Ψευτογιατρός: Ισχυριζόταν ότι μπορεί να θεραπεύσει ακόμη και τυφλούς – Οι απειλές σε συγγενείς θυμάτων και τα «μαύρα» λεφτά

Συνεχίζονται χωρίς σταματημό οι καταγγελίες τον 66χρονο ψευτογιατρό, που έταζε ίαση σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες νευρολογικές παθήσεις.

Ψευτογιατρός: 58χρονος έδωσε 40.000 ευρώ και πέθανε

Μία γυναίκα που έχασε την όρασή της σε τροχαίο, είχε απευθυνθεί στον 66χρονο φυσιοθεραπευτή και τον Γερμανό συνεργός του, οι οποίοι από το πρώτο κιόλας ραντεβού της είπαν ότι θα επανακτήσει την όρασή της.

«Εγώ πριν πάρα πολλά χρόνια, είχα ένα τροχαίο και έχασα την όρασή μου. Το πρόβλημά μου είναι νευρολογικό και, στόμα με στόμα, έφτασα στον 66χρονο και τον Γερμανό, που μου τον σύστησε ως γενετιστή και ειδικό νευρολόγο. Στο πρώτο ραντεβού, μου είπαν ότι θα επανακτήσω την όρασή μου» ανέφερε μιλώντας στο MEGA.

Ψευτογιατρός: Τα ρίχνει όλα στον Γερμανό συνεργό ο 66χρονος – ΒΙΝΤΕΟ

Η γυναίκα, στη συνάντηση που είχε με τους δύο δήθεν γιατρούς, αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. «Η υποψία, μου ήρθε από το πρώτο λεπτό. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος που παρουσιάζεται ως επιστήμονας με κύρος, να έχει σπίτι και ιατρείο κρυμμένο σε κάτι χωράφια και χωματόδρομους. Το δεύτερο είναι ότι στο δήθεν ιατρείο υπήρχε ένας χώρος αναμονής σαν αυλόγυρος που είχε τους ασθενείς τον έναν δίπλα στον άλλον. Μου έκανε άσχημη εντύπωση γιατί ένας γιατρός τέτοιου κύρους δεν μπορεί να δέχεται τους ασθενείς του τον έναν μετά τον άλλον.».

«Είστε απατεώνας»

Όταν τελικά συναντήθηκε με τον 66χρονο και τον Γερμανό συνεργό του, επιβεβαίωσε τις υποψίες της περί απάτης. «Τον είχα τον Γερμανό απέναντί μου. Στο πλάι στεκόταν ο ψευτογιατρός. Τον ρώτησα λοιπόν “θέλω να μου πείτε τι ζητάτε για να μου δώσετε την όρασή μου;”. Τότε χωρίς ντροπή και αναστολή, μου είπε 100.000 ευρώ. Τότε ζήτησα εγγυήσεις. Του είπα “θέλω να μου πείτε τι έχετε δημοσιεύσει με την περίπτωσή μου, εργασίες, σε ιατρικά περιοδικά ή ό,τι σχετικό” και δεύτερον “θα ήθελα να μου συστήσετε και ανθρώπους που έχετε παρεμβεί με θετικό αποτέλεσμα και αφορούν πρόβλημα παρόμοια με το δικό μου”.

Ψευτογιατρός: Νέα ντοκουμέντα από την δράση του – Οι πληρωμές των ταξιδιών, τα εμβάσματα και τα μετρητά

»Εκεί αλλάξαν τα πράγματα, ζορίστηκε, το ηχόχρωμά του άλλαξε. Μου είπε “θα κάνω ό,τι μπορώ και σε εσάς, αλλά δεν ανήκετε στις εύκολες περιπτώσεις, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλα νευρολογικά ζητήματα”. Μου είπε ότι έχει περισσότερη εμπειρία στην σκλήρυνση κατά πλάκας και λιγότερη στη δική μου περίπτωση».

Όταν η γυναίκα επέμεινε και δεν έλαβε απαντήσεις, κατάλαβε πια την απάτη που ήθελαν να στήσουν ο 66χρονος και ο Γερμανός συνεργός του εναντίον της. «Έκλεισα την κουβέντα και είχα την γνώμη ότι έχω πέσει σε απατεώνα. Του είπα “έχω δύο σκέψεις, ή είστε γιατρός με έρευνα σε τέτοιου είδους θέματα αλλά σε πρώιμο στάδιο, ή είστε απατεώνας. Για τους δύο αυτούς λόγους δεν θα συζητήσω άλλο μαζί σας”», κατέληξε η γυναίκα.

Ψευτογιατρός: Όταν τον αμφισβητούσαν τα θύματα άρχιζε τις απειλές

Απειλές, «στάχτη στα μάτια» και δικαιολογίες ήταν η τακτική που ακολουθούσε ο ψευτογιατρός, όταν τα θύματά του άρχιζαν να έχουν αμφιβολίες. Ο 66χρονος σήμερα κατηγορούμενος διαβεβαίωνε για την επιτυχία της δήθεν θεραπείας του και ζητούσε, εκτός από χρήματα, υπομονή και πίστη στις μεθόδους του.

Οι μέρες όμως περνούσαν και το πολυπόθητο αποτέλεσμα ήταν αδύνατον να έρθει, μέσα από τα φιαλίδια. Σε βίντεο ντοκουμέντο από 2006, φαίνονται και ακούγονται συγγενείς ασθενών να συζητούν απελπισμένοι. Κάποιοι λένε πως αν και έχουν ήδη αρχίσει να αμφιβάλλουν, συνεχίζουν σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Διάλογος μεταξύ ασθενή – ψευτογιατρού

  • Θύμα: Το παιδί τι γίνεται; Εμένα αυτό με ανησυχεί, χθες ο Γερμανός δεν ήταν ξεκάθαρος, εμένα άλλα μου είπε στο τηλέφωνο την τελευταία φορά που μιλήσαμε. Να συνεχίσω έτσι άλλα δύο χρόνια και να μου πεις ότι μέχρι εκεί πάει και να μην έχει πάει πουθενά;
  • Ψευτογιατρός: Η δικιά μας η γνώμη είναι ότι πάει πάρα πολύ καλά.
  • Θύμα: Η δικιά σου η γνώμη. Όσοι την βλέπουν, δεν έχει κανείς την ίδια γνώμη και μην προσπαθείς να με ακυρώσεις, γιατί εγώ τη ζω κάθε μέρα, κάθε μέρα.
  • Ψευτογιατρός: Δεν θα σε ακυρώσω, απλώς εγώ εξυπηρετώ την κατάσταση αυτήν τώρα, διαφορετικά θα έπρεπε να ανεβαίνετε στη Γερμανία συνέχεια. Κάνω ό,τι μπορώ.
  • Θύμα: Να σου πω κάτι, εγώ όταν ξεκίνησα και μίλησα. Μίλησα για συγκεκριμένο πλάνο. Δεν μίλησα εξυπηρετώ, δηλαδή δεν κατάλαβα μου κάνει κανείς χάρη. Χάρη μου κάνετε;
  • Ψευτογιατρός: Εγώ;
  • Θύμα: Άσε εσένα, χάρη; Γιατί; Ακολουθώ ένα πρόγραμμα, από την στιγμή που δεσμεύεσαι να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα οφείλεις να μου ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, δεν είναι έτσι γουστάρουμε, ο κάθε ένας… Γιατί εγώ χθες τα πήρα όταν μου είπες θα σε παρατήσει, ποιος θα με παρατήσει; Τι είμαι να με παρατήσει.

Ασθενείς με καρκίνο και σκλήρυνση κατά πλάκας όχι μόνο δεν πήγαιναν καλύτερα όπως υποσχόταν ο ψευτογιατρός, αλλά με το πέρασμα του χρόνου έδειχναν να καταρρέουν.

  • Θύμα: Εμένα μου είχατε πει ότι σε έναν χρόνο το παιδί, θα είναι αν μη τι άλλο αυτόνομο, πράγμα το οποίο δεν το έχει. Η μικρή είναι στο εντελώς αντίθετο, προσπαθεί μέχρι εκεί που δεν παίρνει, εγώ θέλω την ψυχολογία της, γιατί εγώ χθες πέθανα, πέθανα στην κυριολεξία.
  • Ψευτογιατρός: Εγώ κάνω ότι μπορώ για την ψυχολογία της και το ξέρεις. Εγώ γίνομαι βράχος και σπάει το κύμα επάνω μου και δέχομαι και τη δικιά σας απογοήτευση και κούραση και τα λοιπά.
  • Θύμα: Για εμένα δεν μετράει τίποτα, δεν μετράει ούτε η κούραση, ούτε τίποτα πέρα από το παιδί μου.
  • Ψευτογιατρός: Εννοώ βγαίνει επάνω μου, αλλά σας λέω και πάλι είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει. Ναι δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε, δεν είμαστε εκεί που θέλουμε. Αλλά…
  • Θύμα: Θα είμαστε εκεί που θέλουμε;
  • Ψευτογιατρός: Πιστεύω ότι θα είμαστε.

Σε άλλη περίπτωση, συγγενής άρχισε να ρωτάει γιατί η δήθεν θεραπεία δεν ήταν γνωστή σε γιατρούς του εξωτερικού που είχε μιλήσει.

  • Θύμα: Μιλούσα με μια φίλη μου στον Καναδά η οποία δουλεύει
  • Ψευτογιατρός: Τη Λίντα;
  • Θύμα: Ναι τη Λίντα… και η νύφη της έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την …. Μιλούσα μαζί της και της είπα για την όλη διαδικασία και μου λέει δεν την ξέρω την όλη διαδικασία, αυτή δουλεύει σε κλινική εκεί.
  • Ψευτογιατρός: Σε κλινική αποκλείεται να την ξέρει, αν πάει στην Αλμπέρτα, στο Alberta University όμως, από την άλλη μεριά.
  • Θύμα: Μου είπε ότι και στο Αλμπέρτα και στο Βανκούβερ το κάνουν, αλλά το κάνουν με ανοσοκαταστολή.
  • Ψευτογιατρός: Ναι, ανοσοκατασταλτικά είναι, εε δεν έχει νόημα όμως.

 

Νέα στοιχεία για τα «μαύρα» λεφτά του ψευτογιατρού

Το μέγεθος της απάτης του ψευτογιατρού φαίνεται με αριθμούς. Ο ψευτογιατρός από το 2009 έως το 2020 δήλωσε μόλις 165.446 ευρώ, με τις αρχές να έχουν εντοπίσει ήδη 1.076.910 ευρώ «μαύρα χρήματα».

35.000 ευρώ ήταν τα χρήματα που του έδωσε ένα από τα πρώτα θύματά του, το 2009, για να γίνει καλά τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους και για σχεδόν ένα χρόνο, ο 66χρονος ψευτογιατρός είχε πείσει απόλυτα έναν άνδρα με σοβαρότατη νευρολογική πάθηση ότι μπορεί να τον γιατρέψει. Ο άνθρωπος αυτός πέθανε, έχοντας πληρώσει για τη ζωή του 35χιλιάδες ευρώ.

Αδίστακτος όπως φαίνεται ότι ήταν, ο ψευτογιατρός, την ίδια χρονιά και ως το 2011, πήρε από πατέρα αγοριού που νοσούσε από μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια, 50 χιλιάδες ευρώ. Το παιδί, ακολουθώντας τις οδηγίες του 66χρονου, υποτροπίασε και πέθανε. «Ο γιος μου έπασχε από μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια που κατέστρεφε τα εγκεφαλικά κύτταρα. Ο 66χρονος μας έλεγε ότι η νόσος προήλθε από ένα σκορπιό που τσίμπησε το γιο μου στο στρατό κι ο Γερμανός έλεγε ότι είχε το αντίδοτο. Ο 66χρονος μας έλεγε ότι θα μας έδινε βλαστοκύτταρα που θα αντικαθιστούσαν τα κατεστραμμένα εγκεφαλικά κύτταρα και το παιδί θα γινόταν καλά. Μας ζήτησε να σταματήσει την αγωγή των γιατρών. Κι όντως τη σταματήσαμε. Αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε την ακίνητη περιουσία μας για να του δώσουμε 50.000 ευρώ. Το παιδί μου πέθανε 5 χρόνια μετά, και ύστερα από δύο χρόνια έχασα και την σύζυγό μου από τον καημό της» περιέγραψε ο πατέρας του θύματος, μιλώντας στο MEGA.

Ο χρυσός και η Ελβετία

Ένα από τα επόμενα θύματά του, ήταν μια γυναίκα που πλήρωσε 2.500 ευρώ για το ταξίδι στη Γερμανία, στην οποία έκαναν μάλιστα, την πρόταση να μετατρέψει τα χρήματά της σε χρυσό στην Ελβετία. «Τον γνώρισα μέσω του Κ.Σ. και πήγαμε μαζί στη Γερμανία. Ήταν τότε που ο Κ.Σ. με ρώτησε αν έχω χρήματα και αν θέλω να του τα δώσω για να τα μετατρέψει σε χρυσό στην Ελβετία γιατί “ο χρυσός”, όπως έλεγε, “είναι σταθερή αξία”. Μάλιστα, την ίδια κουβέντα ισχυρίστηκε ότι είχε κάνει και με τον ψευτογιατρό. Όταν τους είπα ότι δεν έχω λεφτά, έπαψαν να δείχνουν ενδιαφέρον για την περίπτωσή μου» καταγγέλλει το θύμα.

Άλλο ένα κορίτσι, έπεσε θύμα του το 2012. Η μητέρα της έφτασε να του δώσει 200.000 ευρώ με το παιδί όχι μόνο να μην γίνεται καλά, αλλά μέρα με την ημέρα να χειροτερεύει.

Επί τρία χρόνια ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας, ήλπιζε ότι τα πεπτίδια και τα βλαστοκύτταρα θα τον κάνουν καλά. Όταν κατάλαβε ότι εξαπατήθηκε, είχε ήδη δώσει στον ψευτογιατρό 50.000 ευρώ. «Όταν πήγα στην Γερμανία, μου είπε ότι δεν έχω σκλήρυνση κατά πλάκας, όπως είχαν διαγνώσει οι γιατροί στην Ελλάδα και ότι με τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα, πολύ γρήγορα, θα “πετάω”. Μάλιστα, επικαλέστηκε τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ότι τον είχε βοηθήσει κι εκείνον, αλλά τα “συμφέροντα”, όπως έλεγε, δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει τη θεραπεία» αναφέρει θύμα του 66χρονου.

Μέσα σε λίγους μήνες, το 2012, ο ψευτογιατρός πήρε από ασθενή που έπασχε κι αυτή από σκλήρυνση και τον σύζυγό της 15.000 ευρώ.

Η απελπισία από κάπου να «πιαστεί» για να σώσει τη μητέρα της, έφερε μία γυναίκα στον ψευτογιατρό. Πλήρωσε 42.000 ευρώ, η μητέρα της χειροτέρεψε και τελικά, έχασε τη ζωή της.

Άλλο ένα ζευγάρι, έπεσε στα «δίχτυα» της απάτης στις αρχές του 2013. Επί ενάμιση χρόνο ακολούθησαν τις οδηγίες του ψευτογιατρού, δίνοντάς του συνολικά, 120.000 ευρώ. «Μου έλεγε ότι είμαι εύκολη περίπτωση και σε ένα χρόνο θα περπατάω. Άρχισα θεραπεία, πήγα δύο φορές στη Γερμανία, έκανα ό,τι μου έλεγε. Κάποια στιγμή μου έλεγε: “Ο εγκέφαλός σου τώρα έχει γεμίσει με υγιή βλαστοκύτταρα”, εννοώντας ότι θα υπάρχει βελτίωση. Ήδη του είχαμε δώσει 120.000€. Όταν του είπα: “τελείωσαν τα λεφτά μας”, εκείνος εξαφανίστηκε και δεν επικοινώνησε ποτέ ξανά μαζί μας» καταγγέλλει θύμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ