατί διέκοψαν την ιατρικά ενδεδειγμένη θεραπεία τους, ενώ έχουν καταγγελθεί τουλάχιστον 15 περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών.

Από τις 15 περιπτώσεις που εξετάζουν οι Αρχές, πέντε ασθενείς έχουν φύγει από τη ζωή. Ωστόσο οι αρχές εκτιμούν ότι τα θύματα είναι πολύ περισσότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει ανθρώπους που γνωρίζουν ότι εξαπατήθηκαν από τον «ψευτογιατρό», ωστόσο αρνήθηκαν να πάνε καταθέσουν.  Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει να εκδοθεί εισαγγελική διάταξη προκειμένου να δοθούν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα. Τότε, θεωρούν πως θα υπάρξουν νέες καταγγελίες θυμάτων.

Ψευτογιατρός: Ισχυριζόταν ότι είχε θεραπεύσει συγγενείς του Τζόκοβιτς και του Ναδάλ – Χρησιμοποιούσε ονόματα Ελλήνων πρωθυπουργών

Αρνήθηκε να καταθέσει ο συνεργός του «ψευτογιατρού»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γερμανός συνεργός του δεν συνεργάζεται με τις ελληνικές Αρχές και παρότι του ζητήθηκε, δεν έχει έρθει να καταθέσει. Οι Αρχές αναζητούν με ποιον τρόπο θα έρθει στη χώρα και δεν αποκλείεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ