Ψευτογιατρός: Νέα ντοκουμέντα από την δράση του – Οι πληρωμές των ταξιδιών, τα εμβάσματα και τα μετρητά

Νέα ντοκουμέντα για τον 66χρονο «ψευτογιατρό», που έταζε ίαση σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες νευρολογικές παθήσεις, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ψευτογιατρός: Ποιος είναι ο συνεργάτης του από την Γερμανία – Γιατρός… δια πάσαν νόσο

Σύμφωνα με την εκπομπή «Tlive», o φυσικοθεραπευτής έταζε σε ανθρώπους που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας ότι θα τους κάνει καλά, αλλά πρώτα, εκτός από το να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ για τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα, θα έπρεπε να ταξιδέψουν ως τη Γερμανία με την ελπίδα ότι ο Γολγοθάς τους θα τελειώσει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν εμβάσματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του «ψευτογιατρού» στην Ελβετία και στην Γερμανία.

«Έπρεπε όμως να πάει στη Γερμανία, να κάνει κάποιες ειδικές εξετάσεις και εκεί θα της πουν τι ακριβώς θα της δώσουν. Πράγματι πήγε στη Γερμανία, έκαναν την εξέταση αυτή, η οποία γινόταν και στην Ελλάδα, αλλά εμείς δεν το ξέραμε. Στη Στουτγκάρδη πήγε, σε κάποιο κέντρο που μας σύστησε ο “ψευτογιατρός”. Αυτός μαζί με τη γυναίκα του συνεργαζόταν, η οποία είναι Ελληνογερμανίδα» σημείωσε η μητέρα ενός θύματος.

Ψευτογιατρός: Σοκ προκαλούν τα όσα έλεγε στους ασθενείς – «Χωρίς την θεραπεία, σε 3,5 χρόνια θα έχεις παραλύσει πλήρως»

Το ταξίδι στη Γερμανία έγινε παρουσία του ίδιου του φερόμενου «ψευτογιατρού». Μάλιστα, σύμφωνα με την οικογένεια της ασθενούς υποχρεώθηκαν να πληρώσουν και τα δικά του έξοδα. Μαζί με την ασθενή και τον συνοδό της, ταξίδεψε και ο ίδιος ο 66χρονος με το εισιτήριο του να κοστίζει συνολικά 496 ευρώ. Εκτός από το αεροπορικό εισιτήριο η οικογένεια υποστηρίζει ότι πλήρωσε και το ξενοδοχείο, με το συνολικό ποσό της διαμονής να ξεπερνά τα 400 ευρώ για ένα βράδυ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η οικογένεια της γυναίκας που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, ο «ψευτογιατρός» τους υποχρέωνε να του καταβάλλουν τα υπέρογκα ποσά που ζητούσε σε μετρητά, για να μην υπάρχουν αποδείξεις, όπως λένε. Μόνο τα χρήματα που κατατέθηκαν σε λογαριασμό είναι 16.300 ευρώ. Μάλιστα δύο από τα εμβάσματα είναι σε λογαριασμούς που διατηρούσε ο 66χρονος σε τράπεζες του εξωτερικού.

Ψευτογιατρός: Οι δύο νέες καταγγελίες και το ημερολόγιο που κρατούσε για τους ασθενείς- «Αυτή κατάλαβε ότι την κοροϊδεύω»

«Κάποια τα κατέθετα στην τράπεζα, αλλά δεν το δεχόταν, γιατί μου έλεγε ότι δεν μπορώ να τα εμφανίσω εγώ στην Ελλάδα, λόγω του ότι εγώ είμαι στη Γερμανία και συνεργάζομαι με το κέντρο στη Γερμανία και πρέπει να μου τα δίνεις μετρητά. Τα περισσότερα δόθηκαν μετρητά. Δόθηκαν βέβαια και κάποια χρήματα μέσω τραπεζικού λογαριασμού και μέσω τραπεζικού λογαριασμού στη Γερμανία» τόνισε η μητέρα του θύματος.

Σε βίντεο έχει καταγραφεί και η στιγμή που ο «ψευτογιατρός» πληρώνεται με 25.000 ευρώ στο χέρι. «Τα μόνα ποσά που έλαβα από την οικογένεια ήταν αυτά που κατατέθηκαν στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς. Ο συγκεκριμένος τρόπος πληρωμής ακολουθήθηκε σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας» φέρεται να υποστήριξε ο 66χρονος στην απολογία του.

«Χειραγωγούσε την κόρη μου»

Η δράση του φερόμενου ψευτογιατρού συνέχιζε ακάθεκτη, καταγγέλλει η οικογένεια της ασθενούς, όταν εκείνοι αντιλήφθηκαν την απάτη. Όπως λένε ο 66χρονος επιχείρησε να χειραγωγήσει τη γυναίκα πείθοντάς την ότι η μητέρα της δεν θέλει το καλό της.

«To παιδί ήταν κάτω από την επήρεια του. Επειδή εγώ δούλευα, αυτός έβρισκε τον χρόνο και έλεγε στο παιδί ότι “η μαμά σου θα σταματήσει τη θεραπεία, γιατί είναι ακριβή και δεν τη θέλει και με παίρνει και με ρωτάει διάφορα και αν είναι έτσι, εγώ δεν μπορώ να συνεργαστώ” και κάτι τέτοια. Μου δημιούργησε πρόβλημα και με το ίδιο το παιδί» ανέφερε η μητέρα του θύματος.

Οι υποσχέσεις του «ψευτογιατρού»

Την ώρα που η ίδια και η οικογένειά της διαπίστωναν ότι αντί να βελτιώνεται, επιδεινώνεται ο φερόμενος ψευτογιατρός υποδείκνυε αλλαγές στο θεραπευτικό της πρόγραμμα.

  • Της είπα να κόψει την κολύμβηση, γιατί δεν τη βοηθάει πλέον η κολύμβηση.
  • Μου το είπε.
  • Θέλω να έχει τη γυμναστική, την κινησιοθεραπεία περισσότερο, από οτιδήποτε άλλο. Της είπα πάρα πολύ σιγά, της είπα να το κάνει και κάθε μέρα μάλιστα. Θέλεις αργά, σιγά και αργά, μην βιάζεσαι τώρα. Θέλει να κάνει πιο γρήγορα την προσπάθεια και της λέω δεν γίνεται αυτό, πρέπει σιγά-σιγά να αναπληρώσεις. Θέλει χρόνο.
  • Μάλιστα.
  • Εγώ θα πάω τώρα σε καμία ώρα.
  • Γιατί χθες περάσαμε, τι να σας πω. Δεν θέλω να το ζήσω. Είναι καταστάσεις που ζούσα πριν έναν χρόνο.
  • Ναι, ναι, ναι.
  • Σε τέτοια κατάσταση.
  • Λογικό είναι, λογικό.
  • Γιατί τι περίμενε, τι, τι, τι, δεν μπορώ να καταλάβω;
  • Τι να κάνουμε; Δεν πειράζει, το έμαθε όμως τώρα, δεν θα το ξανακάνει.
  • Ας το ελπίσουμε. Σας παρακαλώ, θα ήθελα να της εξηγήσετε, γιατί έχουμε μπει σε μια διαδικασία που η ίδια νομίζω δεν έχει καταλάβει, τι ακριβώς περιμένει. Αυτή έμεινε στο θέμα, στο ότι σε δεκαπέντε μέρες θα δω βελτίωση και σε έναν μήνα θα μπορώ να περπατάω τουλάχιστον με το μπαστούνι μου.
  • Είπαμε ότι θα σηκώνεσαι σιγά σιγά, θα περπατάς και ήδη ήταν καλύτερα την Παρασκευή που πήγα εγώ. Και της λέω θέλω ορισμένα πραγματάκια. Στέλνω στην κυρία (…) τι ακριβώς θέλω και της λέω “δεν θέλω πολλά, θέλω λίγα”, θέλω να γίνεται η κίνηση και σιγά-σιγά να την απορροφάς στον εγκέφαλο. Να αρχίσεις, να την ξεκινάς, η σκλήρυνση κάνει σαν ένα μωρό παιδί. Ξαναμαθαίνεις την κίνηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ