Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει τροπολογία για να ανασταλεί η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Συνάντηση με εκπροσώπους επιστημονικών και παραγωγικών φορέων είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με τους οποίους συζήτησε την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, δηλαδή των ασφαλισμένων στους ΕΦΚΑ, ΟΑΕΕ-ΕΤΑΑ, ΟΓΑ. Η αύξηση αναμένεται από 1/1/2023 με βάση τη μεταβολή του πληθωρισμού.

Νίκος Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Τι φοβάται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και δεν καλεί μία ανεξάρτητη αρχή

Ανδρουλάκης με φορείς

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «την ίδια ώρα που αυξάνεται το κόστος ζωής λόγω των ανατιμήσεων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες βρίσκονται μπροστά σε ένα νέο φορτίο, το οποίο προκύπτει από το Ν.4670/2020 ο οποίος επί της ουσίας προσαρμόζει την αύξηση των εισφορών βάσει του πληθωρισμού, δηλαδή στο 9,6%».

Ανδρουλάκης: Απαθής η ευρωπαϊκή ηγεσία στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας

Ανδρουλάκης με φορείς

«Γνωρίζοντας το πρόβλημα από τον Νοέμβριο, είχαμε καταθέσει μια τροπολογία για να ανασταλεί η αύξηση. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν την έκανε δεκτή. Γι’ αυτό σας καλέσαμε σήμερα, επειδή θέλουμε να καταθέσουμε εκ νέου την τροπολογία την εβδομάδα που μας έρχεται. Να υπάρξει η μέγιστη δυνατή πίεση ώστε να μη βρεθούν μπροστά σε αυτήν τη νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Με τη συμφωνία των εκπροσώπων των επιστημονικών και παραγωγικών φορέων, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα καταθέσει εκ νέου τροπολογία, που θα προβλέπει την αναστολή της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών το 2023 και από το 2024 τον καθορισμό μέγιστου πλαφόν. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της ενιαιοποίησης των παροχών του e-ΕΦΚΑ, θα αναληφθεί σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για την αναπροσαρμογή του επιδόματος μητρότητας των μη μισθωτών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ