Ψευτογιατρός: Έτσι έστησε την κομπίνα με τον Γερμανό γιατρό – Ο ρόλος της συζύγου του

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δράση του «ψευτογιατρού», ο οποίος εξαπατούσε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες νευρολογικές παθήσεις, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να καταλήξουν.

Ψευτογιατρός: Έστηνε «παγίδα» με πολιτικούς, καλλιτέχνες και αθλητές – Με αυτά τα φιαλίδια υποσχόταν θεραπεία – ΦΩΤΟ

Στην υπόθεση, εκτός από τον 66χρονο φυσικοθεραπευτή, που χρησιμοποιούσε άλλοτε την ιδιότητα του νευρολόγου και άλλοτε την ιδιότητα του φυσίατρου, εμπλέκεται και ένας 72χρονος Γερμανός γενικός γιατρός. Η γνωριμία του «ψευτογιατρού» με τον 72χρονο έγινε μέσω της συζύγου του 66χρονου που είναι Γερμανίδα. Εκείνη ήταν ο συνδετικός κρίκος. Αφού τον έφερε σε επαφή με τον Γερμανό γιατρό τον οποίο γνώριζε, στη συνέχεια φέρεται να αποφάσισαν να στήσουν από κοινού την κομπίνα, υποσχόμενοι δήθεν θεραπείες σε ασθενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο 66χρονος δεν δίσταζε να χρησιμοποιεί ακόμη και παιδιά του. Συγκεκριμένα, έκανε τις ενέσεις στους ασθενείς μπροστά στα παιδιά του, που τα είχε «δασκαλέψει» να λένε ότι ο πατέρας τους είχε καταφέρει να θεραπεύσει φίλους τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα φιαλίδια με τα βλαστοκύτταρα τα κρατούσε πάντα εκείνος. Ο στόχος ήταν να μην μείνουν στα χέρια των ασθενών. Δηλαδή, απαιτούσε οι ενέσεις να γίνονται πάντα παρουσία του και στη συνέχεια κρατούσε το φιαλίδιο προκειμένου να μην μπορούν οι ασθενείς να το στείλουν για ανάλυση, στην περίπτωση που κάτι τους κινούσε τις υποψίες.

Το συνολικό χρηματικό όφελος που μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχουν αποκομίσει οι δράστες από την εγκληματική τους δραστηριότητα ανέρχεται σε περίπου  900.000 ευρώ.

Τι έλεγε ο «ψευτογιατρός» στα θύματά του

Ο 66χρονος πληρωνόταν σε μετρητά πάντα, και δεν έκοβε σχεδόν ποτέ απόδειξη. Σε όσες αποδείξεις έκοψε, έπειτα από αίτημα των ασθενών, αναγραφόταν η ιδιότητα του φυσικοθεραπευτή.

Ο ίδιος προσπαθούσε να πείσει με κάθε τρόπο τους ασθενείς για την αποτελεσματικότητα της «σωτήριας» θεραπείας που υποσχόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την επίσκεψη τους έλεγε ότι χρειάζεται να περάσει ορισμένο χρονικό διάστημα -κάποιων μηνών – για να λειτουργήσει το φάρμακο το οποίο τους είχε χορηγήσει. «Γι’ αυτό δεν θα βλέπεις αποτελέσματα για κάποιο διάστημα» φέρεται να τους έλεγε και μετά τους χειραγωγούσε, εξηγώντας τους πώς ένα σύμπτωμα που είχαν, είχε πλέον δήθεν υποχωρήσει.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ